cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, May 14, 2012

Pizza San Francisco, Bukit Jelutong..

I have already told you guys that after a week back from Kashmir, we always eat out. Why??? Later we talk talk ..ok... Ada lah sebab musabab nya tu.. Anyway i wanna tell u guys about one eating place kat Shah Alam ni. I believe that some of Bukit Jelutong's bloggers dah tak heran dah tempat ni.. For me, this was my first time makan - makan kat daerah ni.. Heee.. daerah gitu.. We went there for our dinner.
Sesekali inter frame. hee.Saja nak tunjuk, shawl beli kat K a s h m i r  and tudung beli kat  A r i a n n i tuuu. Waktu sale tuu..Heee...
 Muka - muka yang keriangan menunggu masa food datang...
Our drinks queuing...Macam - macam ada...
 Starters
 Chicken Chop
 Nachos
 Pizza
 Baked Salmon

 Baked Lamb.. Sodappppp...Mine..
I took coffee after that.. Anddddd yang best nya.. Our dessert time...FOC dear..FOC...Semua sekali..
 Moist Chocolate Cake with Ice Cream
 Fruit Cocktail with Ice Cream
Cream  Brulee 
 and last sekali Bread Pudding with Fruit Cocktaill.. MASYALLAHHH.. sedapppp...
Time to go.. Best food, quick service, warm hosts, great ambiance..
 
Many branches. And one opening soon.. Get ready orang Kota Damansara..
***********************************************************
 Volume 7, Book 65, Number 294 :

Narrated by 'Abdur-Rahman bin Abu Bakr
We were one hundred and thirty men sitting with the Prophet. The Prophet said, "Have anyone of you any food with him?" It happened that one man had one Sa of wheat flour (or so) which was turned into dough then. After a while a tall lanky pagan came, driving some sheep. The Prophet asked, 'Will you sell us (a sheep), or give (it to) us as a gift?" The pagan said, "No, but I will sell it " So the Prophet bought from him a sheep which was slaughtered, and then the Prophet ordered that the liver, the kidneys, lungs and heart, etc., of that sheep be roasted. By Allah, none of those one hundred and thirty men but had his share of those things. The Prophet gave to those who were present, and also kept a share for those who were absent He then served that cooked sheep in two big trays and we all ate together our fill; yet there remained a part of it in those two trays which I carried on the camel.

30 comments:

  1. Woww!! Teruja tengok semua makanan dekat sini. Hehehe... :)

    ReplyDelete
  2. Sangat2!! Am drooling like now! :P

    ReplyDelete
  3. Macam ada yang tak habis je dalam gambar akhir tu.

    Tapi tengok gambar macam terasa2 makanan yang enak masuk ke tekak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu sebab dah tak leh masuk.. org bagi free macam tu kak.. heee.

      Delete
  4. aduhai...bila bukak blog akak ...terhidang pelbagai menu yg meliurkan js...dh la js posa arini...huhu...

    **best ke kak mkn kt sini..sbb js tak pernah plak singgah kt bangi tu slalu lalu tengok dr jauh je...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. JS...sorryy.. tapi boleh dpt pahal banyak tuu.. hee. dugaan..

      Besttt.. i love to eat here. Kitarang jenis pemakan western food..

      Delete
  5. Replies
    1. yuppp!!! tetiba akak pun droooling niii...

      Delete
  6. alamak kak... nsblah dana dh lps lunch tau...kalu tau msti ngences....
    menu2nyer mmg nmpak sgt menyelerakan... selalu lalu2 tp lum penah try lg lah kedai dia y kt wangsamaju... wajib sube nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapp.. yang best tu dapat free dessert tuu.. itu paling tak tahan tuu..hee

      Delete
  7. akk .. rajin akk take pic .. agak2 anak2 pelik tak bila akk amik gambar semua makanan ?? ekekek .. sure mereka dah paham , ibu memang suke take photo kan ..
    macam anak2 saya , mula2 dulu ashik cakap , " ibu nie xcited tul , semua nak amik pic " segann lakk masa tuu ..
    skrg nie mereka dah lali , mana2 pergi saya bawak kamera ekekek .. dah x tercakap dah , sbb mereka jadi mangsa tukang amik gambor ibu dia ekeke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa memula macam tu mmg pelik lahh.. tapi depa mmg tau akak suka amik gambar tapi tak suka berrgambar.. sikit2 je lahh..So depa dah tak heran sangat.

      Delete
  8. Burpp... Ooowwhh.. Itu kaa Ariani cotton tiewww? Best nye semer F&B yg terhidang, yg FOC pon sama.. Ish.. Demam2 pon ai jd terliur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. He... lawak lah u ni.. Tak pe jamu mata yee..

      Delete
    2. Tapi i was serious with the comments.. Hehehe. I lap ur shawl la, kakak.. Ada lebih kaa? Mau juai ckp, ye.. ;)

      Delete
    3. shawl? u minat ke.. I tgh mintak member kirimkan dari Kashmir.. A bit mahal, tapi mmg cantik2.. Worth the money lahh.. Nanti i buat n3 pasal shawl and brg2 i beli kat kashmir..ok..

      Delete
    4. Kakak.. I ni mmg minat shawl. Ada minggu2 kena sampuk, hari2 i pakai shawl buat hijab.. Hehehe.

      Delete
  9. Replies
    1. mmg terbaikkk.. hee. akak mmg suka bread pudding..

      Delete
  10. Azian...saya hari2 ulang alik kat sini...tapi tak pernah singgah pun...anak2 ni pandai2 je kata tak sedap... tu yang tak teringin nak singgah...but how's the price... nak tau jugak...kalau mahal nanti tak sedap tak berbaloi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEDAAPPPP... rege tu biasalah kann. kalau makan kat tpt macam ni.. Kurang lebih RM350.sebab lamb tu lahh..

      Delete
  11. alahai..sd2nyer.. xpnh pon jejak kaki kat sini lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kalau mai KL jomm.. akka belanja..

      Delete
  12. perghh,,,mcm kenduri jer kak yan..haha...lain kali leh ajak rayyan na. ;) wink2

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAHHH.. takat nak belanja Rayyan, apa salah nya.. set time, jommm..

      Delete
    2. hahhaa..set! :D terbaik lah offer kak yan..hehhee...

      Delete
  13. haaaiiippp.... why tak ajak one...??? drooling bagai nak rak ni..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa..tak sempat nak calll.. perut dah lapau sangat.. heeee...

      Delete

cliks..cliks