cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, May 14, 2012

Wedding Gift with Fresh Roses

Another class for flower arrangement. I made wedding gift again using fresh flower. Pakai Lilac Roses and Pink.  Boleh letak ring, bracelet, or anything lah..
 Cam ne nak buat??Okk..first..
 Kena ada roses lah rite..
Cut wet sponge into small square cam atas tu..
 Then arrange dalam bekas bulat cam atas tu lah.. If u have Queen Anne, lagi come..
 Cut roses yang panjangnya dalam 3 inches. 
 Cucuk atas wet sponge tu.. How to arrange, so use your creativity. Nak susun cam ne pun tak kesah..
 So, i susun selang seli..
 Then sulamkan dengan Tea Leaves..Make it full kat situ.
 Tea Leaves yang sudah dimasukkan.

Then letakkan filler like Baby Breath.  Letakkan kain di tengah - tengah bahagian bunga tu.. Macam ata ni..
Last sekali letakkan bekas ring or anything lah kat atas kain tu.. Dah siap dahhhh...Nanti tengok kat sini gakkk.. Y A N   S W E E T   F I N G E R S..

22 comments:

  1. kak yan ni mmg kreatiflh..dil minat gubah2 ni,tapi tangan x berseni..hehe......

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Dill..tapi bukan yang gempak2 sangat lah dil.. Yang simple2 je..

      Delete
  2. woaaaahhh.. roses & design tu sweet macam kak yan..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Mulann.. yang penting roses tu yang lagi come.. hee

      Delete
  3. nilah yg buat k.ani nk tanam roses byk2 ni! So that leh guna masa anak2 nk kawin nanti......hehehehe.....cantiklah gubahan tu! Suka3!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak..tp pegi je lah beli kat kedai..sayang yg ditanam tu..hee

      Delete
  4. Assalam Yan,
    cantiknya, suka sangat roses...kreatif dan berseni, kalau nak mintak Yan tunjukkan pulak gubahan sireh junjung, boleh? hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam SH,

      thanks. Boleh..tapi nanti lah ye..

      Delete
  5. cantiknya sis!! You memang creative lah!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. tak lah creative mana..sikit2 je.

      Delete
  6. chantek & sweet!,

    kak yan, umah aida ada bunga yg belom gubah.. bole lar nanti.. heee...

    ReplyDelete
  7. ya ampun k.yan ni memang berbakat laa kan... kalau dpt kat i, memang smpai layu2 bunga tu nak dihias/cucuk bagai:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. buat lawak pulak maya ni tau.. tak de mana nya layu..tak cuba lagi..

      Delete
  8. salam akk
    cantiknyaaaaaaaa hasil kerja tangan akk
    haluss dan menarik
    sentuhan menjadi sokmoo ! ..
    bunga2 nie kalau kena conbination dia akan cantiklah hasilnya kan kak :)

    ReplyDelete
  9. talented!! akak patut bukak juga bisnes berkaitan wedding :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de lah lebih2 sangat.. Eeee..tak terfikir yang besar2.. takat kecik2 punya tu adalah..

      Delete

cliks..cliks