cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, May 23, 2012

My first meet up with bloggers

Cerita picnic. Orang lain sibuk dah menayang N3 memasing..Pertama sekali D r. H a n i e. I tertinggal.. heeee.Anyway, this was my first meet up with other bloggers. Teringin sangat nak joint sebab asyik cancel je saat - saat akhir... I still i tak confirmed masa tu.. I ni jenis tak boleh nak sure bila something melibatkan agenda waktu early early morning dengan late late nite ni/ lebih - lebih lagi yang melibatkan weekend...(family matter). Biasalah kann Hubby kita ni lain bidang nya, sesak masanya... I brought my whole family.  This place was new to.. Nasib baik i pakai GPS..hee Dr Hanie.Tiba je di location, the rest sibuk mengemas itu ini. I just brought Nasi Lemak and some Cucur Jagung. Masing - masing dengan food masing - masing. Pot luck lah katakan... 
Tengokkkk..macam - macam ada...
Onde - onde...
Paling hapenningggg... Daddy Ziyyad, nanti akak nak yang pastel color yeee..
Teringin sangat tengok kat R e s t o   H a t i n i. Beli, tak tak sedap cream nya. Nak balik tu i capai this Cream Puffs.. MASYALLAHHH.. mengidam i terlerai gitu.. Heee.. SEDAP MOMMY ZZ..the best..
Curry puffs ni sedapp..Siapa buat or siapa beli ek.. 
Orang kuat kita..Azie Azah
Dapat jumpa dua tiga orang bloggers yang i tak pernah jumpa. K a k c i k dah banyak kali jumpa.. A c u, first time jumpa..
Daddy Ziyyad's family. Saja nak show off kat NekCik.. heee.. 
Hee...Awat lah auntie ni ek??
 
G B pun first time jumpa..Cuma i tak dapat bergambar or ada gambar A f a s z je..
My Mommy and My Daddi and Chef CiJu... 
Yang ni mewakili tuan nya.. A b a n g   I r f a n punya.. Letak kat situ sebab banyak sunlight here.. Solar.
Penghiburlara yang kat tengah - tengah tu.. Macam ibu keladi ye..
Sedang asyik bercerita.
Dato LF and B r o f r a m s t o n e. (bloggers otai ni). This was our first meeting. 
Sembang sakan dengan  A n a.   Hee...tak tau kami cerita apa.. Seemed that our fingers were talking. 
ALHAMDULLILAH.. we had a great time together. I was so happy. INSYALLAH ada rezeki, panjang umur we can have another meet up.. Pertemuan menambah ukhwah.. 
***********************************************************
 Volume 5, Book 57, Number 3 :
Narrated by Abdullah
The Prophet said, "The best people are those living in my generation, and then those who will follow them, and then those who will follow the latter. Then there will come some people who will bear witness before taking oaths, and take oaths before bearing witness." (Ibrahim, a sub-narrator said, "They used to beat us for witnesses and covenants when we were still children.")



49 comments:

  1. Waah... Ada gathering ya? Sronok nye nampak... :) tumpang happy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. we had great time together.

      Delete
  2. seronoknyer...
    meriah j jumpa sesama blogger ni..

    ReplyDelete
  3. Salam,
    Pertama kali kita bertemu. Salam LF dan isteri kepada seluruh ahli keluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. MASYALLAHH.. it was great meetting u and family.. My parents seronok bercerita pasal our gathering.

      Delete
  4. Seronok sangat kan Yan?

    Akhirnya kakcik jumpa gambar DaddyZZ's Family di sini. :)

    Sepatah kata Datin Aishah : I suka tengok cara you all bersembang (mungkin maksud beliau : tanpa ada apa2 batasan). :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kakcik.. seronok, kenyang, walaupun panasss..

      ye lahh.. sembang tanpa ada protocol.

      Delete
  5. aah kan seronok gathering sesama blogger ni..merapatkan ukhuwah yang ada..

    ReplyDelete
  6. As salam K.Yan,

    Marya tgk pun dah terasa kemeriahannya... If I was there :(

    Maybe next time kan...hehehe... Ada ke yg nak ajak... ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Marya..

      INSYALLAH right after u back kita gather2 ye..

      Delete
  7. meriahnyer akak
    biler nak jumpa ayu plak
    menu semua malatop2 gituew
    ai loikeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. anytime my dear.akak lagi suka.. Apa kata kalau akak ke sana nanti, kita gather2..hee

      Delete
  8. mesti seronok kan kak...js bila segan nk join..sbb blm kenal tp bila dh kenal terover plak...hehe..

    maybe next time js join ye...maya menjadi realiti insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. JS, kalau tak mula mana nak mesra.. betul kann.. Tak de nak malu2 nya.


      INSYALLAH one fine day kita leh jumpa.

      Delete
  9. seronok dapat jumpa kak yan akhirnya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun seronok jumpa u and the rest.. cuma masa je tak mengizinkan kita sembang2 lebih lama lagi kann.

      Delete
  10. Boleh katakan semua yg buat N3 ini kakak terjah sebab terasa keseronokannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke kak..hee.. seronok sangat.. Nanti kita jumpa ye kak..

      Delete
  11. Karipap tu air tangan kak Azie
    hepi jumpa kak yan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke Acu.. Hubby akak big fan of curry puffs. Tu yang nak tau tu.. hee

      Heyyy akak pun suka sangat kita dapat jumpa.

      Delete
  12. bestnyer kak..... happning n mcm2 ada... mkn2 n gosip2... seronoknyer kalu ada kesempatan tingin gk dana join sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess dana.. nnt da join ok..next time..INSYALLAH.

      Delete
  13. Nekcik hantar wakil dulu berkenalan dgn family Dr. Ziyyad...nnti Nekcik jumpa bolehlah rasa macaroon Mommy ZZ..tak penah makan dah 53 thn!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahha..lepas ni ada gathering Nekcik datang okayyyyyyyy!

      Delete
    2. Sedap NekCik.. Teringat2. Nasib baik pau sikit bawak balik. I yang habis kan..hee

      Delete
    3. Daddy Ziyyad u have to make NekCik datang..Buat kuih banyak2.. NekCik sure dessert..

      Delete
  14. Salam kenal
    Best tengok gambar2 ni, nampak meriah
    Makchaq belum ada kesempatan lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal gak makchaq.

      mmg serronok dapat kumpul dan bising2 makan2 sembang2.. hee

      Delete
  15. I belum dpt kesempatan nk jmp bloggers mcm ni...ada je halangan...next time lah kot :)... Mmg nmpk dato lf dan datin tu dua2 peramah kan...seronok tgk u all semua dpt sembng2. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH kita pasti berrjumpa one day ..

      Betul tu ..Dato dato friendly.

      Delete
  16. Replies
    1. yupp.. tapi best hangat kat sana..apa2 pun besttt..

      Delete
  17. salam perkenalan..wah bestnya together2 mcm ni kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal gak...

      mmg seronok.. macam2 cerita..

      Delete
  18. Kak yan nice to meet u...first time jumpa dah mesra gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice meeting u too dear..

      Cuma masa je tak mengizinkan kita sembang lama2 kan..

      Delete
  19. salam kak yan..
    kita sembang pasal apa ekk? heheh..beriya2 kan.. yang saya dok cangkung sembang ngan autie sha tu saya ingat lah.. saya dok updet auntie sha apsal akuarium ikan.. heheh..

    insyaAllah, ada rezeki, next gathering kita jumpa lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah ye Ana..Sembang apa kita..hee..seronok sangat.


      boleh.. nnt boleh jumpa lagi..

      Delete
  20. karipap tu mmg sedap kan?
    saya teringin nak buat rombongan bloggers ke oversea kak...tapi tu kena plan betul betul punya plan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sedap Daddy Ziyyad.

      Eh..nak ke mana ekkk??? nak jointtt...

      Delete
  21. lps ni kena plan wat kt tepi pantai lak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak tahan panas lahh. pantai akak tak tahan.. suka lagi tasik..

      Delete
  22. Salam Yan... anie pun dah lama tak berjumpa bloggers.. dulu pernah buat bloggers meet up kat d'Marche... jumpa dgn yang dari singapore... kak elle...memang seronok...happening...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok kan.. I usually jumpa frens overseas ni bukan bloggers lah..dr Travbuddy..serronok..

      Nanti kita jumpa ye..

      Delete
  23. seronok ye kak dapat jumpa kwn2 blogger.. well-organised..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Yanti.. Happy sangat.. simple je tapi mengesankan.

      Delete
  24. As-salam , hai..dayah first time singgah sini.. tadi baca entry kat kak cik , ada backlink , terus terjah sini... :)

    mmg syok tgk blogger gathering ramai ramai cam gini...
    :)

    masa baca kak cik announce pasal gathering nih , dayah baru sgt kenal kak cik.. segan nak join..hehe..skrg nyesal pulak rasa.. kalau tak dah lama dapat kenal bloggers lain.. hihi..

    nway , salam perkenalan sekali lagi..
    :)

    (sat eh..nak pi terjah satu dua entry lagi..)
    ;)

    ReplyDelete

cliks..cliks