cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, May 25, 2012

Meeting frens from Qatar and makan - makan kat Esfahan..eemmm

Last Wednesday me and Chef CiJu went to KL. We met our frens  Hussain and Rukaya from Qatar. I had to meet them at the hotel, C i t r u s   H o t e l, where they were staying for 3 nites. This hotel is located at Jalan Raja Laut. Quite a long time tak ke this area. Luckily before left home, i google map kejap and also got direction from the hotel staff. 
 This hotel looks great.. Just  bit hidden from the main road.. Katanya dulu hotel lain. 
 Clean hotel.
The main entrance of the hotel..
Agak lama juga kami menunggu, then i rasa better i went to the reception and asked the receptionist to call their room. Alamak..they were sleeping..Heee..Anyway, about another 20 minutes of waiting, we met at 3.00PM. Then we straight went to have our late lunch. Hussain brought us here......
Ha..haa...Hussain ni dari Qatar..Orang Qatar brought Malaysian to Iranian resto in Malaysia..heee..This was my second times have iranian food. First masa m y  t r i p   t o   P h u k e t, I love the rice..
 Hussain and his wife made the order. Kitarang just makan lahh..Started with Barley Soup.. Yummm....
 Kebab..Sedapppp...
and rice..Suka dengan this rice.. Panjang - panjang.. Once u want  to eat, mix rice with the butter. Yummm...tapii.. Very very big portion. I divided this rice into 2. Half Chef CiJu ambik..
and Salad.. Itu je tau.. But i noticed orang Middle East or Kahsmir makan lauk memang tak banyak.. 2 paling banyak.. Kalau kita agaknya full meja tu.. Siap dessert2 lagi..Tapi even 2 lauk, still dah kenyang sangat - sangat....
 Suruh budak kedai ni tangkap our picture. Tapi blurrr...try lagi..
Emmm... sama..We left the resto and decided to go to Berjaya Times Square. Hope no heavy traffic to go there. Our lunch Hussain yang belanja.. Malu je.. Supposedly I belanja Hussain and Rukaya.. Tup tup  depa lak yang belanja.. Apa - apa pun.. Thanks a lots. JAZAKALLAH UL KHAIR...

They wanted to do some shopping. But after sometimes they noticed that almost some of the things depa leh dapat kat Dubai. Barang sama, harga sama..Not worth it katanya..
After spending masa kat sini, time to say good bye...We had our good time together. They were kind people. Before saying good bye, salam - salam. Berdesup - desup kisses on my cheeks. Bukan Hussain tau.. heee..Rukaya.. heee.. Style depa lah kot.. Anyway, depa dah pun selamat sampai di Qatar semalam. 10 hours flight by Emirates. Hussain ni kerja dengan Emaraites before he retired. He's shia... Anyway, dapat lah i sikit information about shia.. (I realized kita ni kena search betul - betul kan tentang sesuatu benda before do any judgement on certain thing. I mean about shia ni lahh..) Thanks again to Hussain for the explanation. 
Butter scotch.. Emmmmm..sedapnyaaaaa.....
Sampai Shah Alam, tak terus balik rumah. singgah lah pulak ke SACC.. Nak ke KK decor.. Sempat pulak singgah ke Secret Recipe.. Hee.. rembat yang kat atas tu.. Hee...


P/S:  Notice or not, seems i put on weight after back from Kashmir. I jadi rice lover... Huuuhh.. before pegi sana, i lost 4 kg. Now put on weight.. I rasa sure naik to 4 kg back...huuu..huuuuu...
*******************************************************************
 Volume 1, Book 2, Number 31 :

Narrated by 'Abdullah
When the following Verse was revealed: "It is those who believe and confuse not their belief with wrong (worshipping others besides Allah.)" (6:83), the companions of Allah's Apostle asked, "Who is amongst us who had not done injustice (wrong)?" Allah revealed: "No doubt, joining others in worship with Allah is a great injustice (wrong) indeed." (31.13)

24 comments:

  1. wahhh! makanan sedap2 jer.. hehe

    sy sampai skrg tak pandai makan nasi pjg tu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap tau eva beras panjang2 ni. tak ada kanji.. Bagus tu..

      Delete
  2. nasi panjang-panjang.. heheheheh.. memang nampak kat gambar tu pun nasi dia agak panjang2 juga.. hihihihihi..
    tapi nampak sedap er.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap.. nampak macam banyak je masa memula dia bagi tu. Tapi bila dah dibahagi dua still banyak. Makan tak sedar..

      Delete
    2. memang kenyang ar korang... nasi jer dah banyak.. :)

      Delete
    3. betul tu.. akak kekenyangan sampai malam..

      Delete
  3. Jauh perjalanan mereka ke sini tapi tetap tak teringin nak membeli sebab ialah kalau di sana ada dan harga sama not worth berat bawa balik je.

    Makanan dia nampak menggiurkan:)

    Agak-agak dia beli tak FM Malaysia ye Yan hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah kak. then depa ni dah pernah duduk di dubai many2 year..sama je. katanya.

      saya yang terlupa nak berikan pada dia tu.. haru betul kan..

      Delete
  4. wahh best nya makan kat restoran arab.. memang portionnya besar kan kakyan.. agaknya sebab orang arab makan banyak kot.. hehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm mana berat akak boleh hilang 4 kilo sebelum gi Kashmir tu?

      Delete
    2. Ana,

      akak pun rasa macam tu gak. depa mmg suka makan nasi..

      Delete
    3. Wahida,

      sebelum ke Kashmir kan akak ke Bali. Masa sebelum ke Bali lagi akak kena penyakit tak berselera dan tak boleh tidur malam. Masa kat Bali lagi teruk.. Tak berapa nak makan.. Tak selera langsung. Itu yang turun tu.. Bila di Kashmir tekak baru nak lalu makan. Itu yang bertambah kot..

      Delete
  5. Replies
    1. sedap ieda.. tapi pada akak masin sikit. akak no penawar.

      Delete
  6. seronoknyer ada kenalan dr luar malaysia kak... kebab tu sedapnyer... simple tul kan lauk mereka...tp mmg bst tgk nasi yg panjang2 tuh...

    hehehe dh timbang lum kak? agak2 berapa naik tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah. depa arab yang baik..hee..mmg simple. tapi sedap.

      dahhhh...naikkkk....

      Delete
  7. mak aii kak yan byk nye mknan..mesti naik berat bdn ni...hehe

    ReplyDelete
  8. acu pun sekarang nie jadi pencinta nasi since pergi umrah aritu
    sebelum tu dah elok dah diet
    sekarang nie memang diet ke laut semua nye..aduih la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kann.. akak dah naik sangat badan nii.. nasi memanjang.

      Delete
  9. Jenis nasik2 arab ni memang lauknya tak banyak jenis, lauk, sambal , salad/ sayur, tapi potion banyak kan..
    Sorang makan memang tak terhabis walaupun makchaq jenis kuat makan nasik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Makchaq.. nampak macam tak terhabis dibuat nya..

      Delete
  10. kalu saya balik shah alam sure gi makan kat makanan arab zam zam atau wadi hadramawt kat ampang

    ReplyDelete
    Replies
    1. zam - zam ni mmg feveret lahh.. suka. satu lagi di Sahara Tent.. Ingat nak makan di Hadramawt di tepi COncorde tu..

      Delete

cliks..cliks