cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, May 2, 2012

Fresh Flower, Lily for Wedding Gift - Sejadah

Kita stop dulu cerita Kashmir yee... Some infos masih tak lengkap. That's why i can't publish it.. Insyallahh.. Esok yee...Since ada query dari someone about wedding gift dengan fresh flower, i pun decided to take a class. Ada  3 classes semuanya.. Actually ada banyak. But i skip. I nak ambik yang imprtant je dulu. Maybe later i will take. Yang bawah ni my second class. First tu, nanti i tunjukkan hasil nya..
Memula i lipat kan praying mat tu elok - elok. Hahhh.. Sejadah ni i beli kat Kashmir tau.. Hand made..Soft sangat pakainya.. Ye lahh.. tak kan baju je nak cantik kann.. Kalau sesiapa teringin nak buat hantaran, let me know ok.. Harga satu tu RM400. Memang sangat cantik.. Yang ni i punya. I just bought 3.. Tak mampu nak beli banyak.. 
 Sambung cerita bunga ye..hee.. Sementara tu kerat wet sponge dalam bentuk square. Balutkan dengan aluminium foil.
 Cut Pink Lily dan kemudian cucukkan ke atas wet sponge tu. Dalam 6 kuntum gitu.. Yang kebamg 3 yang kuncup 3.
 Decide nak letak di mana kedudukan fresh flower tu.. I put bahagian tepi.
 Macam ni.
 Decor the praying mat with ribbon. Make a simple one.
Tambahkan daun - daun seperti Fern Leaves and Tea Leaves. Fillers pulak letakkan Baby Breath.
Tadaaaa....Sudah cantik with decoration.
Untuk tempahan boleh lah yeee... Fresh flower cam ni nanti PM i ye.. Heee..Serious tau.. Bukan main - mainn.. 

22 comments:

  1. cantikk kak

    simple and sweet ..\
    saya masa adik2 saya kawin .. saya buat gak simple2 jugak macam nie ;)

    ReplyDelete
  2. Cantik...lmbat pulak anak anak i nak kawin ni.. :) maknya dh excited

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe..now masa bukan lambat cam dulu2..tup2 anak2 dah ank kawin. tapi masa tu aunty dah tua lah yeee.hee

      Delete
  3. cantik kak,bagus jugak kalau kita belajar dan buat sendiri utk anak hehe tp ank kecik2 lg laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dear.. akak belajar ni coz just like to kill time and kalau adda orang order, bagus lah tu..

      Delete
  4. Iye....menunggu cerita seterusnya.
    Dapatla melegakan fikiran seketika daripada verangan jer memanjang...kankankan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...heee.. kemain awak ye.. veerangan ye.. tak pe.. INSYALLAH pegi nanti tu.. believe me.. Jumpa Mr Fahad nanti..

      Delete
  5. akak, cantiknya sejadah tu...bunga pun cantik..suka tgk:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantiknya sejadah tu memang cantik. sejuk sangat bila dicium.. hand made lagi kan.

      anyway..thanksss

      Delete
  6. Sis..
    confirm sejadah tue sejuk jer bila buat solatkan, suka warnenye so sweet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup cik sue.. i love pastel color. tu yang tangkap satu tu..

      Delete
  7. teringin nak solat atas sejadah kashmir yang indah dan halus buatan tu..
    (reganya je belum mampu nak order..) tu baru nampak foto..belum touch lagi kan..
    saya ni keras tangan, tak reti nak ikut step yan..
    so..tunggu n3 kashmir je..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anim,

      sejadah tu mmg cantik dan sedap dipakai.. Bab keras tangan tu, sebenarnya boleh je dilembut2kan..hee

      Delete
  8. cantik nyer kak... simple tp sgt sweet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dana.. Nowadays gubahan sure kena simple.

      Delete
  9. Kalau tgn berseni buat cam ner pun cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..alaaa just simple2 tu mampu lahh..

      Delete
    2. wah akak...dah masuk kelas lagi tu...mmg betul2 serius ni...saya sokong akak...

      sejadah cantik sgt!! harga dia mak aiiiii....

      Delete
    3. Wahida,

      saja suka2.. at least tambah pengetahuan.

      sejadah itu memang amat lah cantik dan lembut.. hee. rege tu. bayak sikit2 pun tak pe..hee

      Delete
  10. cantik finishing nye kak yan.. wah kak yan yg expert ni pun pergi kelas ye.. memang creative fingers betul le..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yanti..thanks.

      weiii mana expert nya weii.. saja nak tambah pengalaman dan pengetahuan.

      Delete

cliks..cliks