cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, April 26, 2012

Ariani Member's Day - Jommmmmm

Kita stop kejap pasal Kashmir ye. Dah sampai N 3   k e   8 tau..nanti sambung baca ye.. Hari ini acara selingan.acara iklan.. heeee. Masa i tengah merudum petang semalam, tetiba  zass masuk message kat my handphone. "Membership Day Ariani Kembali Lagi! Semua jenis produk. Dari 25 - 30 April 2012....." Tengok jam, eemm.... date ari ni.. Then tetiba my hp berrbunyi.. Hubby called. Suruh mai ke Subang Galaxy. Kereta dia pancit. I pun bersiap - siap then masa masuk my car, he called again. Tak payah mai lahh katanya.. Once i dah masuk dalam kereta tu. tetiba teringat SALE...hee..then terus ke Ariani.. Emmmm..Jom tengok i jadi model yeee...
I amik ni..
The girl told me this is Syria type.. I tak berapa suka sebab muka i nak round sangat. But i like the design and the color..Suka sangat. Amikkk...
And love this color too..
Then at last i took about 6 pcs of cotton. I prefer this typr recently sebab very comfy.. Then sementara menunggu tu, the girl offered me to buy the blink ..blink.. one..Hee.. i dont think so.. Tengok kat situ even half price, it costs me about RM750 if i wanna buy...Crazy.. I dont think i will buy this type of tudung..Heee.. Even i love shopping, but i dont think i would spend this much.. Anyway.. SALE still on.. So, moh lah ke saana..Seluruh MALAYSIA. Okk. maghrib dah.. Nak balik. Malam ni nak kuar dinner with the kids. Nak cuba tudung baruuu.Eh..nak makan mana ek???Tungguuuu...
*************************************************
Volume 7, Book 72, Number 675 :

Narrated by 'Abdullah bin 'Umar
The Prophet said Allah will not look, on the Day of Resurrection at the person who drags his garment (behind him) out of conceit. On that Abu Bakr said, "O Allah's Apostle! One side of my Izar hangs low if I do not take care of it." The Prophet said, 'You are not one of those who do that out of conceit."

26 comments:

  1. Sayapun dapat sms..hehe. Duit tarakk mau beli daaaa :(

    ReplyDelete
  2. akak pun guna ariani..

    beli time orang x brapa nak guna dulu, dah 4 tahun dah umur tudung tu,.. biasa org kata alah membeli sbb harga mahal, tentu menang memakai, tapi x juga sebab awningnya dah herot berot dan tudungnya macam mengembang, kira gaya ustazah pakai tudung labuh la plak..

    tapi la ni, akak beli gak untuk top up sikit2, cuma lagi prefer alya sarah, harga lebih murah dan selesa pakai,..

    ReplyDelete
  3. Sakan shop! K,yan cantik nye cam k.yan. Terpesona sbentar!

    ReplyDelete
  4. i like your smile...keep smiling yaa


    keenam2 tudung tu akak suka..
    cerita kashmir dah habis ke? belum kan...sabar menanti :)

    ReplyDelete
  5. salam kak yan,
    saya perasan kak yan skrg dah byk pakai baju kaler2 selain putih...hihhii

    ReplyDelete
  6. assalam kak Yan...amboi byk nyer beli tudung. Saya suka tudung syria sbb bila nak solat boleh tanggalkan tudung dan tinggalkan anak tudung jer..

    ReplyDelete
  7. Wah! jd model eh? sy suka tgk tudung pic no 3 yg akak pakai tu... cantek gak...

    ReplyDelete
  8. "wow..memang cantik2 lah semua tudung tu...eh,model dia pon cantik gak..hehhe..."

    ReplyDelete
  9. Zila,

    kena beli.Half price. Harga betul mmg gila.. Hari ni akak pegi lagi..hee

    ReplyDelete
  10. aimaniman,

    alah kalau selesa tak tunggu benda mahal je.. Benda burah pun sama.

    tak penah dengar nama alya sarah. tp tadi masa pegi lagi ke Ariani, nampak this butik kat belakang Jakel..Boleh usha nanti tu..

    ReplyDelete
  11. FM,

    cantik tudung tu.. Akak tumpang cantik tudung je.. hee

    ReplyDelete
  12. thanks kak kasihredha.. senyum di balik tangis org banyak tak tau kan kak.. i love to laugh n smile..I will keep smiling..INSYALLAHH..


    ehh..belumm. ada lagi..hee

    ReplyDelete
  13. Suzi..

    ia..pasalnya sebelum ke kashmir akak dah banyak beli kaler2 lain. sebba nak rasa ceria di sana. hee.

    ReplyDelete
  14. BSB,

    alaaa sempena sale je.. Jarang 2 kalau tak sale..Dah tau dah trick Ariani ni.

    Akak tak leh lah sebab muka mpk tembam jee...

    ReplyDelete
  15. Pia...oo ye ke.. Mmmg pun. Model cantik ye.. terima kasihh.

    ReplyDelete
  16. Saya pun dh dpt email...nak pegi ke tak tgh berkira2..akak kalau disc 50% ni member kad dpt xtra disc lg tk...

    ReplyDelete
  17. suke tgk akak cube sume tudugn2 tu... mmg sume lawo2... dana pn suke pakai tudung cotton gitu...sejuk n selesa kan...

    wah2 borong sampai 6 helai,nsb tak ajak geng2 lain mau lg banyak akak borong ek...

    ReplyDelete
  18. Dulu kak Zai rajin membeli tudung Ariani tak tau kenapa sekarang dah tak berapa minat.

    ReplyDelete
  19. bestnyer shopping tudung tu kak... suka tudung yg akak senyum manis tu..memang sesuai dgn akak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..senyum manis ye.. thanks..tudung tu yang sebenarnya cantik..hee

      Delete
  20. Assalamualaikum kak yan...

    Amboiiii..bnyaknya memborong tudung...saya sempat sambar jugak 2 helai masa g pesta buku pwtc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali..jarang membeli. bila sale boleh lahh kann..

      Delete
  21. Kak Zai,

    saya beli lagi Ariani, tapi dah pakai fesen lain pulakk..

    ReplyDelete

cliks..cliks