cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, April 1, 2012

Preparation Kedai Canggih for opening soon...

Dah lama sangat tak jengah sini.. Main intai - intai je.. Sebenarnya i bit busy lately coz of this matter. INSYALLAHHH.. jika diizinkan ALLAH, we gonna have our third outlet tomorrow. K E D A I   C A N G G I H  .Kedainya ada di Giant Putra Height. So, warga USJ, Subang Jaya, Hicom, Puchong boleh lah berkunjung ke sini.. Kalau rajin boleh gak ke Shah Alam dan Bukit Tinggi.
 Picture taken before we left the shop tonite.
 Banner ini ada di depan entrance Giant tau.. Gambar anak - anak bujang i dengan anak Mem Sue.
 ALHAMDULLILAH..anak - anak buah yang memang give full commitment to this new outlet.
Ni UIA student tau.. Part time dengan kitarang. Lama dah..
 Another UIA student. Yan gpakai tudung hitam tu.. Anak sedara i..
 My beloved partners. ALHAMDULILAH after 12 years, we afford to open the third outlet. 
 Huru - hara pada mulanya. And ALHAMDULLILAH.. settled gak akhirnya..
 Ini kes semalam lah.. Bila dah penat tu, we all ke kedai makan berdekatan..
 The kedai.
 I took this. Sea Coconut and Longan.. Sukaaaaa..
 Cendol and Toast Bread untuk Mem Sue.
Kitarang makan ni gak. Cucur Keledek.. Sedap woiii...
 Disebabkan terlalu lapar, i took Nasi Lemak with Friend Chicken.
 ABC.. tak berapa sedap katanya..
Teh Panas..pun kurenggggg.. Hee..
Ok lah makan di sini.. Category ok lahh..BTW, i nak jemput rakan - rakan semua ke opening kami di Putra Height. Sesiapa yang berdekatan tu, singgah - singgah lah ye.. Meramaikan.. Ada offer, FREE membership for a year, 10 % discount on ALL items, and ada DOOR GIFT. Tapi tawaran hanya PADA HARI AHAD, APRIL 1, 2012 sahaja. Doakan majlis kami berjalan lancar ye.. AMEEN...
*********************************************************
Volume 3, Book 34, Number 263 :
Narrated by Abu Huraira

You people say that Abu Huraira tells many narrations from Allah's Apostle and you also wonder why the emigrants and Ansar do not narrate from Allah's Apostle as Abu Huraira does. My emigrant brothers were busy in the market while I used to stick to Allah's Apostle content with what fills my stomach; so I used to be present when they were absent and I used to remember when they used to forget, and my Ansari brothers used to be busy with their properties and I was one of the poor men of Suffa. I used to remember the narrations when they used to forget. No doubt, Allah's Apostle once said, "Whoever spreads his garment till I have finished my present speech and then gathers it to himself, will remember whatever I will say." So, I spread my colored garment which I was wearing till Allah's Apostle had finished his saying, and then I gathered it to my chest. So, I did not forget any of that narrations.


18 comments:

  1. tahniah yan..
    semoga tambah sukses dari masa ke semasa :)

    ReplyDelete
  2. tahniah kak Yan.. semoga 1st April memberi rahmat dan berkat kepada usaha2 akak & partners.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cyana..Insyallahh.. mudah2an makbul..

      Delete
  3. Alhamdulilah Yan dan Tahniah..
    kalau dekat boleh gak beri sokongan..
    tak per doa dari jauh semuga akakn lebih sukses...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks KakAsma..

      INSYALLAH.. dua'a for the best ye.

      Delete
  4. Congrats Yan.......smoga dipermudahkan n bertambah maju!

    ReplyDelete
  5. Congrats Kak Yan.
    Semoga terus maju dan maju dan maju! :-)

    ReplyDelete
  6. wahhh tahniah akak, semoga dipermudahkan segalanya

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..smoga smuanya bjln lncar n sukses

    ReplyDelete
  8. tahniah kak yan....semoga perniagaan kak yan terus berjaya dan berjaya :))))

    ReplyDelete
  9. salam kak yan,

    tahniah!
    semoga terus berkembang lagi..amin :)

    ReplyDelete
  10. Syabas! Tahniah! Syukur maju setapak lagi. Semoga terus sukses dan tidak lupa merendah diri seperti sedia ada. I’m proud of you!

    *Teringat zaman aktif jadi sukarelawan dulu, penat pilih2 kasut sekolah utk anak-anak yatim bila tiba masa Back To School.

    ReplyDelete
  11. tahniah to you all bertiga.. I also pround to all of you. Nak pergi gak rasmi tapi byk lak aktiviti ptg ni. Hantar anak balik hostel and anak ambil anak yg ada kem kat sungai congkak. will visit you all nanti. moga semua nya berjalan lancar dan sentiasa di dalam lindungan Allah swt. muah.. muah...

    ReplyDelete
  12. Tahniah, bagus banget bisness lancar...

    ReplyDelete
  13. waaaaaaaa dlm diam akak dah berjaya buka 3rd outlet yee .. tahniah akak
    semoga sentiasa berjaya dan mendapat keberkatan oleh allah ... seyesss saya jelessss ahakssssssssssss ;))

    ReplyDelete
  14. alhamdulilla... congrats kak yan..!! moga semakin bertambah rezeki & semakin maju..

    ReplyDelete
  15. Tahniah Kak Yan, semoga success selalu. Dah lama tak tgglkan komen, selalu telan air liur bila tgk gambar-gambar makanan dalam entry Kak Yan nie...

    ReplyDelete

cliks..cliks