cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, March 24, 2012

Bumbu Desa and exploring KL

Last Wednesday i went to KL. Ada keje sikit. Dah lama betul i tak merewang. Rasa - rasanya lepas balik dari  B a l i   tu langsung tak keluar rumah.. Ye lahh sibuk dengan  m a j l i s   A b a n g   I r f a n    sempena l e p a s   s u n a t then sibuk hal - hal kedai.. (tunggu ye hal kedai tu apa dia..heee)..So, lepas settled keje di KL tu, terus ajak Chef CiJu ke The Curve.. I nak cari benda sikit.. Make up.. heee Nak travel dah ni..Barangan keperluan diri masih ada yang tak settle..
Sementelah dah ke sini waktu lunch, perut yang tegah lapar mintak diisi.. Kitarang terus mencari - cari dah lepak kat sini. Cuaca panas lah sangat... Terlalu amat.. Nak duduk kat dalam pun panas. Kami duk kat luar je.. Kepala i dah meremang sakit.. Aduhh.. Eh.. tengok apa kitarang makan dulu ye di Bumbu Desa ni.
Chef CiJu pengemar Soda Gembira. Tapi version Malaysia ni dah jauh berbeza dengan Indonesian version.. Diarang pakai susu cair. Tak macam di Indonesia, diarang pakai susu pekat manis.. Memang manis.. sedappp...
Kalau di Indonesia i love to order Es Jeruk. Tapi kalau kat sini i suka order Jeruk Kelapa. Orang yang dicampur isi kelapa.. Tak rasa orange tu yang dominant. Macam rasa fresh orange.. Tak kesah..
 Ada sambal. Suka tengok nasi yang dikukus pakai daun pisang tu..
 Macam Cucur Jagung.. Sedap. Kami ambik 2 portions. 
 Like Ayam Panggang. Rasa manis. I tak suka sangat..
Then lepas makan terus kitarang ke Metrojaya.. Hee....ini lah yang i nak beli.. Yang lama dah habis.. Koret - koret.. Terbanggggg....Main reson i ke KL adalahhhh.. kerana ini..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Apply this.. tungguuuuuu....
*******************************************************
 Volume 3, Book 50, Number 876 :

Narrated by Jabir bin 'Abdullah
I gave the pledge of allegiance to Allah's Apostle for offering the prayers perfectly paying the Zakat and giving good advice to every Muslim.

21 comments:

  1. kak yan, saya pun suka soda gumbira cersian indon..

    wah bestnya nak pi jalan lg yer :D

    ReplyDelete
  2. hee...INSYALLAH Yanti.. Dua'a2 kan yeee..

    ReplyDelete
  3. Jalan lagi ke kak?
    Best tengok foto makanan,terasa lapar pula.

    ReplyDelete
  4. Yan
    Sambung hayat pasport, ya Yan? Mareng ndilah pulak kali iki.

    Air merah jambu yg menggoda tu ingatkan ais bandung biasa. Sedapnya. Tapi, bila ingatkan manisnya, takut pula nak minum banyak-banyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Temuk masa tu mareng India..hee

      Manis2 tak elok kann.

      Delete
  5. Kak Yan,

    sy pun suka dior product especially compact and lipstick... :)

    ReplyDelete
  6. hi kak.... nak gie jalan2 ke mana tu?

    mas selalu gak gie The Cruve tp tak pernah lg try makan kt Bumbu Desa. Pasni nk cuba try mkn kt citu lah sbb nmpk sgt menarik makannya :)

    Pssst...bedak tu sgt mggoda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu buat visa ke India..

      oo menggoda yee..

      Delete
  7. aduhhhh kak yan...malam2 ni tetiba lapar pulak tengok semua makanan tu......

    ReplyDelete
  8. wah syoknyer... sambal ijau tu nmpak menarik gitu...
    itu bergedil jagung kot kak...sbb dana penah belajar bt begedil jagung dr sorang pekerja abah dulu...sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap begedil tu.. kalau order mesti 2 sets. tak cukup..heee

      Delete
  9. x sbr nk tgk k.yan wat review next trip. kashmir kot nihhh.. jengjengjeng!

    ReplyDelete

cliks..cliks