cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, March 9, 2012

Abang Irfan dah masuk Jawi.

 Hari in telah selamat Abang Irfan dijadikan dewasa..Hee.. potong beb.. Penuh semangat dia.. I lak yang suspend. Buat appointment kat Salam Medical Centre. Tempat dua abang sunat gak. Sebenarnya memula i refer ke DEMC. Mak aii.. RM2800 sebab pengsankan, warded sampai petang dan keluar.. Emmm.. sayang pulak rasanya nak keluarkan duit sebanyak tu.. Bukan sayang duit. Tapi rasa macam berlebihan pulak. After decided dengan Hubby dan referred clinic berdekatan, akhirnya i decided buat kat Salam je.. Just RM650 dengan clam.. Sama macam abang - abang. So dah ada experience cam ne nak take care..
 Pagi - pagi dah bersedia. Mintak air zam - zam..
 TokNgah dah seddia menunggu kat hospital.
Nenek jadi peneman.
 
 I registered his name here. Hospital still under renovation..
Then terus naik ke tingkat 3. Nurse dah tunggu for me to sign the agreement. Abang Irfan still ok je masa ni..Relax je.. 
 Kami di ruang menunggu, Memula i nak tengok, tapi Dr Syukur, the specialist suruh i keluar je. Better lah katanya. Emm.. i pun ok. I tengok Abang Irfan pun ok.. So, tinggalkan je..
Lebih kurang satu jam menunggu, i dapat call..Terus dengar, "Ibuuuu... naikkkk... Ifan sakittt.."Melompat i dengar suara dia.. Terus naik ke atas balik..
 Ini lah rupa anak bujang i selepas circumcision.. Dewasa sudah.. Dah jadi bujang..heeeee...ALHAMDULILAH.. dah tak face this nervousness lagi..
ALHAMDULLILAH selamat sudah.. Cuma kena tahan dengar rengekan dia je lah..hee.. LAYANNNN..Terima kasih buat kaki tangan Salam Medical Centre ni.. 
***************************************************
 Volume 7, Book 71, Number 585 :
Narrated by Ibn 'Abbas
The Prophet said, "Healing is in three things: cupping, a gulp of honey or cauterization, (branding with fire) but I forbid my followers to use cauterization (branding with fire)."


22 comments:

  1. selamat menempuh alam dewasa utk anak akak... :) hero dah besar! :)

    ReplyDelete
  2. Thanks Dela.. Lega dah rasanya.. 3 3 dah selesai.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah ..dah selesai urusan..masa anak untuk berehat pula..

    ReplyDelete
  4. sama lah mak dan anak.tapiii..mak tak sangat lah..sebab dia merengek..hee

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, dah selamat semuanya.
    Sure sengih aje Abg Irfan lepas ni sbb dah masuk gang dewasa :-)

    ReplyDelete
  6. Alahaii.. Sayu bace bile die cll n ask k.yan naik. Ngilu tgk die nangis. Uwawawawa skt tuuuuuuuuuuu~ Ingt kn yg moden2 ni dah tak skt. Tp ape2 pon Irfan mmg bdk yg kuat. Bole kesane kesini lgi b4 buat tuh. Klu ank2 buah sy tuh dh temenunggg je tuh ;)

    ReplyDelete
  7. Tabah jer nampak Irfan tu b4 kena sunat. Kalau budak lain, dah tak tentu arah dah..Selamat menjaga budak dalam "pantang" Yan...hehehe..pas tu boleh la relaks pjg ye..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Yan

    Alhamdulillah...selamat semuanya

    moga Irfan menjadi anak yg soleh

    ReplyDelete
  9. assalam kak yan..alhamdulillah abg irfan dh selamat melangkah ke alam dewasa..semoga membesar sebagai anak yang yang soleh yang menjadi kebanggaan kedua ibubapanya..insya Allah...
    p/s:masa dlm tempoh pantang ni,jenuhlah k.yan lyn kerenah dia kn?hehehe(dil penah rasa pengalaman jaga adik juga..fuh penatt....)

    ReplyDelete
  10. waaahh.. irfan kuat..!! dah besar anak ibu ni.. moga cepat baik & mmebesar sebagai anak yg soleh, berjaya dunia & akhirat..

    ReplyDelete
  11. tahniah..dah besar.
    musim cuti sekolah ni..ramailah yg masuk jawi kan

    ReplyDelete
  12. Alhmdulillah...dah selamat..
    Dah besar hero tu ya.....

    ReplyDelete
  13. ALHAMDULLILAH Min. Akak pun rasa lega.. Tak payah pening cam ne nak pujuk dia.

    ReplyDelete
  14. FM,


    irfan ni memang agak active u. mulut pun sama. Now alhamdullilah dah tak cengeng macam first day tu.. Dah ok dah..

    ReplyDelete
  15. Rozita,

    dia tak takut langsung. Niak sendiri atas katil tu..hee.e.

    ALHAMDULLILAH kat rumah i ni pun ramai yang menjaganya.. So, dia memang manja.

    ReplyDelete
  16. Waalaikumusalam Bro Rozali..


    ALHAMDULLILAH dah selamat semua. INSYALLAH menjadi anak yang soleh.

    ReplyDelete
  17. ALHAMDULLILAH and INSYALLAH.. mudah2an ye.

    Tapi Kak Yan tak jaga sorang Dil. Kat rumah ni ramai yang menjaganya.. Atuk ada, nenek ada, makcik, tok sedara. Kira akak boleh relax lah..hee

    ReplyDelete
  18. Thanks auntie MULAN.. Mudah2an menjadi anak yang soleh.

    ReplyDelete
  19. Betul tu Wida.. Sibuk lah clinic and hospital. tapi tu lah. cutinya penddek je.

    ReplyDelete
  20. Thanks MP.. dah besar dah anak lelaki i.

    ReplyDelete
  21. K Mah.. ALHAMDULLILAH.. semoga menjadi anak yang soleh.

    ReplyDelete

cliks..cliks