cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Monday, March 5, 2012

Bali again - Tanah Lot and dinner at Jimbaran

Lepas lunch kami terus menuju ke Tanah Lot. Kat sini ramai yang kata nak shopping. Yelah.. this place bit cheap lah compare to other places. Tapi kan masa kitarang pi ni kira high season kan.. So, depa ni pun boleh tahan naik kan harga.. Jual mahal kat kita u.. Bagus nya kalau nak ke Bali ni bulan April till June.. Ini bulan sepi bagi depa.. Barang pun tak lah mahal mana.. Tapi tak pe.. Still murah lagi lah kann..
 Gambar dulu depan ni.. Sakan depa..
 Depa borong t.shirt kat sini. Murah - murah..
 Baru lah depa reramai ke pura.
  I dah tak lalu nak pegi ke tengah tu. Just duduk kat tangga ni. Then ramai - ramai pakat rentang banner kat sini..Lagipun panas sangat you..

 Sempat pulak menerai Es Teller.
 Ini namanya buah Maja. Rasanya pahit. Makanya ini pokok Majapahit..heee
 Tak lama sangat kitarang di Tanah Lot. Hari agak panas. Terus menuju ke Kuta. On the way tu, mak aiii macet. Gara - gara rusuhan di Laras (penjara) di Denpasar..Ingatkan nak checked in hotel dulu. Tapi macam tak sempat..
 Kami singgah solat di Masjid Ar-Rahmat di area Kuta..
 Ruangnya agak limited. Tapi ALHAMDULLILAH yang penting kemudahan asas nya ada. Ada pesantren lagi.. 
 Siapa nak hantar anak sekolah kat sini pun boleh..
 ALHAMDULLILAH dapat satu lagi masjid untuk ber'iktiqaf. Siapa sangka kan..Sebenarnya kami rushing nak ke Jimbaran. Nak dinner kat sana sambil tengok matahari terbenam.
 Dapat gak lahh. ALHAMDULLILAH.
 Lama dah tunggu. Air pun sampai..
 Es Jeruk lagi..
 Dah terbenam matahari.
 
 Macam - macam sambal.
 Kangkung ni macam sesuatu yang mesti.
 Udang Bakar.
Almost habis kami makan, baru lah mamat -mamat yang menyanyi ni mai kat tempat kami. Depa pun masih perasan i and Chef CiJu..heee.Lepas makan kami menuju Ke Krishna..
 Depa nak menyoping. I beli sikit je kat sini. T. shirt anak - anak.
 Dan packing glassware yang i beli.
 Kat Bali ni ada 3 cawangan Krisna. Ada yang 24 jam..Itu kat Tuban..So, kalau tak cukup masa, pegi lah ke sana. Heee....
Lepas tu kitarang terus checked in ke T a n a y a   B e d   a n d   B r e a k f a s t. Cik Abang yang kat atas ni lah yang tolong buat kan reservation.. No need deposit.. Sebenarnya dia ni dulu dah added i kat facebook masa i baru balik dari Tanaya in 2010. Terus kami rapat.. Budak muda lagi..Hendra. Dalam 20an.  Muslim boy..

Malam ni kitarang sempat lagi buat reflexology, pedicure, and manicure. Tempat nya just depan hotel..I geram je. Depa buat kuku i tak senonoh arah.. Emmm...dah nama nya murah kan..nak wat cam ne.. Redha je lah.. Lepas tu i terus masuk bilik, Zzzzzzzzzzzz....
***************************************************************
Volume 2, Book 20, Number 203 :
Narrated by Anas bin Sirin
The Prophet used to pray (the Nawafil) on his Mount facing east and whenever he wanted to offer the compulsory prayer, he used to dismount and face the Qibla.



18 comments:

  1. wAH...Cantiknya kak!

    Ada meja kat tepi pantai tu..bestnyer!

    Cantiknya matahari terbenam..^^

    ReplyDelete
  2. Hee...memang cantik Noorieda..U mesti pergi tau..Rugi tak pergi sana.

    ReplyDelete
  3. waktu akak gi hari tu tak de rezeki nak duduk2 kat pantai jimbaran tu...sebab hujan.
    Cantikkkknya gambar yg yan ambik...suka sgt

    ReplyDelete
  4. Ooo ye ke kak kasihredha..

    tak pe nanti pi lagi ye..hee

    ReplyDelete
  5. Lizz,

    food nya biasa2 saje. Jusr presentation dia lah kot..Anyway, licing lah gak.

    ReplyDelete
  6. tak penah nmpak buah maja tuh... bsr2 buahnyer... tp syg nyer rasanyer pahit huhuhi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak balas jwb ni.. akak pun mmg tak pernah tgk..

      Delete
  7. Bali mmg cantik and unik! Cantik gambar sunset...
    Makanan2 tu buat saya betul2 terliur....kangkung tu nampak really sedap..!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik.. alhamdullilah this time kami dapat more halal food..

      Delete
  8. Nampak dari wajah-wajah wanita yg keseronokan berjimba dan shopping sakan... satu geng memang best:)

    ReplyDelete
  9. -memang ada masjid kat Kuta tu kan, saya tak sempat singgah..ada satu lagi masjid kat Nusa Dua, besar masjid tu..akak pernah singgah?

    -makan kat Jimbaran sambil nikmati sunset mmg best...feeling dia lain kan...kangkung goreng kat Indon mmg sedap lah...tak macam kat malaysia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masjid di kuta tu dipanggil masjid agung. tapi akak tak pernah sampai...just kat bedugul tu je..

      Jimbaran is the best place for dinner by the beach..

      Delete
  10. Bali is my all time favorite destination...been there countless time. Love to surf there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo really.. but i still boleh count lah.. dah 8 kali. hee

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it