cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, March 4, 2012

NekCik Umrah Ziarah.....

Sekarang ni musim orang pergi umrah.. Sana sini.. Last 2 weeks i went to KLIA untuk sama - sama menghantar NekCik untuk buat umrah.. We arrived there quite early. Kalah orang nak gi umrah.. Ye lah yang nak pegi tak sampai - sampai lagi..So, banyak masa terluang. So, we all went to the food court. Nak cari makan.. Tapi masa ni tekak i memang dah mula tak ada selera. 
I just took this.. Makan suku je..Sayang pada nasi. Tapi nak buat cam ne..Takut kalau dipaksa,muntah pulak nanti.
Macam - macam ada di sini.
About 19.45PM, baru dapat jumpa NekCik and the family.
Mereka joined Andalusia Tour. Kira macam Umrah Ziarah.. Depa pegi travel first then baru buat umrah.
Tak ada tempat nak lepak sambil menunggu ni. Tempat duduk memang dah sikit. Then masa ni ramai sangat. So, lepak je lah..
NekCik and TokPuCu mendengar taklimat.
Lepas bersalam, i pun balik..Pinggang dah tak tahan. Penat sangat...Now pun diarang dah balikk.. Nanti i bukak cerita masa depa balik..Macam - macam souvenir kami dapat..Tunggu ye..
************************************************
Volume 2, Book 26, Number 594 :
Narrated by Abu Huraira
The Prophet was asked, "Which is the best deed?" He said, "To believe in Allah and His Apostle." He was then asked, "Which is the next (in goodness)?" He said, "To participate in Jihad in Allah's Cause." He was then asked, "Which is the next?" He said, "To perform Hajj-Mabrur. "

14 comments:

  1. Alhamdulillah...dapat pergi umrah..

    Kalau ALLAH izinkan, insya-ALLAH Kak yan pun dapat pergi juga nanti..^^

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. semoga kita semua dapat menjejakkan kaki ke sana nanti.. insya Allah..

    ReplyDelete
  3. INSYALLAH Noorieda..Mudah2an ALLAH kurnia rezeki, kesihatan, dan amalan yang besar sebelum ke sana..

    ReplyDelete
  4. INSYALLAH Izan..Dua'a sama - sama ye..

    ReplyDelete
  5. Alhmdulillah...selamt pergi dan selamat kembali....

    ReplyDelete
  6. nekcik dah selamat kembali ye...Alhamdulillah.
    sure nekcik byk beli souvenir dari turki :)

    ReplyDelete
  7. As-salam YAN
    Begitulah meriahnya kita menghantar sdra-mara menunaikan umrah. Saya pernah pergi melalui Andalusia & puas hati. (Ada juga pergi melalui Tabung Hj, pakej lebih istimewa, tapi servisnya - rezeki masa itu - tak begitu menggembirakan).

    Semoga kerabat yang pergi sihat, dapat mengerjakan umrahnya dengan sempurna dan umrahnya diterima Allah, serta pulang dgn selamat.

    Hehehe, kali pertama membaca kisah Yan tak berselera makan... pagi sangat, kot. Atau kepenatan & kurang sihat?

    ReplyDelete
  8. singgah jengah sini..

    maaf lama dah tak singgah sini...

    best nya tgk gambar2 dlm n3 ni...

    sempoi betul, leh lepak santai duk atas lantai lagi..

    ReplyDelete
  9. seronoknyeee
    semoga nik chik selamat pergi dan selamat balik .. amin ;)

    ReplyDelete
  10. MP,

    ALHAMDULILAH depa selamat pergi n kembali.

    ReplyDelete
  11. Kak Kasihredha,

    ALHAMDULLILAH dapat lah sawab sikit..heee

    ReplyDelete
  12. Pak Temuk,

    depa semua puas hati sangat dgn service Andulisia ni.. Happy sangat.

    Entah lah Pak Temuk, recently appetite tu macam pelik. Tidur pun tak berrapa nyenyak..PErubahan hormon kot.. heee..

    ReplyDelete
  13. Kak Yong,

    terima kasih sudi mai..

    tang duk je atas lantai tu, i jenis mmg tak kesah. asal kan dapat duduk..

    ReplyDelete
  14. ALHAMDULLILAH Ieda..selamat semuanya..

    ReplyDelete

cliks..cliks