cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, March 16, 2012

Pine 38, Section 9, Shah Alam

I nak cerita pasal tempat makan di Shah Alam. I believe some of the Shah Alam bloggers pernah makan at this place.. Pine 38. Ada di Section 9. It offers you western and eastern food. Also local food. Dah lama sangat tak makan kat sini. I think almost 2 years dah tak singgah.. Tapi hari tu, 'Anak - anak Sidek' Mengajak nya.. Maka, i pun singgah lahh. Lagipun masa tu hujan lebat. Nak balik tak nampak jalan. So, ke sini lah kitarang..Jom tengok apa yang kitarang jamu di sini..
 The kids took Sparkling Drink. Cukup untuk depa bertiga.
 Chef CiJu tolong agih - agihkan. Kalau tak mau berebut.
 Anak sedara dan Mak sedara yang dah sama besar.
 Chef CiJu punya.
 Mine.
 Interior.
Roti Boom.. Sedap gak..
 Spring Rolls.
Pilihan Abang Luqman.
 Ini pilihan Abang 'Imran.
 Chef CiJu and Abang Irfan pilih ini..Chicken Chop. I tak makan. Just took starters saja.
 Depa memang bersemangat bila makan.. Sure licin.. 
See...licin kann..Ini lah anak - anak i.. Semua nya jenis suka makan.. Tak kira apa menu..So, kalau ada sedara mara yang nak ajak makan, make sure pocket penuh..heee.. Depa pandai mengorder.. Mahal - mahal kengkadang tu..heeee...
***************************************************************
Volume 7, Book 65, Number 295 :
Narrated by 'Aisha
The Prophet died when we had satisfied our hunger with the two black things, i.e. dates and water.

12 comments:

  1. Anak2 saya pun pandai mengorder yang mahal2...hehehe...so kalau nak ajak diorang pi makan... kena pastikan poket penuh...hehehe

    ReplyDelete
  2. menariknya hidangannya. tapi taksertakan sekali nama menunya..mm..yg air sparkling tu, waswas je minum..hehe..time raya selalu dapat hamper sparkling tu, tapi selalu bagi kat jiran non muslim..hehe..

    ReplyDelete
  3. klu bukak blog kak yan otomatik perut berbunyi...hihihihihi

    ReplyDelete
  4. ummp sedap...betul tu...datang sini selalu perut lapar jer tengok makanan kat sini...

    ReplyDelete
  5. best nyer kak tp ntah bla la nk smpi ke shah alam tu

    ReplyDelete
  6. Suka bila tempat bersih..makanan lazat...
    makan pun selera je kan:)
    Best!

    ReplyDelete
  7. paling suka masuk blog kak yan..
    sentiasa dihidangkan dengan entry makan2 ditempat yang best2...

    thanks syer

    ReplyDelete
  8. Yan! Food nmpk sgt3 sedap tp botol air sparkling drink tu cam tuuuu jer....hehehe....tp juice anggur jer kan?!

    ReplyDelete
  9. budak2 tengah membesar seleranya berbeza kan...

    ReplyDelete
  10. sedara mara belanjer takpe kak yan..sekali sekala..

    ReplyDelete

cliks..cliks