cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Tuesday, March 6, 2012

Bali again - last day

Today was the last day kami kat Bali.. Alaaaa..dah nak balik dahh...Heee..(Lupa anak laki you.). Rasa macam sekejap je. Walhal dah 5 hari kat sini.. Today kami tak ada activity khusus. Leisure saja. So, i and Che CiJu ada agenda sendiri. Kitarang nak merasa food kat Denpasar. Sebab di Denpasar lah boleh merasa banyak food halalan toyyiban.. Moslem area kat situ.. Rata - rata food moslem.. 
 Posing dulu sebelum keluar..heeee..
 Kami singgah di sini..Food orang Jawa gak..Sedap.
 Cuma ada 5 jenis lauk. 
 Salah satunya ini hah...Tempe goreng bercili.. Sedappppp..
 Ini i punya.. Masa dah nak balik ni baru tekak i rasa sedap sikit.. Ada selera sikit.. Boleh tahan makannya tu.heee..
 Sebelum balik tu, tokey kedai mempelawa kami mampir lagi di masa depan. Terus kami ajak berrgambar.. Seronok dia..
  
Sebelum balik ke hotel untuk checked out, kami singgah sekejap di sini..Monumen Perjuangan Rakyat Bali.. 
 
Alahhh.. kami gambar kat depan tu aje.. Malas nak menapak ke dalam tu.. Lagi pun panas sangat..
 Tiba je di hotel, kami kena 'halau'. Tak dapat nak buat late check out. Ada online booking. Emmm..nak buat macamana.. Kelam kelibut lah jadinya..Terus je kami berangkat ke Bandara Ngurah Rai.
 Sempat lagi posing dengan Iwan dan Hari.. 
Letih betul. Kena menapak ke ruang check in. Tapi ALHAMDULLILAH kami dah buat online check in.. Tak susah - susah lagi...Cumaaaaa...
 Ada yang kena kemas luggage lagi. Barang banyak sangat. Kena tambah bags.Heeee...
 Nampak tak kotak - kotak tu.. Nilah kotak yang isi glassware kami,, I letak kat cargo.. Pasrah je.. Harap - harap tak pecah..
 Lepas checked in tu, kami berkumpul sekejap.. Acara wajib, "E x c h a n g i n g   G i f t".
 Selamat tinggal Bali...Ada rezeki tahun depan i balik kampung lagi..heeee
Last but not least, makannnn..ye lahh tiba LCCT nanti dah malam. So, sure tak sedap nak makan lagi.. Kami tiba di LCCT at 21.45PM. I mintak Hubby fetched us up. Tapi terpaksa tunggu another 45 minutes. Jammmm..Anyway. ALHAMDULLILAH..trip kami semuanya selamat sampai.. INSYALLAH ada rezeki kami jalan lagi.. Nak buat pilihan, Ho Chin Min, Vietnam, Gold Coast, Korea or Kashmir maybe.. Emmmm..mana satu ek..
*************************************************************
Volume 2, Book 20, Number 219 :
Narrated by 'Aisha
(the mother of the faithful believers) I never saw Allah's Apostle offering the night prayer while sitting except in his old age and then he used to recite while sitting and whenever he wanted to bow he would get up and recite thirty or forty verses (while standing) and then bow.

20 comments:

  1. byk nyer brg..mesti ada ole2 utk sy kn? hehehhe sj gurau...

    korea la kak! jom!

    ReplyDelete
  2. Salam..

    Kampung akak kat bali??

    Betul3x..pergi korea kak! hehe ^^

    ReplyDelete
  3. Assalam k.yan,

    fm rse kak yan dah hafal byk tmpt kat bali kan? swonok!

    ReplyDelete
  4. Seronoknya dapat jalan2 macam Yan and the gang. :)

    Makanan dalam pinggan tu dah macam nasi ambeng yang campur macam2! hehehe...

    ReplyDelete
  5. Khairin,

    banyak memang banyak. Tp untuk orang semuanya..

    ReplyDelete
  6. mmg seronok zurina.esp dgn kengkawan.. lupa dunia kejap..hee

    ReplyDelete
  7. INSYALLAH FM.. jalan pun macam dah hafal..

    ReplyDelete
  8. Noorieda,

    iyaaa..kg kat bali.heee

    oo korea ye..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, akhirnya selamat kembali semula.

    Pengalaman manis yang sangat mahal. I pun tingin nak pegi YAN.

    Kawan I kata, Korea sangat best juga utk dilawati. U bleh try. Cuma jangan pegi musim sejuk. Very the very cold youuu!

    ReplyDelete
  10. AA,

    ALHAMDULILAH..

    tpt2 yg ada 4 musim ni elok pegi musim Spring..Not too cold..

    ReplyDelete
  11. I pon confuse gak...hehehe...korea ke kashmir ke korea ke kashmir...Aci tak kalau pilih dua dua ?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it