cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, June 21, 2013

Wedding Invitation Nadia and Ridhuan di Subang Bestari

Siap sudah tempahan dari Nadia for her wedding.. wedding dia masa cuti sekolah dulu.. i was asked  untuk buat 9 wedding gifts.. yang perlu dibagi pada pihak lelaki.. before this, i dah pernah buat for her  engagement.. color pun kurang lebih je.. tengok sini yeeee..S w e e t   F i n g e r s. memang family depa ni sudah kerap menggunakan my service.. maybe depa happy kot.. heee... ALHAMDULLILAH.. lagipun depa like my family too.. Anyway, jom tengok apa yang telah i buat.. 


done.. ALHAMDULLILAH.. happy sangat.. 


first time Chef CiJu buat ni for wedding gift. cake in glass. Rainbow Cake. Atas just letak strawberry jam. Nanti i show you guys how to make this cake.. i mean nak decor lah.. bab buat rainbow cake tu ramai dah tau kann.. 


jam.. at first i letak in big box, tapi nampak macam tak menarik, so letak dalam bit smaller box.. looks great lahh..for your info, all this silver boxes adalah i dapatkan dari Kashmir.. ini yang second time. Mem PiJa pakai for the first time..(masih tak buat n3 lagi.)


nampak tak. memula jam dalam bekas besar.. then tukar.. baru nampak cantik sikit..


sirih junjung yang pada i sangat simple. sebab i just guna sponge flower.. hanya sirih je i guna fresh.. tak menarik lah sangat kan kalau pakai sirih plasstik. tapi now dah banyak orang guna yang plastic. but i dont like.. 


plus kena lah ada pinang, kapur dan gambir.. SYARAT je.. 


potpourri..Wooden Tulips ni i dapatkan dari Bali. yang ni kan kita dah pernah D I Y kann.. tengok kat SINI.. 


yang ni pulak chocolate. i letakkan dalam tin container. then decor2 lah.. 


suka sangat dengan bunga tangan yang i buat ni. sendiri perasan tak pe kannn.. i suka ribbons. tapi ribbons yang macam ni memang agak mahal harganya..The rest boleh tengok balik kat S w e e t     F i n g e r s yeee..


tiba hari yang ditunggu.. majlis resepsi di Subang Bestari.. di rumah kakak Nadia.. kakaknya pun my kawan gak.. long time punya kawan lah since 1999 i guess.. (ingat - ingat lupa)... then bila i berhenti As ni tolong i kat kedai..waktu cuti sekolah.. 





elok sangat masa ke sini, perut tengah lapar.. apa lagi.. yumm..yumm.. lah..sedap sangat Acar Buah tu.. siap tapau bawak balik lagi tuu.. hee


tiga serangkai makan bersama.. 


door gift and i really like buah apple yang dibalut napkin tu.. ada nama penggantin lagi.. 


sedap nya tuuu..


ini lah As, my fren.. kawan dari dia mula mengajar sampai kan now dah anak 4 dah.. ALHAMDULLILAH..


last but not least.. dapat gambar dengan pengantin..(cameraman tu tak pandai guna my camera.. gelap je.. 3 keping tangkap, yang ni je agak cerah..) dua'a  buat pengantin.. semoga berbahagia dunia akhirah.. semoga menjadi keluarga yang sakinah mawaddah warahmah.. INSYALLAH...tapi yang kesiannya pengantin terpaksa berpisah.. PJJ - Perkahwinan Jarak Jau.. Hubby kat sini, Nadia di Sarawak. mengajar di sana. kesian.. dua'a semoga dapat berrsama - sama seggera. 

***************************
Volume 7, Book 62, Number 2 :
Narrated by 'Ursa
That he asked 'Aisha about the Statement of Allah: 'If you fear that you shall not be able to deal justly with the orphan girls, then marry (other) women of your choice, two or three or four; but if you fear that you shall not be able to deal justly (with them), then only one, or (the captives) that your right hands possess. That will be nearer to prevent you from doing injustice.' (4.3) 'Aisha said, "O my nephew! (This Verse has been revealed in connection with) an orphan girl under the guardianship of her guardian who is attracted by her wealth and beauty and intends to marry her with a Mahr less than what other women of her standard deserve. So they (such guardians) have been forbidden to marry them unless they do justice to them and give them their full Mahr, and they are ordered to marry other women instead of them."

24 comments:

  1. cantik wed gifts tu... i loikee it too... selamat pengantin baru pada pasangan pengantin...

    ReplyDelete
  2. Jam Tissot...sama brand macam wedding gift adik ipar saya baru baru ni...and betul kak, nampak more presentable guna box from Kashmir tu....so, mmg akak akan selalu fly ke Kashmir? ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke...

      Idok lah sampai nak kena fly ke sana selalu weiii..rabak pocket..

      Delete
  3. Selamat Pengantin Baru.. Cantik gubahan hantaran tuh

    Makanan pun sedap2..plak tuh.. :)

    ReplyDelete
  4. sirih junjung tu memang cantik la kak :)

    ReplyDelete
  5. suka la apple balut napkin tu.. lain drpd yg lain...mmm da dapat 1 idea da.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaahhh..boleh jd idea kann..then boleh makan gak..

      Delete
  6. nak buah gubahan kena kreatif dan byk idea ....keras tangan no waylah...

    ReplyDelete
  7. cantiknya gubahan.. tahniah buat pengantin...

    ReplyDelete
  8. saya punye kawin nanti nak simple je...heheheheh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehhhh..mmg akak buat yg simple2 je..heee..bilaaaaa...

      Delete
  9. sweet sangat hantaran tu kak yan..... lebih2 lagi sireh junjung yg colourful tu.......
    even goodies bag pun unik.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee.. tq...Remy dah ke belum? kalau belum moh le kak yan buatkan..

      Delete
  10. wow.. hantarannya menareks skali..
    hehehehe~

    sedang mencari ilham.. hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari ilham apa tu??? nak warna yang sama?? heee..

      Delete

cliks..cliks