cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, June 24, 2013

Wedding reception - Khairunnisa and Gerrit Shafiq at Grand Mellinium

Okk.. cerita wedding lagi.. ye lah.. wedding ni kan kira memory.. so better i cepat - cepat buat N3 kat sini. afraid some of the story hilang lak nanti. heeee...this time wedding relative sendiri. wedding anak pak sedara... pak sedara sepupu.. June 22, 2013, Saturday... The event buat kat KL.. tengah - tengah KL tau.. risau sikit sebab event ni kena pulak malam minggu.. 

nampak tak bulan sedang sakit tu.. Haze agak teruk waktu ni..

kebetulan pulak sebelum pergi tu, BIL Hubby  meninggal. dah lari pulak balik Kuala Selangor.. went back  kejap.. we just spent about 30 minutes kat rumah si mati.. rushed back before 6.30PM. berdua'a dan terus berdua'a no jammed lahh.. amik NKVE, jammed sikit kat Damansara but still flow lah.. tak stuck pun.. then took Duke keluar kat Semarak. terus ke Jalan Bukit Bintang.. 


tiba this area, ALHAMDULLILAH.. sangat - sangat cantik jalan. CLEAR.. heran i. kalau tak sure makan  masa lama di sini.. majlis pukul 8.30PM lah biasanya kan.. but at least tak nak lah kita ni macam VVIP pulak. lamabat dari orang..


the event buat kat Grand Millennium.  YA AMPUNNNNN.. dah lamanya i tak turun sini.. banyak nya shopping mall baru. geremmm.. sebelah Pavilion lagi tuuuu.. waduhh...sabar wahai hati. sebab pocket dah almost keringgg... huu..huuu..anyway.. kami tiba at 7.35AM.. buat apa patut lah kann. baru kami ke Ballroom.. masuk - masuk je dah penuh dah hall.. tapi depa tak buat besar - besaran. the guests dalam kurang lebih 100 lebih orang je.. 


kurang lebih dalam 20 minutes gitu, juruacara majlis announced the bride and groom akan masuk ke ballroom. itu lah pengantinnya.. Son in law nya australian.. but mixed gak lah.. mom dia filipino. My pak sedara ni stayed kat Canberra dah lama sangat.. In fact dah ada rumah kat sana pun. so balik Malaysia ni just nak buat event.. nak jomput sedara katanya.. tapi idoklah sedara sampai sekampung gitu.. dah buat kat hotel, sedara mana lak nak mai sekampung kannn.. so sedara rapat je lahhh.. 


cantikkan dias nya.. dah pesen kerusi can tu kan now.. 


then uncle pengantin perempuan membaca dua'a.. (sayang tiada terjemahan dalam bahasa melayu..)..


after renjis - renjis bagai tu, the pengantin pun nak mula makan.. means kami pun makan time lah kannn.. lapar gak.. butttt.. aduiii haii.. nasi lah  weiii.. My Diet??? huu..huu


sebelah meja pengantin, meja keluarga my pak sedara. termasuklah nenek pengantin yang sudah agak uzur.. bertudung putih tu.. tak nampak lah pulak kann.. dibawa khas dari Johor.. masih kuat lagi even dah berumur almost 90 kot.. masih jelas penglihatan, pendengaran, dan ingatan. MASYALLAHHH..masih kenal i lagi... 


meja kami di belakang sekali.. table number 14.. so means ada 14 tables je.. or maybe ada extra 2 3 lahh..


after Chicken Ball Soup (snagat lah masin bagi tekak i) , lauk pun dibukak.. not bad..


ini lauk - lauk nya.. even diberi nasi, i just makan sikit je.. more to lauk - lauk lahh.. i love the Rendang Daging dia..since dah makan daging and ayam i kena skipped lah big prawn and fish tu..


after that fruit.. (terpaksa lah makan fruit di kemudian masa..) nak wat cam ne kann.. itu kebiasaan kita.. 


itu lah nama pengantin 


after dinner, the bride and groom came to our table and salam - salam lahh..ini pengantin baru..


ini pengantin tua.


dan ini pengantin sedang tua. heeee....


then majlis potong cake.. and tuang - tuang bagai..  (yang ini i kureng berkenan.. mungkin bukan air 'itu' tapi.. macam - macam perception akan timbull.. sorry lahh. just my pendapat.. i orang kampungan sikit.. nak marah nasib lah..) okkk..  


jam.. almost 10.. so Pak Sedara i and wife, memberi sikit ucapan terima kasih lah.. kalau nak menantu lagi, so tinggal sorang je lagi . yang lelaki... tapi tak tau lah kalau nak buat kat Malaysia kan.. kalau kat Canberra, mau kita ke sana lah nanti. heee..


sebelum balik, jumpa yang tua dulu..Met my Nenek Sedara.. I panggil Tok Cu.. Yang baju putih, pak sedara pengantin.(yang baca dua'a tadi tu.). yang tudung orange tu, Mak Sedara pengantin. then kami ditahan for photography session.. 


so ini lah family pengantin.. ini kalau ikutkan family belah my Pak Sedara lah..with adik berradik my Pak Sedara and groom's family.. 


and me with family dan jugak cousin to My Pak Sedara. ada baby kan kat situ.. baby tu adalah anak pengantin. jangan salah anggap yeeee..actually pengantin ni dah nikah almost 2 years.. and baby tu baru 7/8 bulan.. 

but coz nak kumpulkan sedara tu tadi, maka majlis reception ni tetap diadakan.. almost 10.45PM we left the event after saying good bye.. hugs sana, hugs sini.. kiss sana, kiss sini.. panjang umur jumpa lagi depa - depa ni eidul fitri nanti ( puasa pun belum..heeee)

for pengantin, semoga menjadi keluarga yang  sakinah mawaddah warahmah.. INSYALLAH.. perkahwinan ini adalah  perkahwinan campur..ini bermaksud mengajak seseorang berhijrah ke agama kita.. ALHAMDULLILAH..



sementara Kak Timah sampai, we all bergambar sakan.. macam - macam fesen.. malas nak letak banyak. 


alhamdulilah, we safely arrived at almost mid nite. Chocolate dalam box tu for all guests.. Yang Dip    Wedding favor tu bagi kat close sedara je lahh.. 


ini bukan dibagi. tapi i ambik dari situ.. hee.. bukan curi yeee.. i mintak izin. tak boleh main ambik jee.. sayang.. pasti dibuang nanti kann. so i ambik lahh. letak atas meja.. even i tak suka warna kuning. still menceriakan my big table. ALHAMDULILAH..

*********************************

 Volume 7, Book 62, Number 7 :
Narrated by Said bin Jubair
Ibn 'Abbas asked me, "Are you married?" I replied, "No." He said, "Marry, for the best person of this (Muslim) nation (i.e., Muhammad) of all other Muslims, had the largest number of wives."

50 comments:

  1. seronoknya majlis perkahwinan...x sabar nak balik mesia kak....hehehe....miss u k.yan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bersakan lah ye dil ke kenduri kawin...

      Miss u too dear..tak sabau nak jumpa dil ni..

      Delete
  2. Kawin campur...baby dia sure comelkan...x nampak sangat baby tu sebab gambar kecik.
    Bab tuang2 tu...sensitif sikitkan...wpun bukan ait Itu.
    Cantik Dan tampan sgguh pengantin baru, tua Dan sedang tua...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat lah come kak..org ni amik..org tu amik..cucu sulung lagi for both family...

      Tulah kak. Majlis org..pandang je lah...


      Yg pasti pengantin sedang tua tu yg lagi cantik n tampan..heeee

      Delete
  3. Replies
    1. Oo suka kunin yee....masih segar lagi tu .nyesal lak x amik banyak..heee..tamak lah pulak.

      Delete
  4. unik. nama pengantin pun unik. macamana nak sebut schalkwyk tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah...sib baik bukan nama dia..heee...dia syafiq je.

      Delete
  5. Wah.....bestnye....igtkan bby tu flower girl tewcik....haah, skank dah dua tga majlis rietta tgk, sambut lepas dh ada bby...nak kumpul sedara katanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tomel na dia. Jd perhatian...dah ada baby nikah dah lama ok lah kan..jgn baru nikah..upsss...

      Delete
  6. ni, nk ucapkan selamat pengantin bariu ke, pengantin lama? ;-)

    ReplyDelete
  7. Pergi majlis kenduri cam ni part paling best bila jumpa sedara maralah ye kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..we all excited nak jumpa my tok sedara tu...sembang dpt kejap je..faham je lah keadaan masa tu kann..

      Delete
  8. mixed family. yelah, dapat gak kumpul kan sedara mara tu kak...sekali sekala berjumpa kan

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Azian

    seronok jumpa saudara mara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam..

      Alhamdullilah. .we were so happy.

      Delete
  10. meriah nyer majlis kawin tuh kak, payah beno nk nyebut nama pantin laki tuh...
    seronok pg kenduri kawin sbb blah jmpa sedara mara yg jarang jmpa, mcm reunion gitu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah memang meriah..seronok..esp dpt jumpa yg tua2 tu..

      Delete
  11. alamak aiii...segan jgk ye kalo dh kawen 2 tahun dan dh ada anak baru nak naik pelamin kat malaysia ni, hehe. Takpe laa...agaknya tu cara terbaik pak sedara nk kumpul sedara terdekat dan nak tunjuk kat famili besan dia camne adat persandingan orang melayu...walaupun nampaknya majlis tu mcm dh campur aduk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp tulah memula tu mmh dah nak buat..tangguh2 then pregnant..tu yg lagi lambat. Tp apa2 pun now dah selesai..lega semua dah..

      Delete
  12. at least bila buat majlis ni...
    semua leh jumpa family terkini...
    senang keje & citer :D

    ReplyDelete
  13. Best kan kumpul sedara jauh dekat..? Pengantin baru, tua dan sedang tua.. Heheh comel sungguh division itieww...!
    Akak, depa tuang sparkling juice ekk? Aritu kita pegi resepsi kawen kan, penuh tarian dari awal sampai akhir.. Disudahi dgn Bangra bagai. Hehehe. Mcm2 pesen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..heee..

      Iye lah kot..sparkling..I rs mmg sparkling pon..cuma fsham2 je lah perception family dr kampung tu kann..yg tua2 pun ada..tak pe lah..asal depa bahagia..yg joget2 tu pun ada..tp bangra x de lah..heee

      Delete
  14. Agak moden juga cara majlis nya. Pengantin pompuan siap berkemban tu. Takpa, doakan semoga mereka kekal bahagia dalam rahmat ALLAH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well mmg modern..kira bit western lah...dua'a for the best je kan. .

      Delete
  15. meriah majlisnyer kak.. mudah2an kita doakan yer

    ReplyDelete
  16. cantik pelamin dia!!!

    saya suke gamba pengantin yg sedang tua tu..hihi..comel!!

    semoga pengantin baru dan lama kekal bahagia hingga ke syurga..ameenn..

    ReplyDelete
  17. meriah juga majlisnya...

    buat kat hotel.... mungkin dah di sediakan oleh pihak hotel kot....

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  18. Assalam
    Kenduri di KL, PJ, Ptrajaya, Shah Alam.... malam-malam, memang boleh naikkan suhu badan, terkejar-kejar! Alhamdulillah, beres bagi Yan dan famili. Untuk bulan ni tak ada yang jamu atau beri bontrot nasi ambeng ke, Yan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam pak temuk...

      Walau bit terkejar2 tu alhamdullilah jalan clear sangat..segala ayat keluar kat mulut..hee..

      Ehhh...ada pak temuk..cuma belum n3 kan je..

      Delete
  19. kalau mix mesti anak comel dan bijak.

    ReplyDelete
  20. meriah majlisnya...tahniah buat mempelai........

    ReplyDelete
  21. meriah majlisnya......
    tahniah buat mempelai...semoga berbahgia selalu.......

    ReplyDelete
  22. Moga pasangan dapat menghayati Islam dgn lebih baik. Keluarga boleh membantu mana yg patut.

    ReplyDelete

cliks..cliks