cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, June 26, 2013

Dinner and first meet up with blogger

Story at June 13, 2013.

Saje je i letak tarikh.. since my camera dah puas i olah nak letak date, tapi tak appear gak.. memang nak ke kedai nampak nya.. Gagal nak jadi photographer bertauliah... benda kecik pun i tak leh handle.. huuuhh. anyway.. ini i nak cerita bab makan lagi.. i got guest on that day.. boleh kata gak masa family kumpul.... 

this blogger sepatutnya i jumpa last year masa she back to Malaysia.. but some how memasing busy, maka tak dapatlah  i bertemu mata.. just kiriman barang buat i je.. Thanks anyway.. so, set punya set, we did the meet up on Thursday, June 13, 2013. plus My Daddi and My Mommi pun ada.. CiRah and family pun ada. NekCik and family pun ada.. kebetulan NekCik pun kenai dengan blogger ni.. (kenal alam maya lah dulu kannnn..)

jom tengok apa yang i jamu buat tamu.. yang pasti Chef CiJu lah yang bertungkus lumus memasak.. i arah kan je.. heeeee... ehhh.. i prepared My Big Table lahhh.. bukan goyang kaki... sikit2 tulun. heee...


Menu turun temurun - Sambal Goreng My Mommi.. recipe ni Chef CiJu dah ada dalam pocket je...


ada sikit Beef Stew.. Last time kan buat L a m b   S t e w.. but for this gathering, Chef CiJu buat Beef Stew.. 


yang ini pulak, our family panggil Kosmot.. i sendiri pun tak tau cam ne boleh dipanggil cam ne. in fact i sendiri tak tau asal dari mana menu ni.. but it is lovely dish.. 


Chef CiJu buat Nasi Ayam BBQ.


since i tak makan nasi, Chef CiJu made for me this spaghetti.. 

Our dinner ni kira bit late lah. at 9.30PM baru kami started makan.. tunggu NekCik sampai baru we all makan.. our guest pukul 9.00PM lagi dah sampai... we sembang - sembang sikit. happy sangat dapat jumpa this blogger..jom le tengok My Big Table plus my big family.


busy menyenduk, busy snap gambar, sambil jilat lidah lagi. heeee..PamanMie, Cle Zul, TokPuCu, and TokNgah tengah busy tuu..


terpaksa bersesak sikit..but kids tak makan sama di sini.. no space since dah ada TV kat area ni.. risau cam ne lah  waktu Iftar Ramadan nanti.. bila whole family bergather - gather..


Princess Aurora ni menyelit je kat tepi sambil disuap..


but Little 'Ali masih tak leh joint. tunggu lah 3 4 tahun lagi..


dan ini lah my guest. Yong Halimaton.. yang stay kat Istanbul tu. now masih ada di Malaysia.. businesswoman ni tau.. nak barang apa pun dari Istanbul, boleh kirim kat Yong Halimaton. 


happy sangat yang Yong boleh joint our dinner. 


ni lah yang i kata, since ada TV at this area, this gurls kena makan kat bawah.. kena makan Nasi Malaya.. 


Ini pulak, 3 Abduls sedang makan.. depa tak joint the dinner sebab, depa dah Iftar sebelum nya.. They just took Sambal Goreng My Mommi dengan Nasi je.. bertambah - tambah.


depa semua buat Puasa Sunat hari Khamis tu.. (Abang Irfan kata dia ganti puasa sebab dia tinggal puasa tahun lepas sebab demam..).. tak kesah lah kan. practice for them before Ramadan.. ( lagi 2 weeks dah Ramadan kann..kejap nyaaa.)


okk.. kami sembang  dan sembang kat My Big Table.. Semoga ukhwah kita terjalin baik. mana tau nanti ke Istanbul boleh gi rumah Yong.. then Yong jadi tour guide. INSYALLAH..Ini Yong punya blog ye.. Lupa pulak.. M O H    K E M B A R A.


lepas sembang - sembang tu. dessert pulak.. Steamed Chocolate Cheese Cake. Tak mans sangat..dan sedap. itu paling penting.


Oreo Pudding by NekCik.. sedappp..


Little 'Ali dah tak tahan.. tidur dulu. Yong balik around 11.00PM.. kena balik katanya sebab esok ada hal.. hope we can meet again in future. INSYALLAH.. 

**************************
Volume 3, Book 31, Number 123 :
Narrated by Abu Huraira
Allah's Apostle said, "When the month of Ramadan starts, the gates of the heaven are opened and the gates of Hell are closed and the devils are chained."

32 comments:

  1. Replies
    1. dan akhirnya tak sedar banyak yg masuk ke mulut. heee

      Delete
  2. Bestnya ada fmily besar..meriah sgt..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. ini tak semua datang tau.. ada lagi tertinggal.. heee

      Delete
    2. Ooo..ramai jgk ye..waktu raya mesti seronok..=)

      Delete
    3. mmg ramai sangat.. seronok memang...

      Delete
  3. dana kenal ngn yong tuh, kenal kt blog dia... suke baca cite2 kembara nyer kt istambul sana...

    mmg spesel betul tetamu akak kali nih, msti banyak cite yg di kongsi kan, nsb lah baru sudah sapan, nengok segala menu akak yg mengiurkan tu mmg tak tertahan.... sume nyer nmpak sedap2 kt mata n tekak dana

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lahhh.. sebab yong nya tulisan dia di blog sempoi sangat. suka baca.

      macam2 yang dijamu.. siap tanya yong makan nasi ke idak malam. kalau tak makan, ,tu yg dibuat spaghetti tu..

      Delete
  4. Salam kak yan..

    meriahnya ur big table.. bestnya dapat jumpa dgn yong.. last time sebelum nak ke istanbul, ada juga tanya2 pada yong pasal istanbul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam dear..

      mmg cam tu lah meriahnya kalau dah bertemu.. makan borak makan borak. hee..

      ooo referred kat dia ye..

      Delete
  5. Cheese cake tu mesti sedap!

    Ukhwah yang terjalin moga berpanjangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah mmg sedap di tekak I..

      Insyallah berpanjangan even tak selalu jumpa.

      Delete
  6. haaaa... dah jumpa yong halimahton...!!! seronok kan...

    bila kita nak jumpa pulak ni... kalau kak yan sudi la, hehee... saya sudi tiap saat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah dah mulan. happy to meet her. aritu tak sempat. dia just mai to my shop..

      ya allahhh. apa yg tak sudi nya. takut awwak je yg tak sudi..

      Delete
  7. wow.. meriahnya perjumpaan antara blogger...

    ReplyDelete
  8. seronoknya yan..dapat bawa makan bersama, dengan famili lagi..
    bahagia yon dapat teman yang baik hati...
    moga ukhwah berpanjangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah.. happy sangat.. bila kita leh jumpa ek??

      Delete
  9. seronok berkumpul ramai2 dan bertukar2 gelak ketawa.. missing my family.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. lupa yang tangan asyik menyuap je. hee..

      Delete
  10. Seronoknya ada gath mcm ni. Suka tgk hidangan akak mlm tu. Mcm ala-ala mediterranean lak. Heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah.. semua puas hati makan reramai. seronok..

      Delete
  11. Kalau kakak ada adik lelaki kakak pinang Chef CiJu ni hahaha...
    Apa pun dia masak semua menggoda selera:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee...heee...boleh gak kak..single mingle lagi tu..tp kami bakal hilang chef lah yee

      Delete
  12. Waa seronoknyaa tgk uols makan ramai2.. Tgk makanan pun sedap2.. :)

    ReplyDelete
  13. insyaAllah...ukhwah yg terjalin pasti berpanjangan.......

    ReplyDelete

cliks..cliks