cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, June 2, 2013

Chocolate Buffet for anniversary and birthday celebration.

Lepas wedding Kak Pija, we had another job for chocolate buffet. alaaaa... client belakang rumah je.. ada anniversary and birthday celebration.. jom tengok...


beli marshmallow kat Meru je.. murah sikit kalau beli kat situ.. kalau beli kat SACC, faham - faham je lahh.. mau sekilo dalam RM38..cam tu lah..


then me and my sister buat sikit decor on the marshmallow. kunun macam nak attract gitu lahhh... kasik cantik sikit. nampak lah creative. heee.. sebenarnya dah banyak orang buat punnn... 


beli biscuit2 yang nampak attractive.. button biscuit, butterfinger biscuit. then i beli gak bekas biru tu. since yang birthday tu birthday boy, cantik lah kann guna warna biru, 


just up sikit item dalam chocolate buffet i tu, i tambah dengan fresh fruit. tuan rumah requested strawberry. so tambah je lah... 


ALHAMDULLILAH i ada yang tolong. CiTi tolong. 


Chef CiJu pun sama lah of coz.. siap masak kan Mee Hoon lagi..


Miz Ecah pun sama turun dan membantu.. thankss..


bila buat kat rumah orang dan handle teenagers memang mudah sangat lah kann. behave semua.. 


cam ni lah rupa our Chocolate Buffet.. Simple je lah kann.. i used small chocolate fountain. 


ini lah our client. thanks to Puan Tina.. nanti boleh ambik  i lagi kannn.. happy anniversary  ye.. semoga bebahagia till jannah.


ini lak birthday boy, Abang Afiq..


jom jamu mata.. kami ari tu dah jamu selera.


ada cuppies - Red Velvet. ada Mee Hoon yang dimasak Chef CiJu.


ini kalau tak silap, Agar - agar Lychee kot.. lupa dah..


Nasi Dagang, Puan Tina yang buat. 


Ada Apam Pisang. sedapp.. so soft.. 



ada Sardine Curry Puff  - my favorite.. i makan 3 ketui.. heee..


Last but not least, for sure kena ada cake lah kann... Thanks to Puan Tina coz invited us to the event, rent my Chocolate Buffet.. I dua'a kan semua nya sentiasa berbahagia dunia akhirat.. To Abang Afiq, semoga membesar sebagai insan dan anak yang berguna pada kedua orang tua dan menjadi anak yang soleh.. AMEEN...

 *****************************
Volume 4, Book 51, Number 1 :
Narrated by Abdullah bin Umar
Allah's Apostle said, "It is not permissible for any Muslim who has something to will to stay for two nights without having his last will and testament written and kept ready with him."

34 comments:

  1. simple yet very nice presentation. kalau anggur tu dapat yg kaler purple, mesti lagi menarik. hehhehe.

    kite serupa lah kak. i hantu karipap sardin. kat sini dah jumpa port karipap sardin baekkk punya. kalau bukan sebab diet masu hari hari i pegi beli!

    ReplyDelete
    Replies
    1. grape kaler purple tu mahai yang.. t yg tka leh. heee...budget lorrr..

      tetiba i lapaq karipap sardin. huu..huu.

      Delete
  2. Salam...

    Aww, meriahnyaaa!... Geram tengok makanan2 yg comel & colourful tu Kak!

    ReplyDelete
  3. Yummy....cutenye marshmallow......rietta xsuka...tpi klu yg dh diletak choc....so yummy.....hehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. maniskan rietta.. but kids love this.. very much.

      Delete
  4. Suka choc buffet tp x suka marshmallow... :-)

    ReplyDelete
  5. fuh meriahnya dengan makanan...terliur sebentar...huhu

    ReplyDelete
  6. bestnya ada chocolate fountain. mcm makan kat hotel!

    ReplyDelete
  7. Salam Kak yan...lapar perut tgk gambar2 masakan kat atas tu.Akak mmg kreatif la..cantik semunya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..

      alaaa akak buat yg simple2 je tuu..

      Delete
  8. akak nie semua buat kan .. jeless tau ! ;)

    wahh tgk nasi dagang .. sodapny dah lama x makan uhuhu

    tahniah buat pasangan dan bday boy !

    ReplyDelete
  9. edapnya tengok semua menu. candy buffet tu walaupun simple tapi sedapppp

    ReplyDelete
  10. Rezeki lagi ye Kak Yan...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  11. akak mmg dah buat bisnes chocolate buffet ke sekarang?

    ReplyDelete
  12. Meriah.. makanan pun sedap.. terutama sekali coklat buffet tuh.. :)

    ReplyDelete
  13. chocolate fountain yg sgt menggodaaaa....

    ReplyDelete
  14. choc fountain tu nampak tersangatlah sedapnya...terbayang bayang celup fresh fruits pas tu terus ngap...hehehe..

    ReplyDelete
  15. fuhh meriahnya dengan makanan terliur tergoda semua ada...yang paling tergoda tentulah karipap sardin!!

    ReplyDelete
  16. wow!!! bestnya.... sedap2 semua makanan tu...

    ReplyDelete

cliks..cliks