cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, June 11, 2013

Birthday Abang Luqman yang ke 16...

Since baru - baru ni i buat N3 pasal Abang 'Imran punya birthday, rasa guilty lak i tak N3 kan birthday Abang Luqman. actually Abang Luqman lah yang sambut dulu. 30 April, 2013.. birthday yang ke 16.. so, memang all the pictures dah ada lama lah kan.. just need to edit je.. makanyaaa...

actually masa birthday Abang Luqman, my kitchen still under renovation.. makanya Hubby beli je Nasi Ayam..

beli gak Chicken Curry. semua suka.

ini lak, Gulai Kawah..

 tak sedapkan kalau tak pedas.. these sambals.. memang mengancam..

setiap kali gathering, ini mesti PamanMie bawak.. kalau tak, memang tak sah.. 

 my big table haru biru. gara - gara food beli.. itu yang macam tu rupanya..

k lahh.. kita tengok birthday boy.. dah 16 tahun dah anak ibu.. kejap je.. dulu sooo lasak.. now sooo baik.. ALHAMDULLILAH...

sebenarnya Abang Luqman tak celebrate sendiri. share bulan dengan NekCik.. dalam family kami ramai yang share bulann..

NekCik and Abang Luqman. The cucu is taller than nenek... NekCik jadi adik cik.. 

masa ni My niece pun datang dari Johor.. this little princess aurora yang comel.. (dia mengelarkan diri dia Princess Aurora).. suka hati lah belalang... 

and her brother, little 'ali....

biarlah mereka berbahagia.. heee....ALHAMDULLILAH BARAKALLAH.. no big party, just simple gathering but it was a great moment together with our big family.. 
******************************
Volume 7, Book 64, Number 268 :
Narrated by Abu Huraira
"The Prophet said, 'The best alms is that which is given when one is rich, and a giving hand is better than a taking one, and you should start first to support your dependents.' A wife says, 'You should either provide me with food or divorce me.' A slave says, 'Give me food and enjoy my service." A son says, "Give me food; to whom do you leave me?" The people said, "O Abu Huraira! Did you hear that from Allah's Apostle ?" He said, "No, it is from my own self."

60 comments:

  1. Alhamdulillah.. suka tengok kebahagian yang terpancar.. May Allah SWT blesses all of your family..:D

    ReplyDelete
  2. kakak...
    semoga anak2 mu menjadi anak yg soleh....
    renovate dapur mehhh????ehem ehem ehem....
    i likeee.....ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear..


      yeee..ari tu awak sampai dapur belum siap. now dah boleh pakai but still tak sempurna lagi.. tungguuu.. heee

      Delete
  3. Oh... kongsi-kongsi birthday macam ini memang meriah. Nekcik pun sama date ye:)
    Memang seronoklah bila gather dgn family.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kongsi - kongsi kak. tapi tak same date. just same month..

      Delete
  4. Salam kk yan, memang seronok kan kalau dpt gathering mkn2 gni, sembang2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam muis.. mmg serronok.. makan sembang then makan lagi. sembang. heeee

      Delete
  5. Salam Kak...sorry lama tak singgah...cantik gambo kat atas tu acara melompat pakai kain batik...hehehhe...Happy besday jugak..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam dear.. ye lahh.. awak menyepi betul. acara lompat tu acara wajib now kalau ke mana2.. hee...

      Delete
  6. seronoknyer kak, epy belated birthday utk abg luqman n nekcik yek...
    mkn ramai2 gini, tak kisah la msk ke beli kan, yg penting kumpul ramai2 boleh borak2 msti riuh cam 1kampung ada hehehe...

    akak tayang gulai kawah tu, teringat gulai kawah kenduri kt kampung mil, sedapnyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah. walau tadak party bagai, we still can eat together.. ramai2.. bising selalunya.. bersepah - sepah. hee

      Delete
  7. bestnya. hepi birthday nek cik dan abg luqman. tingginya dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq auntie...

      memang sangat tinggi. dia dah 6 kaki.

      Delete
  8. salam kenal..

    bestnya sambut besday..macam2 makanan ada..:)

    saya follow blog akak yer..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal gak..

      simple celebration .. tambah2 bila dah kumpul2..

      Delete
  9. Betul kak walaupun small gathering yang penting ingatan hari2 istimewa keluarga dari kita. Tu yg Abang Luqman senyum sampai telinga.

    Hepi belated bufday Abang Luqman, jadi anak soleh moganya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..ye lah.. Abang Luqman memang suka senyum.. jarang masam muka...

      oo tq auntiee..

      Delete
  10. Happy belated bday abg Lukman & Nekcik. Moga abg Lokman jadi anak yg soleh dan berjaya.
    penuh meja dg makanan.....meriah ramai2 berkumpul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq auntie... :-)

      selalunya mmg meriah.. sakan...bab makan lagi lahh..

      Delete
  11. hepi belated beday abg luqman...

    sedapnya kek tu kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq auntieee...


      yess.. we all suka yang ni kalau gather ramai2. kalau sendiri2 suka turkish indulgence.

      Delete
  12. Happy belated birthday..
    sedaplah gulai kawah tu..pekatt

    ReplyDelete
  13. selamat hari lahir luqman!

    wahhhhhhhhhhhhh tak sanggup tgk pic makanan ni..........semua sedap2 tu!!!!!!!!!! :)

    ReplyDelete
  14. happy belated birthday luqman.....

    simple family celebration is the best....

    my doter pun kkdg berangan jadi princess....
    now dia syiok menjadi princess sofea...
    i lak dipanggilnya princess aurora....
    aurora kerepot hehehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ auntieee..


      yess.. yg penting happy sume.. bahagia..

      hee.. princess aurora kerepot yee..

      Delete
  15. happy belated birthday untuk luqman dan Nekcik...

    ReplyDelete
  16. meriahnye.... hepi beday lukman...

    ReplyDelete
  17. mmg meriah...termasuk makananya tu...
    sama dgn umur ank saya yg no.2..tp dia dec.

    semoga besday boy sihat dan diberkati Allah didunia dan akhirat..sama jgk utk nekcik semoga bahagia disamping keluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke... sama tahun lah kann.. but my son ni sooo tinggi.. 6 kaki dah.

      TQ anyway for the wish..

      Delete
  18. Happy birthday Luqman..:)

    Happy birthday Nekcik..:)

    penuh table dgn makanan! Tapi takpe, ramai!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Uncle.. heee..

      memang ramai. my big table dah tak leh tampung dah..

      Delete
  19. selamat hari lahir kepada Luqman...

    masuk blog akak pasti teruja setiap kali melihat gambar2 makanan tuh semua...;)

    ReplyDelete
  20. happy big family..
    family dari johor pun mai celebrate...
    seronok luqman dan nekcik..happy belated birthday

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq...kebetulan depa mai ke rumah i, dan terus sambut...

      Delete
  21. wah.. ini boleh buat kenduri kendara ni..
    haha.. happynye semua..
    selamat hari jadi buat luqman dan nel cik..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya itu lah kenduri kendara kami..

      semua happy sebab dapat makan..

      Delete
  22. happy birthday abg luqman...... share cake besday takpe...itu tanda kemesraan......

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq uncle Remy...

      sharing is caring kannn..tak habs pun cake tuuu..

      Delete
  23. waaa.. banyaknye makanan.. hensem abg luqman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg banyak sebab ada chef in the house..hee

      tq auntie.. malu abg luq.. hee

      Delete
  24. happy birthday abg Luqman.. nasi ayam tue lazat sangat dipandang, pekena dgn sambal pedas.. memang meletop..

    ReplyDelete

cliks..cliks