cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, June 27, 2013

Indahnya bunga - bunga di Cameron Highlands.

Kalau tengok gambar ni, sure ramai boleh agak.. Cameron Highlands kann..just wanna share everything yang indah di mata i.. hopefully di mata semua..Memandang yang indah kan pahala.. MASYALLAHH.. senangnya kann.. 



 i love to see this..

I wanna share indah nya bunga - bungaan yang ada di Camerron Highlands. Mungkin lensa orang professional lagi menarik. Tapi, ini pun bagi i, cukup cantik. di situ je tahap kemahiran.. jom tengokk..



love the color.. what a shame, i tak tau nama bunga - bunga ini..




species orchid.


maybe salah maybe betul, species heliconia.


daisy i believe.






Hubby bought this.. sepokok benih tu RM50 di Taman Agro Mardi.






love this color.




 indahnya jiwa depa..




 macam loceng kan..





 Indah juga ke??? keindahan di usia menghampiri senja..keindahan itu hanya dalam hati..


36 comments:

  1. Memang cantik semua bunga tu...macam gambar poskard pulak nampak.
    Kak yan pun cantik juga...secantik bunga bunga tu hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah yg terdaya diambik.. memang mengila tangkap gambar ita.. gerem..

      hee..cantik gak ye.. aduiii.. cantik dah nak seja ita... hu..hu..coming to 45..waaaaaa....

      Delete
    2. Kak yan... umur tu number jer... hati yang penting kene sentiasa muda belia.. barulh sentiasa sihat dn cergas..

      Delete
  2. Cantik2 dan indah2 belaka termasuk yg last tu. Indah di mata indah di hati.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kan...akak macam sakan menangkap. ada lagi tua. tapi tak larat nak tepek kat sini. hee

      Delete
  4. Ya Allah... Yan, kakak ni kalau ada N3 paparn bunga-bunga memang tak jemu mata, click dua tiga kali atas-bawah-atas-bawah sampai puas. Bunga apa pun memang cantik dipandang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah kak..dipandang terus lagi lah sangat cantik nya kann..naik penat2 tangan menangkap gambar.

      Delete
  5. Yang last tu yang paling Indah...Masya Allah.

    ReplyDelete
  6. cantikla bunga2 kt situ..geramnya tngok..hee

    ReplyDelete
  7. yg last tu memang indah..seindah bunga2 itu...

    ReplyDelete
  8. yan...cantik di hati lebih utama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAHHHH. mudah2an..sentiasa cantik di hati kann.

      Delete
  9. shantek-shantek semuanya..especially yang last sekali tu.. :D

    pokok-pokok bunga kat ch tu bagi peminat gardening, memang boleh rambang mata dibuatnya. suka jugak, tapi takde bakat menanam dan pelihara bunga. seronok menghayati ciptaan Ilahi sajalah gayanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. jadi kemaruk dibuatnya kann.. memang santek2. heee..

      Delete
  10. Cantiknya...mmng tak jemu mata memandang..macam2 kaler ada....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah sangat kan..bila pepagi tu lg best sangat.

      Delete
  11. paling suka bunga gambo last. indahnyaaaa....! :D

    ReplyDelete
  12. I mmg suka pergi taman Mardi! semua yg kita nk tgk kt cameron ada dlm taman mardi...

    ReplyDelete
  13. Salam...

    Subhanallah...cantik2nya.Dah lama tak pergi.

    ReplyDelete
  14. Assalam YAN
    Ayu-ayu kembang tu! Ada plan nak tanam jenis2 tu di keliling rumah Yan, tak? Yang Yan kata helconia tu = Bird of Paradise (banyak u tube tunjukkan bunga ni). Pak Temuk pernah beli sepokok dan biakkan bertahun dulu. Sekarang tinggal sepokok. Sangat kedekut dia nak berbunga, dari segi kekerapan dan bilangan bunganya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Pak Temuk..

      memang ayu2 sih.. aduhh.. saya kalau nak tanam, tanam yg lasak je Pak Temukk. yg kena belai2 ni tak sanggup.. minat saya dah kurang sikit bertanam ni. sebab sakit kan.. tak larat dah.. kami mmg suka helicornia..

      Delete
  15. memang cantik bunga-bunga tu....rindu plak msa study klu subject landscape suka part tnm2 bunga....skrng baru nak berjinak2 balik ngan penanaman bunga...ngan biakkan ros jepun dpn rumah tp jerbu & kemarau plak.....nasib x semua kering :(

    http://jumnutriblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. memang indah.. puan blog pun indah walau usia menghampiri kesenjaan :)

    Rinah Latest Post : Kalut seorang ibu

    ReplyDelete
  17. cantik2 nya kak yan...perbagai warna... berbagai jenis...... semuanya menarik...... mekar setaman.....

    ReplyDelete

cliks..cliks