cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, September 28, 2012

Mr Steak House and OMA

Last Wednesday i went for western food at Mr Steak House, Laman Seri Business Park..More detail, ini address of the resto

Mr Steak House, G07, No 7, Persiaran Sukan, Laman Seri Business Park, Seksyen 13, 40100 Shah Alam.

Jom tengok apa i ngap that time. I was really starving since no lunch on that day.. Sooo.. i took Lamb Chop.. GOSHHH...licing..The food boleh tahan.. nad the price reasonable lahh.. i think i wil come again and bring the kiddos.
 My Lamb Chop
 Fish and Chips for My Mommi.
Chicken and Lamb Chop for Chef CiJu
Actually, tak de makna nya for me keluar just to have my late lunch here...I sebenarnya wanted to meet my fren. She's now ada muslimah boutique di Laman Seri Business Park ni... Namanya, 
 Oma..Oasis Muslimah Apparels.  
Masa dia buat launching dulu i tak dapat pegi. then asyik tertangguh je i nak ke boutique dia.. Itu yang hanya berkesempatan ke sini last Wednesday...Jadi sebelum ke boutique dia. i makan dulu..
Macam - macam ada..Accessories banyak sangat.. suka i.. but now i concentrate just pakai BIG RING.. Bangles sumea dah malas pakai..
tak pasal - pasal i bought one b i g   r i n g here.. Cantikkk... Exclusive pada mata i.. mata kalau dah fall in love lah katakan.. cantik saje...
 well all the muslimah attire ada lah kat sini.. shawls, anak tudung, ninja scarfs ada.. macam - macam lahhh..
Ini lah owner nya. Sherry. she'ss the one yang suruh i consume Alpha Lipids. One of my         h e a l i n g   o p t i o n s 
Bergaya di sebelah mannequin ni.. cantik lah baju dia...Kalau i pakai warna merah macam baju tu ok ke???heeee...
Memula i dah bertekad tak akan membeli.. tapiiiiiii.. i jenis yang tak boleh orang pujuk.. huuu..huuuu...AKHIRNYA..
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

 tersangkut di wardrobe i.. huu..huu.. terbang RM480 iii....tapi i dapat discount lahh.. anyway banyak choices kat OMA. price reasonable lah.. INSYALLAH affordable. 
i love the details. simple.. 
plus i hangkut this BIG RING
proudly introduce u, Puan Sherry and er new boutique..OMA.
I beli long dress ni sebagai menambah warna di samping M Y   B L A C K   A B A Y A lah kan.. sesekali i akan pakai yang kala - kala. heee...But still BLACK is my first choice. 
**********************************
Volume 3, Book 34, Number 266 :
Narrated by Ibn 'Abbas
'Ukaz, Majanna and Dhul-Majaz were market-places in the Pre-lslamic period of ignorance. When Islam came, Muslims felt that marketing there might be a sin. So, the Divine Inspiration came: "There is no harm for you to seek the bounty of your Lord (in the seasons of Hajj)." (2.198) Ibn 'Abbas recited the Verse in this way.

26 comments:

  1. ehem selalu ke s/alam..nanti mama singgah kebutik ni..cantik baju tu !!!, mama tak berapa suka ring yg besar..rasa rimas kat tangan..he2x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama aini,

      mmg menarik baju2 yg ada di situ.. kira banyak choice lah...

      tangan i besau, jari pamjamg..tu yg boleh pakai cincin besau. hee lagi pun tak ada cincin omas..

      Delete
  2. ctk kak yan..harga pun cantik..kekekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..hee. tu lah kannn.. teruk kan akak niii..

      Delete
  3. kak yan..kebetulan sue tengah mengunyah kat dapur sorang2 sambil berblogging terus tgk gambar lamb and terus juga buat sue nak makan lamb tu! terliur sudaaa..

    errr..nak tanya, kalau x silap sue sekarang ni tgh popular dgn alpha lipid ni kan..akak ada amik ke? boleh lah share keberkesanannya nanti ye..

    P/s : hari tu ada pergi ke giant PH..masuk butik akak nak cari stocking anak..tapi tak ada stok..sambil2 tu tgk jugak kot2 akak ada kat situ. Hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak consume alpha lipid coz my my cyst kat back bone.. dulu kaki numb sampai problem nak jalan.. but now after a year ALHAMDULLILAH..


      aduii.. malunya.. org cari brg tapi tak ada ye.. i maluuu.. sorry ye.. akak sesekali je ada kat sana. kalau pegi pun balik dalam kul 2/3..tak pernah sampai malam..

      Delete
  4. Hijau tu cantik. Tak sakit mata. Design simple. Suai dengan U yang tinggi lampai. I tak suai pakai dress, sebab I rendah. Apapun, ring tu cute!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hijau tu macam turquoise lah cam tu. soft yg ni..

      cincinnnn.. mmg best part..

      Delete
  5. bagus kak yan tolong promote shop kenkawan.... info utk semua ibu2 dan juga wanita muslimah......

    ReplyDelete
  6. cantik la big ring akak tu, saya pun dah berkenan tgk. anyway long dress yg akak beli tu sememangnya amatttt cantikkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. akak ni jenis mmg sukaaa sangat2 big ring..

      Delete
  7. Cantik nyer jubah tu, sy minat tp sesuai utk sis jer, not for me. Sy ni umpama pohon yg rendang.... hahahah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. lawak lah KakNi ni...tak de pokok rendang lahhh.. pakai jeeeee...

      Delete
  8. Sesekali bila ada function boleh le pakai. Cincin tu dah matching sangat dengan baju yg dibeli.

    Suatu hari bila tak merempit lagi mungkin Aina jugak akan ubah gaya penampilan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina,

      mmg saje je kan.. tgk cam cantik je cincin. then masa beli baju terperasan yg cincin dah sama kaler..

      heeee..merempit yeeee... INSYALLAHHHH..

      Delete
  9. nak tengok akak pakai long dress ijau tu. mesti cantek. hehehe

    ReplyDelete
  10. nasib sy terjah blog kak Yan ni tanpa mamaD di sisi...bknya apa, dia xleh tgk especialy abaya yg cantik2 tu..., nowdays mamaD dah menggila online shopping tau..rabak poket aii !! hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeee...tak sesuai tau.. nnt kalau akak jumpa MamaD, akak habaq mai kat dia ye..

      Delete
  11. menarik dan tertarik k yan, kalau g sana bole la singgah ya

    ReplyDelete
  12. cantekkkk nya abaya baru tu kak!
    dah ada shawl yg matching blom? heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik yeee...hee..shawl??
      alaaa pakai yang ada je lah tu. heee...

      Delete

cliks..cliks