cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 6, 2012

Great time with Mem Lyn at Great Eastern Mall

Today i was so happy. Ada date with my BFF, Edlyn.. berjanji nak date since before Ramadan. but then cancelled. then all the  sudden last few days teringat kan dia, terus i called her then we set up a day.. ALHADULLILAHH.. this was our first meet up after she in her new look. She's wearing hijab now.. MASYALLAH..."u r so sweet dear"....At last her dream nak guna hijab termakbul. 
we went to Great Eastern Mall, Jalan Ampang.. I love this place. we talked and talked for almost 2 hours. heee.. kematu pungkuk... but then happy je.. hilang sakit. at first we just  drank tea. when the lunch time tiba, we went for shopping.. i love to shop here because....ada
 British India.. this place is bigger than other places i guess. the most part kat British India ni, home area... geramm...ada SALE...
nampak tu 70%?
Mem Lyn tolong menggayakan my napkins. i love British India punya napkins. especially cotton one. (i jarang menggunakan tissue paper, that's y napkins amat diperlukan di rumah i. )
the napkins that i bought. 70% less. the actual price, RM19.90. masa i nak bayar, tetiba i noticed that screen tu mentioned the white napkins tu just 50% less.. alaaaa.. awat nya.. ooo rupa - rupanya depa salah letak..eee..geram...sedih tau. tapi i hangkut gak sebab suka with the white tu... tak pe lahhh.. sehelai baru RM9.50.i bought 12 yang merah dan 12 yang white . the cashier tu rasa tak selesa. but i tak kesah dah. amik je.. tetiba dia bagi kat i, ini.....
scented candle. cranberry lagi.. my favorite. sukaaa...FOC...
i bought this too.. curtains.. alaaaa..yang very the simple mimple. not glitter one, not fancy one. just cotton simple one only maa..
jewelry box.. macam - macam design. yang ni pun ada discount..wish one day dapat beli some of the boxes. nak letak c i n c i n   b o s a r itu yang menambung dah tu..
 candle stand, lampu - lampu, semua ada discount. 
 all these are all my favorite part. amat - amat suka..
 but not this one anymore. sebab i dah tak pakai dah...kalau tak dulu, sure in one month 2 3 helai sambar.almost one hour kitarang di sini..then baru our perut, nyanyi - nyanyi..
 i just took tuna sandwich. then we continued talking and sharing about many things.
ini Mem Lyn punya. 
 our Red Velvet. we shared.
 plus our coffee.
at 3.15PM we had to say good bye. what to do. i had to pick my kids up. tak pe lah. next time leh jumpa..INSYALLAH maybe next week nak jumpa lagi.. i was great moment..i know Mem Lyn is my BFF. we knew each other since we were in form 4. she is so soft lady, friendly.. blessed to have her as my BFF..
*********************************************
 Volume 7, Book 72, Number 686 :
Narrated by Ibn 'Umar
A man asked, "O Allah s Apostle What kind of clothes should a Muhrim wear?" The Prophet, said, "A Muhrim should not wear a shirt, trousers a hooded cloak, or Khuffs (leather socks covering the ankles) unless he cannot get sandals, in which case he should cut the part (of the Khuff) that covers the ankles."

40 comments:

  1. Kak Yan...

    Jun suka baca blog Kak Yan. Simple but very intersting.Penuh dengan jalan2 dan makan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dulu buat blog ni sebenar nya sebab nak keep all the pictures as family album. then since in album kita tak leh nak story.. so dlm blog more benefits. boleh letak tarikh, letak gamabr, letak kat mana happen. memory.. tu lah reason sebenar buat blog.

      Delete
    2. so agree with kak yan, same goes to me
      best btol bila boleh dapat baca balik cerita lama dalam blogs sendiri, dulu mmg suka menulis in diary, tapi lecehla nak simpan :)

      Delete
    3. esp kalau kita travel then something happened lak tu kat situ... then senyum simpul sendiri kann..

      then tengok perubahan dalam our life. macam live telecast je kan.. hee

      Delete
  2. SESEKALI JUMPA KAWAN LAMA KAN..MEST SERONOK PUNYER..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. some more kami dah kawan since 1984.

      Delete
  3. Replies
    1. absolutely.. melepak mmg sakan.. we all jenis sembangggg sakan... sukaa..hee

      Delete
  4. the red velvet seem so tempting an delicious...

    ReplyDelete
  5. ella pun suka ID dept kat British india tu kak. When is our turn, kak? rindu nak dgr cerita2 akak. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ella, anytime my dear. let me know. usually on Wednesday akak memang free. tak ke office. alaaaa..cite apa lah sangat tuuu..

      Delete
  6. Teruk nya i...i tak tau pun british india ada homes dept...huhuuu
    Selalu pi yg kat 1utama ja tu la pasal tak tahu pdhal GEM tu dah dkt dgn rmh i..ishh awat tak habaq awai awai??..heheee
    Nice kan jumpa bff...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaaaa...boleh lah pegi ye... so big that place. i rasa macam nak grabbed semuanya esp bed spread. curtains pun besttt...

      Delete
  7. Salam Kak...
    Selamat hari raya..
    Penah gak singgah kat situ, beli deco tuk client....memang best...cuma tak le terlalu teruja macam org perempuan...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. konon lah tak teruja.. akak tak percaya.. kalau bagi free suruh belanja, amacam???sure lebih dari org perempuan..

      Delete
  8. best nyer,..... bersahabat dari remaja lagi... BFF susah jugak nak cari.....
    anyway kak yan.... British india kat situ memang best... byk pilihan... lama tak pi......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah..this lady is so soft n friendly..org kaya sangat.but humble..

      Akak penah 2 kali je ke sini remy..but then akak rasa mau nanti ke sini je lah pulak...

      Delete
  9. sonok dapat jumpe bff, tambah-tambah bertahun-bertahun tak jumpa, feel tu penting :)

    ReplyDelete
  10. Bestnya lepak lepak ngan kawan... bersembang memang tak hengat donia kan kak yan. Amboiiii banyak soping kak yan....suka scented candle tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee...betul tu..tak sedar masa dah time yee..heee..

      Rumah akak mmg guna scented candle.tu..esp yg cranberry..sukaaa...

      Delete
  11. syoknye...sambil lepak sambil menyopping! suka...suka...tgk sale yg sampai 70% rasa mcm nk borong je semuanya hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee..tulah kannn..nasib baik cash tak banyak.dlm pocket..kalau takkkk..haruuuu..

      Delete
  12. seronoknyer jln2 shoping2 makn2 n lepak2 with kawan kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul KA..just I ni tak ramai kwn yg boleh buat cam tu..depa keje..so I kena cari kwn yg keje sendiri...so tak terikat waktu...

      Delete
  13. seronoknyaa kak
    jalan2 jumpe kawan lama ..
    saya x pernah sampai sini layie huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess seronok sampai lupa time..heee...

      Tak.pe..nanti2 sure sampai...who knows..

      Delete
  14. seronok kalu tgk akak supink heheheh... pastu suke tgk betapa akak menghargai persahabatan...

    -msti seronok kalu dpt jmpa ngn akak... camne lah agaknyer ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cam tu lahhh..heee..jom kita meet up..sure dana tak.larat nak layan akak...

      Delete
  15. alhamdulillah..best spend time gan BFF kan...

    ReplyDelete
  16. wah best nyer dapat outing dgn bff + dpt shopping...yeee!!!!

    ReplyDelete

cliks..cliks