cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 27, 2012

Restaurant Waterfall in Philipine

Is anyone here have been in Philippines? I have a plan to visit there. A lots of thing u can see while u were there i believe. One of them is waterfalls. Waterfalls are some of the most majestic and mysterious sites in the world, but getting close can not only be difficult, but also dangerous. The Villa Escudero Resort of San Pablo City in the Philippines offers a one of a kind experience for guests to get up close and personal with a roaring waterfall while enjoying their lunch! 

Their waterfall restaurant sits at the foot of the Labasin Falls where guests can enjoy local cuisine at handmade bamboo tables while clear spring water runs over their feet. The falls are so people friendly, guests can even lie against the rushing water covered wall for quick massage or post-lunch rinse off. This is one resort where no shirt and no shoes are no problem!
The Labassinn Waterfallsn Restaurant is a truly memorable experiences. The guests can enjoy lunch while the water flows under their feet.
Besides that, they can enjoy the authentic  local food. We also can  enjoy the almost untouched nature which occupied by a farm and coconut  plantations.
Lunch is served on bamboo dining tables set in a few inches of crystalline running water from the falls. The experience of dining on delicious local dishes with the sparkling waterfalls as a backdrop with clear spring water running over your feet is a great  experience. And this is  only Villa Escudero can offer.
But i m afraid, as a Moslem, maybe the food is non halal. Ummm....butttt...
we still can enjoy the drink....Minum je air kelapa.. INSYALLAH.. 
Tapi kan bila diingat - ingat kan.. M I DARE ENOUGH TO BE THERE.. heee.. kot - kot lah tengah minum tu ada strange air yang keluar.. aduiiiii..Anyway, berangan - angan je lah.... ALL are in ALLAH's hands. Cuma bila dah tua - tua ni bit nerrvous pulak lah kan..tak macam muda - muda dulu.. semua nak cuba..
****************************************
Volume 1, Book 3, Number 64 :
Narrated by 'Abdullah bin Abbas
Once Allah's Apostle gave a letter to a person and ordered him to go and deliver it to the Governor of Bahrain. (He did so) and the Governor of Bahrain sent it to Chousroes, who read that letter and then tore it to pieces. (The sub-narrator (Ibn Shihab) thinks that Ibn Al-Musaiyab said that Allah's Apostle invoked Allah against them (saying), "May Allah tear them into pieces, and disperse them all totally.)"

59 comments:

  1. Mungkin seronok untuk kita tengok tapi tidak untuk mencuba. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah kan kak.. tatuttt.. ye lah mmg nak mati kat mana2 tapiii.. heeee... maye we r nt dare enuf lahh..

      Delete
  2. Replies
    1. tu lah kann.. macam teringin .. tapi kalau diingat2kan ada kes tetiba air di waterfalls pun boleh ada air pasang... seram gak..

      Delete
  3. rasanyer penah tgk gk psl rest nih kt blog kak wahida... best je tgk, sejuk je n nyaman kan kak... pastu tgk makanan cam best cume tak tau lah status kehalalan nyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke.. cuma tu lah.. takut sikit lah kann..

      pasal makan, og coz i m sure tak halal..AMAT SUSAH kot..

      Delete
  4. Rasanya.. kalau gi pun.. yang tak was was utk dijamah ialah AIR KELAPA nya...
    yg lelain tu ragu ragu :P

    ReplyDelete
  5. bestnya...smbil berendam sambil makan n minum.kalau bwk bekal sendiri x boleh ke kak?hehe..yelah, nk mkn takut x halal kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..tu lahh.. bawak nasi lemak ke, bawal mee hoon ke.. sedap kann..

      Delete
  6. mula2 sy tgk gambar tu sy dh terbayang kalo kepala air dtg menyerang..hehe..last2 k.yan dh tulis dh kt bwh..sy pon takut jgak..tp still ingin mencuba kalo ade rezeki..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahkann.. macam best je.. cuma terasa pulak kengeriannya nanti..

      Delete
  7. kakyan kalau tak ada anak kecil ok lerrr..tapi kalau macam BSB nie mahu budak2 tue nak mandi bukan nak makan...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeiiii...ini tpt mandi lah jugakk.. lepas mandi, makan.. baru depa lagi suka..

      Delete
  8. kak yan, menarik nye waterfall tue..tinggi kot..

    mesti syahdu sambil makan tue..

    jom pegi!

    ReplyDelete
  9. niceeee...bestnyer kalau bole g kan kak yan :))

    ReplyDelete
  10. As salam Kak Yan,

    Pernah tgk gambar ni somewhere... patutlah teruja nak pergi ye...hehehe... Biasanya tmpt pelancongan bersih kan... :))

    ReplyDelete
  11. Salam K Yan

    Boleh pegi tu...bawak jer bekalan secukupnye,
    yang penting jejak mesti ditinggalkan

    Bila nak pegi tu Yong ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Yong..

      bila nak pegi?? ok ke? nak pegi ke?? tatut lahh. hee..

      Delete
  12. bestkan kalau dpt pegi..minum2 mandi..pastu minum lagi..pastu mandi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. dah tu kembung. belum lagi tertelan air waterfall tu. hee

      Delete
  13. bestnya!!! makan mandi makan mandi makan mandi..

    tengok bil.. pengsan..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa...takat air kelapa berapa sen sangat kann..

      Delete
  14. Nampak menarik, tapi takut pulak air terjun tu merecik2 ke makanan, dah la pengunjung separa berbaju je...

    ReplyDelete
  15. kena standby baju hujan klu nak makan kat situ kak..heheee

    ReplyDelete
  16. bestnye.....tapi biar la tmpat yg ada halal food...ehehehe....xbest la minum jew...

    ReplyDelete
  17. cantiknya ttempat tu kak yan.......
    mandi2 sambil mkn..... senang....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mandi2 terus makan..tp tulahh..rs nya tak halal..

      Delete
  18. kalau bwk anak2, sure dorang bukan nak mkn, mesti terjah air terjun dulu...haha....

    ReplyDelete
  19. philipine sgt cantik kan sbb byk pulau2 jgk.. my hubby ni gila2 jgk nak pi sana utk diving tapi food & cuaca kadang tu bikin gelisah je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ada plan nak ke sana ye...mmg cantik.dia punya beaches n islands.

      Delete
  20. Bestnya restoren ada air terjun yg boleh mandi di situ.

    ReplyDelete
  21. ziyan..bolg i dah jadi lagu lain..betolkan balik nak yang dulu..

    ReplyDelete
  22. Diaorg tunjuk dlm gambar nmpk bersihla kan sbb nk ajak pelancong ke sana...takut indah kabar dr rupa je heheee
    Makanan sure tak halal tu kan...jenuh la mncari yg halal...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh.. banyak benda nak kena fikir bila travel negara tak halal ni..

      Delete
  23. Menarik restoren waterfall ni....sambil mkn..menikmati keindahan alam...pasti nyaman cuaca dpn air terjun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan.. cuma seriau gak bila ada air pasang tu..

      Delete
  24. Jarang org jalan2 ke Filipina coz kita tak terdedah sangat dengan negara ini. Kalau dapat pergi dan jalan2 mesti best explore tempat baru. Selain dari waterfall ini apa yang best kat sana. Kadang2 AA ada promo gi sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu aina.. tpt2 macam ni selalu nya stil virgin.. seronok.. cuma kena berusaha keras sikit lah tang nak cari halal food tu..

      Delete
  25. namapk best tapi kena siap bawak makan halal lah , kalu tidak lepas2 mandi perut lapak, xde benda yg halal tuk dimakan hehe

    ReplyDelete
  26. Mak ai... Macam Best....! Tapi ye la kan, Halal nye isu ler plak.. Betul tu. Nak minum air je ker? Bawak bekal bleh ker? Heheh. Good info, kak.. Nai pon rasa teringin nak pegi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. of coz tak halal.. i m very sure about that.. kena bawak bekal lahh...

      Delete
  27. kak yan, nanti senang2 saya akan call akak nak tanya pasal india trip hehehe.

    ReplyDelete
  28. Assalam sis yan. Saya cuma terpikir staff yg keje kat situ berendam kaki sepjg hari ke? Bkn setakat mkn je mencabar, nak keje kat situ pun kena kecut2 kaki + sakit tulang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kann. rasa2nya keje takat beberapa bulan je kot.. hee. lepas tu berrhenti.. sakit..aduii..

      Delete
  29. He travels fastest who travels alone, and that goes double for she. Real feminism is spinsterhood.
    Flights to Windhoek
    Cheap Flights to Windhoek
    Cheap Air Tickets to Windhoek

    ReplyDelete

cliks..cliks