cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, September 25, 2012

Mengidam Carbonara

Kejap lagi dah nak dinner. before that i just nak makan tamar sikit.. baru nak makan berat.... alangkah best nya kalau dapat makan macam niiii..
 apa agaknya tu ek???? alaaa..western food lah cam tuu..macam mengidam je...
 teringin nak makan carbonara spaghetti..
 for sure nak kena ada mushroom soup kan.. baru best...eemmmm
tambahkan sikit lagi lah kot menu.. mintak buatkan Ayam Honey Hickory. Harap - harap Chef CiJu makbulkan lah permintaan i ni...nanti bagi upah kasut baru ke kan.. heeee... ehhhh!!! tambah sikit lagi boleh tak???
Kolak Labu.. best kann.. makan dengan ice cube.. buatkan ye 'CiJu'
wish...wish...wish..petang ni My Big Table macam ni lagi.. AMEENNNN..

34 comments:

  1. ciju masakkanlah untuk ziyann yang tengah penasaran ni. Kolak labu tu pengat ke, atau masak lemak. Tak pernah pulak aku dengar nama gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee..tetiba teringinn..Kolak tu jawa mek..pengat..

      Delete
  2. sedapnyer, KA pown suka sesekali tukar menu western, ubah selere kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. mengetik2 pulak tekak ni.. teringinn nak makan..

      Delete
  3. huh...sebut jer dapat, sebut jer dapat
    tensiyon keme dengor.....( nada jeles teramats )

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...hee..nak wat cam no yong.. rezeki. moh lah ke mari.. teman jamu mike..

      Delete
  4. akak punye pasal laaa saya mengidam nak makan spageti carbonara jugak malam ni...aummm...

    ReplyDelete
  5. sedap nyer......
    tapi nasib baik minggu lepas remy dah mkn spaghetti tu...tapi bukan cabonara .... nngan lobster thermidor..... sepinggan habis...he3
    jab lagi nak pi godek kat dapaur... rasanya mushroom soup paket ade......he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow!!lobster thermidor??? sedap lah gamak nya tu ye.. kalau tak takan lenyap ye..

      Delete
  6. errmmmm nampak sedap spagetti carbonara akak tu...terliur sudahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak suka yang cam ne.. tapi tak leh pi banyak lah...muakk..

      Delete
  7. Bagus punya hint. hahahaha!

    I pernah buat 2 kali jer Cabornara kat rumah, itupun sebab anak-anak dara yang request. Kalu takda geng, I tak kuasa nak buat, wpun I minat nak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. baieekkk punya.. sure dia faham tu. tapi tadi tak dapat carbonara...cuma dapat marinara je..ok lah tu kann..

      Delete
  8. wah..sedapnyer..febret lya ni carbonara..biasa mkn y preego j kalo buat sndiri..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. alhamdullilahhh.. mmg sedap.. dah tu tak payah bayar bil..hee

      Delete
  10. Rietta pown suka cabonara....tp xreti buat...pkai yg prego punya jew....then tmbah parmesian cheese....sgt mcm bdk bdk dok asrama....

    ReplyDelete
  11. Terasa lapar pulak....mmg favourite carbonara nie...tengok gambo so...yummmilicous!

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. hee..tapi semalam dapat nya shaghetti marinara..but ALHAMDULLILAH..

      Delete
  13. ya Allah, pagi2 dah telan2 liur tgk menu atas meja kak yan tu.. terus teringin nak cabonara jugak.. he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. best kann. alaaa ..akak pun teringin balik lahhh.. nak ke secret recipe je lahh..

      Delete
  14. wish3 terus dpt yek... mcm alladin lak
    best betul nengok segala menu tuh... bt dana teringin nk msk western gk lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah.. semalam tak tadap carbonara, tapi dapat marinara. ok lah kan..

      Delete
  15. Wah... wah... bila nak pg umah kak yan ni ye... Carbonara is one of my fav! Hubby tak berapa suka tp sy mmg hantu spaghetti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH..one fine day. once u balik ke Malaysia pls do come...

      carbnara mmg akak suka.. sukaaa...

      Delete

cliks..cliks