cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, September 11, 2012

dari breakfast sampai lunch..and shoppingggg...

one fine day, NekCik called.."weii..jom breakfast kat Lontong Klang."..Actually we all tengah had our breakfast. but since our "Puan Sri" ni dah mengajak, we makan sikit - sikit je.. They surveyed that place first but unfortunately, Lontong Klang TUTUP.. Resto orang Melayu memang selalu gitu..(sorry.. luahan hati)..then depa terus came to my house first.. sambil excited nak tengok "sesuatu" di tepi rumah i.. ( tungguuuuuu!!!!!!)
then beramai - ramai lah kitarang ke R e s t o r e n   H a t i n i e in Section 10. Well, makan Kelantanese food lah jawabnya..
sampai - sampai je i terpandang Serawa Pulut Derian.. amik semangkukkkk..
then Nasi Kerabu.. LICINGGG..
bahagian wong lanang. wong wedok sebelah belakang je..
varieties of food kat sini. bila chef ciju gantung periuk masa ramadan dulu, sini lah dapur i.. heeee
Lepas je breakfast, i ajak the rest ke Plaza Alam Sentral. I wanted to go to R o m a n t i k a. Since dah ada discount card ni, makin banyak shopping Romantika ni.. Latest i ke sini sebab nak beli barangan hamper.. then masa tu ada S A L E, till at this time. Still ada SALE.
chef ciju sedang menggayakan toiletries. nak cantikkan toilet..
TokPuCu memang peminat setia Romantika ni gak..
semua orang dah lotih dah ni. tapi ada yang masih mencari - cari yang mana berkenan di hati...
tak cukup dalam, di luar kedai pun depa rembat..
lepas ke Romantika, singgah kejap di Ratu..chef koya nak cari tudung..
warga emas tak larat nak layan kerenah kami.. (i belum warga tua ye...hee)..tu yang depa santai duduk borak at the area..
pilihan depa berdua.. ada sikit ranggi. not me.. but i still menyambar 3 helai.. aduiiii.. tak leh masuk tempat - tempat ni lahhh..keluar dari Ratu, kami semua kelaparan.. decided nak lunch nasi arab.. antara Zam - Zam or Sahara Tent.. Then ramai nak ke Sahara Tent..
my beryani kambing... huuuhhhh.. makan kambing saje..
dan package makan kami ditaja sepenuhnya oleh NekCik, dari breakfast hingga lunch.. heee... tengok je lah kat atas tu.. serious je NekCik mengecheck bill.. Anyway NekCik.. thanks a lots.. nanti belanja lagi yeeee...Muahhh..
*****************************************
 Volume 7, Book 65, Number 286 :
Narrated by Abu Musa Al-Ash'ari
The Prophet said, "Give food to the hungry, pay a visit to the sick and release (set free) the one in captivity (by paying his ransom)."

68 comments:

  1. makan shopping makan lagi dan shopping lagi..wahh mmg seronok...suker sgt! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee..sebab kami.semua tak.keje.opis. Plus ada warga emas.tu..org pencennn..

      Delete
  2. WOOO...BESNYER JENJALAN RERAMAI CAMTU..
    DR MAKAN2 SAMPAI KE SOPING..SUME NGIKUT..HEHE..BEST2!

    ReplyDelete
  3. Sahara tent kat mane ekkk?
    and which one better sahara tent or zam zam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menurut citarasa family akak esp.hubby n my dad, sahara tent..akak suka zam zam..

      Delete
    2. Sahara Tent dekat dalam Plaza Shah Alam Sec9 tu kan, izit. Never tried Sahara Tent. since usually go to ZamZam aje hee

      Delete
    3. Frankly speaking sahara tent lagi.sedap..panas2 then not oily..zam zam too oily..if u.bring back, the next day the smell tu.dah tak.sedap..like basi one lahh...u sud try..tak jauh mana pun kannn..

      Delete
  4. wahaaa seronoknyer bermkn2, dh bfast sampai lunch mmg teruja tgk hidangan, murah rezeki akak dibelanja oleh nekcik...

    rajin mak ngn ayah akak dtg sini yek, ayah akak drive sndri ke?alhamdulillah msh sihat n kuat lg... suke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org offered kita accepted. Elok cam tu kan.

      Mak abah akak mmg masih sihat..dtg sini naik bas, naik flight, or sometimes upah org hantar.

      Delete
  5. laaa... nekchik tertinggal saya sorang ni....!!! yummeh semua tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. nnt once u tiba sini, kita serang rumah nekcik.. ok??

      Delete
    2. ya ampuun Mulan..tunggu Nekcik ambik pencen nanti ye..

      Delete
  6. kalau makan free mmg sedaplah kak yan...=P

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum dan salam kenal...

    sedap plak nampak cendol durian tu... kat mana ni? kedai serbaneka romantika tu nampak cam best je.. cer bagi tau kat ner tu? hihihi mana tau kot2 panjang kaki melangkah ke sana plak nanti.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam.. salam kenal gak...

      bukan cendol lahh. itu serawa durian.. mmg makan dgn pulut..di sect 10. u can see the link i bagi kat situ..

      Delete
  8. Bila Nekcik nak belanja kakcik pulak ni? (tetiba je... hehehe...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ajak je kak.. org dah pencen lah katakan..

      Delete
    2. oo no problem kakcik..mehla datang romah nekcik ..nekcik masak ..leh santai santai

      Delete
  9. WAHH KAK nasi kerabu tuuu membuatkan saya jadi terus laparrrr huhu
    dah lah poseerrrrrrrrrr
    huhuhu

    wahhh havenyaaa lah hai , penat2 berbelanja , jalan2
    ada lakk org belanja makan .. wah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..sabar ye...kesian kat u..

      tulah..best kan kalau ada yg sering belanja org ni..

      Delete
  10. Wow...bestnya...makan, sopping, makan...Pakej hebat tu kak yan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee...org nak sedekah..i terima jeee..dr bfast sampai lunch lak tu.

      Delete
  11. Smpi skrg mas xpnh masuk kedai tdg ratu....hage same mhl mcm kt ariani ke? Kekadang tu nk masuk kedai cmtu takut sbb hagenya yg sgt huhuhu....telan air liur gak ler hihihi tp dh teringin beli gak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok lahh kalau ada discount card..ada 30% less..ok lah kan..ariani lagi mahal kot..akak suka kat ratu sebab dia ada material yg best sangat.

      Delete
  12. Salam sis Yan.bestnya xtvt makan2 dan shopping beramai2 gini....yg menarik mkn dlm tent itu...ala kat Arab. baiknya Nekcik belanja makan semua......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...mmg best sebab reramai kot..then ada yg belanja..lagiii lahhh..heee..

      Delete
    2. mamasya..sebenornya nekcik tulong bayor jer...purse tu tokpokcu nyer..ha..ha...nekcik lak dapat nama kan!!!

      Delete
    3. tak peee.. satu company.. u r the secretary...

      Delete
  13. Bestnya shopping sakan dgn makan2 ;D
    Ni dkt klang ke?
    Nak kena cuba pergi juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkk..lontong klang ni kat shah alam seksyen 7..dekat umah akak.

      Delete
  14. lontong klang tu dekat mane erk?

    saya duk klang tapi xtaulah kak kat mane kedai tu.. huhuhu..

    ReplyDelete
  15. Nekkkkcikkkkkk...nak minta belanja jugakkkkkkkkk...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuat2 sikit.kak jerit...biar nekcik dengar.

      Delete
    2. laa ciaannya...tercicir pulak anak cucu Nekcik ni....takpe next round..tunggu Nekcik ambik duit pencen dulu nuuu

      Delete
  16. Yan, siap ada pakej lagi tu... ha... jangan tak tahu... by the way sedap ke sahara tent tu? ni yang dekat seksyen 13 kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee....alhamdullilahhh..rezeki kami sehari tu..

      Sahara tent ni.yg kat plaza masalam..seksyen.13 ada sahara tent??

      Delete
    2. Semalam kebetulan saya lalu kat plaza masalam, rupa2 nya sahara tent ni kat situ. actually yang kat seksyen 13 tu bukan sahara tent, lupa lar nama pe resoran arab tu tapi deco dia nampak sama...

      Delete
  17. Unik la sahara tent tu.... mcm btul2 kat padang pasir....


    My recent post : Kota Bercahaya - Wordless Wednesday #6

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg uniq..tp.kena.reramai lah.baru leh duk situ..cuma susah nak.berdiri.duduk lahhh..

      Delete
  18. as salam


    makan kat Hartini , tak boleh selalu selalu.
    Harganya boleh tahan mahalnya.
    Tapi walaupun mahal , makanannya sedap sedap.
    Terasa ke'pantai-timuran-nya'

    ReplyDelete
    Replies
    1. PB, sedap tak pe lah kalau bayar lebih sikit kan.. yg penting sedap.

      Delete
  19. serawa pulut durian & nasi kerabu tu mmg gugat iman i tul..heheheh...murah rezeki nekcik belanja org makan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap maya.. alaaa tetiba macam ada kat dalam tekak ni haahhh.. heee

      ALHAMDULLILAH share rezeki..

      Delete
    2. alhamdulilah...Allah akan ganti balik apa yang kita beri..insyaallah...

      Delete
  20. murah rezeki ciknek.... open table for the day..... he3

    menarik deco kat sahara tent tu.....
    cam kat padang pasir....

    ReplyDelete
  21. Ohh...bestnya!! mesti semua makin sayang NekCik kalau selalu macam nie. Nasi arab dgn kambing tu tak menahan kakak tengok. Terliur betul:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo memang sayang.. my only auntie my dad side. sure lah sayangg...

      sedap kakk.

      Delete
    2. alhamdulilah....i love to be loved..ha..ha

      Delete
  22. wah semuo nyer NekCik belanja, murah nyer rezeki...:)

    ReplyDelete

cliks..cliks