cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Thursday, April 14, 2011

Romantika

Bagi peminat - peminat barangan vintage ke, English concept ke, i believe some of u or maybe all of you dah sampai tempat ni.. Romantika de amour.. Heee.. tak ah.. ROMANTIKA..Banyak sangat dah cawangan nya. Kat Shah Alam itself ada dua. Satu di Tingkat 5, Plaza Alam Sentral dan satu lagi di Section 14, bangunan sendiri..Recently, i went there. Bit small. Lagi puas hati kalau ke Plaza Alam Sentral. Selain daripada tu, i pernah dua tiga kali ke Amcorp Mall.
Congested sikit kat sini
Offer items.


Tak tau nak pilih mana. Semua nampak cantik. I try nak ubah selera. Kalau tak...kan semuanya putih je i punya pinggan mangkuk.. Tapi kalau i beli pinggan mangkuk ni, i tak kan beli semua sekali lah.. Mau tercabut bijik mata my Hubby.

Berkenan kat piring ni. Tapi tak cukup. Cuma ada 6. I need 12 for my big table.


Teapot set ni pun cantik - cantik.
Yang kat bawah ni ada di Plaza Alam Sentral.



Jangan silap tanggap ye. Sebenarnya barangan yang ada di sini bukanlah ORIGINAL VINTAGE ye.. Maksudnya affordable lah.. Tak kuasa lah teman nak pakai vintage ori..(tak mampu pun..heee). Pecah, mau botak kepala.. Ni kalau sumpik ke, pecah terbarai ke, mai lagi, beli lagi.. heee... Tapi barangan nya memang cepat berubah. Ada je benda baru.. Pandai - pandai lah pilih..Enjoy SHOPPING.

52 comments:

  1. wahhhh..
    class gitu..
    suke la corak jam tu..
    emmm..kalau konsep moden klasik cantik gak letak barangan ni..
    thanks for info my darling kak yan..hehe

    ReplyDelete
  2. saye pun suke gi kat tempat tu...
    rase mcm nak ambik semuanye bwk balik...

    tapi kalau bawak anak tak berani nak masuk...takut berkecai semua tu...

    ReplyDelete
  3. Saya suka g romantika & KK home deco ni...

    ReplyDelete
  4. Saya memang tak suka vintage/english concept..berserabut..lebih cenderung kepada modern, modern contem, a bit balinese...tapi tau org rumah suka vintage ni...hehehhee

    ReplyDelete
  5. kak yan, vintage or english style memang cantik..kalao masuk kedai dia memang geram macam sume nak beli..tapi kan, saya pening kepala plak bila rumah saya penuh ngan barangan yg berbunga2..hehehe

    ReplyDelete
  6. untuk rumah baru..cik pah dah beli tea set ngan jam besar. cukuplah dulu.. nak beli lain tunggu simpan duit.hehehe

    ReplyDelete
  7. Kak Yan ...Alin ngan Mak selalu pi kedai ni kat Plaza Alam Sentral. Mak Alin memang minat giler ngan style vantage nih...hehehehe

    ReplyDelete
  8. saya lak kureng english style ni..tapi saya suka bila dtg rumah org yg berkonsepkan english...sgt cantik!!

    ReplyDelete
  9. lebih kurang kat KK home deco kan
    memang cantik2 kan....boleh juling bijik mata dibuatnya

    ReplyDelete
  10. sy mmg suka gi Romantika sbb berbaloi & rambang mat ni tgk brg2. bw pulus lebih leh angkut banyak brg bw blk umah :)

    ReplyDelete
  11. baru smlm saya pegi romantika wangsa waju sbb beli hadiah kawin member.

    jam vintage! murah!

    ReplyDelete
  12. emm bestnya..ada juga yerk yg affordable price...boleh la nanti berangan2 nk beli... :)

    ReplyDelete
  13. mmg blh rambang mata kalo tgk tmpat gini.. kalo ada duit.. semua blh angkut kan..

    ReplyDelete
  14. wah2..mmg rambang mata, klau byk duit bestnya...

    k.yan sht?

    ReplyDelete
  15. hhuuhuh semua cantik .. rambang mate huhuh

    ReplyDelete
  16. walaupun kak sal tak minat english style ni untuk konsep rumah sendiri..tapi saya terkesima juga tengok barang dia yg cntik tu..

    ReplyDelete
  17. Nurkass akak nak awak menyopping. boleh kita p sama2..

    ReplyDelete
  18. Assalam Ain,

    plca bagi org perempuan. Sapa tak suka.. org lelaki je kot.

    ReplyDelete
  19. Alida.

    romantika ni barang affordable..sentiasa betukar. KK decor ni biasanya bit mahal.

    ReplyDelete
  20. Fadzli,

    miker jgn kejam sangat. bg lah peluang dia decor english sikit. but bit. my house bit modern. tp bunga2 ni sikit je..

    ReplyDelete
  21. Kena sikit2 je Sue.. mau berputar bijik mata nnt..hee

    ReplyDelete
  22. Top akak dah jawab dah tadi. ko ilang akai ke.. akak ni dah 40 an.. tak layak benor..hee

    anyway.. tq for the tag ye..

    ReplyDelete
  23. Cik Pah, KK decor baru je sale. rasa2nya ada lagi tu.. kalau tak silap.

    ReplyDelete
  24. saah satu tempat kesukaan saye..!! memang suke beli bunga kat sini...:)

    ReplyDelete
  25. Alin, siapa perempuan yang tak suka ke mari.. paling tidak yg kecik2 tu kan..

    ReplyDelete
  26. Wahida, walau kurang tetap suka kan.. sikit2 lah.. akka sendiri rumah bukan english concept. Tp suka tgk benda2 ni.

    ReplyDelete
  27. Isteri Yang Comel normal lah tu as perempuan.

    ReplyDelete
  28. ♥MAMASYAZA♥ memang lebih kurang. tp kena tgk2 harga nya bit beza.

    ReplyDelete
  29. memang pun. pegang ni nak tu. penang tu nampak ni.. hee.. amik je...

    ReplyDelete
  30. Miss B,

    tak hajak pun.. ingat nak sekapal.

    ReplyDelete
  31. INSYALLAH affordable. murah2 je.. seronok sangat kalau dapat p.

    ReplyDelete
  32. sikit punboleh umiey. jgn beli banyak.. at least beli.

    ReplyDelete
  33. Saya pun kak sal. cuma minat tgk. but ada gak sikit2 brg. takleh terlalu banyak..

    ReplyDelete
  34. top, org lelaki syurganya kereta. bagi chance lah kat perempuan..

    ReplyDelete
  35. tpt semua perempuan suka.. walau pun tak membeli..

    ReplyDelete
  36. Kak Yan...sy pun suka pergi romantika. tk dapat beli tengok jek mampu. hehe

    ReplyDelete
  37. cantikkkksss nya piring2 tu.
    Kita geng aaa yan
    akak pun suka benar shopping pinggan mangkuk camgini ;)

    ReplyDelete
  38. Betul tu Cyana..Yg penting ada shopping. WINDOW SHOPPING.

    ReplyDelete
  39. Kak Kasihredha,

    saya suka. tpi tak keterlaluan lah..sikit2.

    ReplyDelete
  40. boleh tahan gak the prices ekk. sakan ke akak memborong hehe

    ReplyDelete
  41. bukan semualah lily.. Just yg berkenan je.. akak bukan peminat vintage tegar...

    ReplyDelete
  42. akak, saya dan hubby kalu lalu depan kedai ni, harus hubby tarik tangan soh jalan lelaju atau dia wat2 la sembang bagi ai tak nampak kedai tu.. ahakss... nakal kan dia

    ReplyDelete
  43. Ha..ha... kesian kat Nieza.

    Sebab tu akak suka p sendiri. Lagipun kedai ni satu bangunan dgn kedai akak . so, mmg tu je lah keje nya..

    ReplyDelete
  44. saye pun same sukeee tengok jerrr nak beli huhuhuhu tengok jela haih hihihi

    ReplyDelete
  45. OMG! CikYan, bestnya tempat nih..lama dah tak soping brang umah. wajib pegi nih. thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  46. MAPPIAU,

    tak berapa mahal lah.. affordable...

    ReplyDelete
  47. Sure Shikin.. Satu lagi KK Decor pun tgh ada sale.. go lah..

    ReplyDelete

cliks..cliks