cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, April 7, 2011

Rojak Karim

Tadi dah cuci mata kan tengok bunga - bunga di taman sekangkang kera i tu.. Cuaca kan dua tiga hari ni agak panas terik. So, lepas picked up anak - anak dari sekolah diarang, menjerit nak semuanya makan rojak dan cendol...

Kitarang pun ke sini.. Tempat yang memang for me is the best in Shah Alam.. Tak percaya...Sila lah datang..heee (promote mode). ROJAK KARIM.

Abang Luqman was waiting. Then lepas tu makin ramai yang datang..'pelaris' sihh...
Pekerja sibuk sangat...
I beli 5 packs for cendol dan 4 packs for rojak. Tiba rumah... Apa lagi... Kitarang pun ngap ..ngap lah...

Kuah rojak ni memang sedap.. Pedas sangat idakkk.... tawar idakkkk...
Cuma hari ni i rasa cendol dia kurang lemak.. Ke tekak i yang tak betull.. Apa - apa pun..LICINGGG....


Kalau nak cari Rojak Karim ni, cari di depan Resto Cili Merah tepi jalan. Satu lagi di belakang Cash Converter, Sect. 9 (dulu DEMC). Rege je i tak ingat.. Tapi kira tak mahal lah... Berbaloi - baloi..

30 comments:

  1. Kak Yan...fida kan,kalau gerai2 macam ni tunggu orang promote, baru beli. Selagi takde orang kata best ke apa ke...fida takkan singgah/beli;)...

    tp dah k.yan promote ni, insyaAllah next time kalau pi shah alam leh singgah dan merasa rojak karim ni..;)

    ReplyDelete
  2. Yan...

    aduih... pepagi ni dah nengok rojak dan cendol

    sabor je lah

    ReplyDelete
  3. Fida, believe me. Akak memang jenis pemilih sikit makanan.. Memang sedap. Kitarang siap nak buat tempahan for majlis house warming di rumah my sister akhir bulan lima nnt.

    ReplyDelete
  4. Ibuintan, sy sendiri bila akak dah kata aduih...saya pun menelan ayaq liuq.. heee...

    ReplyDelete
  5. Terliur saya pg2 tgk rojak akak mkn ni...mmg feberet sy ni...

    ReplyDelete
  6. heeee....
    kak yaaaannnnn! smpi hati dikau melupakan dakuuuu ;p

    rojak+cendol pakcik karim ni mmg ramai pelanggannya kan kak..
    saya penah merasa sekali je...

    ReplyDelete
  7. Alida, akak jamin u takan menyesal kalau makan rojak dan cendol Karim ni.. Dtg s alam, beli lah..

    ReplyDelete
  8. Hee.. bukan lupa apa.. awak tak kuar2. duk terperuk..

    heee.. ok nnt akak belanja rojak karim, k..

    ReplyDelete
  9. kt SA ke?

    ala cam jauh lak nak singgah. huhu

    ReplyDelete
  10. apa la kak...pagi2 ni tunjuk gambo rojak karim pulak...kat penang ni pasembor berlambak la...rojak susah sikit...hehehe...tengok rojak tu nanti nak pergi makan cucur udang di penang road lah...hehehhe

    ReplyDelete
  11. dimana ada rojak, disitu ada cendol. mmg pasangan yang secocok

    ReplyDelete
  12. walaupun tak berapa sedap..tapi yg pasti mesti licin ..itu wajib kan.. tak baik tak abis makan...

    ReplyDelete
  13. salam kak yan..
    aha..! yang kat DEMC tu kass pernah makan..memang meletop..sedapppp..
    siap suruh tambah kuah lagi..haha..

    ReplyDelete
  14. i pernah makan rojak karim ni.....masa tu invite dia ke office for raya open house. Dia served rojak and cendul ti our guest. Our big boss yg suka sgt....tu pasal panggil mamak karim ni..heheheh

    ReplyDelete
  15. Salam singgah,. blog menarik..
    jemput melawat blog saya

    Zu
    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  16. amboi yan..meriahnya makanan..siap de cendol lagi...

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Miss B,

    yes..di SA. dekat je lah dear,.Bukan LONDON..heee

    ReplyDelete
  19. Fadzli, saja je menggoda..

    Cucuq udang??? Sedap tu.. yg pakai kuah kacang ke? Akak suka yg pakai kuah kacang lah...Yg cabai2 tu tak suka..

    ReplyDelete
  20. Betul tu Nieza. Kira mcm talk lengkap je..

    ReplyDelete
  21. Betul tu CIk Pah. Tp yg ni i gerenti. Sedap...

    ReplyDelete
  22. Kass, now DEMC tu dah tak de. Tp dia still kat situ..

    Kuahnya mmg sedap...

    ReplyDelete
  23. See... sampai ke opis Leez tu.. So, sedap kan.. maksudnya dah jadi pilihan ramai..

    ReplyDelete
  24. bobhandburry, tq sudi singgah..

    nnt saya akan sering2 ke sana.

    ReplyDelete
  25. betul kak yan....rojak karim terbaek!!!! Saya x leh nak telan rojak lain..2 bungkus baru puas..hehehe.. sekali ngan sebungkus cendul..mmg malam x yah makan dah..

    ReplyDelete
  26. sorang lagi dah kata best tu, kira mmg best lah kan Zatil..

    ReplyDelete

cliks..cliks