cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, April 9, 2011

Still nervous and bit upset

Malam semalam i pun admitted. Kelakar. Boleh kan i admitted at almost 00.15AM. Pegi makan dulu beb.. Hee. esoknya kan dah kena puasa. I just wanted to be happy. Stress sangat - sangat sampaikan low blood pressure jadi high blood pressure. Haru.. Ingat malam tu nak BW.. Tapi bila tengok Abang Irfan syok tidur, i pun terus lelap..
Admission kit.
Masuk ke bilik, nurse terus pakai kan i gelang..hee.. takut i lari balik lak.
This morning almost at 09.15AM, i terus did the MRI.. Macam nak putus pinggang i. Almost 4 1/2 hours for the procedure. GILA... Naik nak muntah i.. Bising sangat.. Ada tok...tok... lah... macam machine gun punya bunyi pun ada..
Bendalah ni lah buat penutup telinga i.. Kalau tak mau pekak lepas tu..
Dah lama tak kena cam ni. Last sekali masa gave birth kat Abang Irfan in 2004. Rasa ngeri lak.
Then orthopedic specialist, Dr Mahamud pun beritahu i the result. And the result...i was diagnosed as ARACHNOID CYST at T6 - L1 level severe cord compression. Blurrrr... I felt like vomiting. Hubby usap - usap belakang i. Bagi kata semangat. Bergenang gak bijik mata i ni..Dr kata i kena gi jumpa nuerologist dan do the operation untuk buang cyst tu.. But i think i wanna get second opinion dari Dr Nizar dulu..Maya pun suggested cam tu. Kalau kata memang dia tak leh repair, means that..BELAH lah.. eeemmm.. ada potential paralyzed.. ALLAH.... sanggup ke terima ye...???? ALLAH baru bagi sikit je signal kat i..
Penglipur lara..Suka sangat buat bijik mata cam tu..
Memula tu macam2 timbul kat kepala i. Rasa macam muda lagi kan.. Sakit ni katanya very rare. Kalau kata i paralyzed cam ne ek? Atau eemmm....This morning before doing the MRI, i tanya Abang Irfan, "Baby, kalau ibu mati , cam ne ek?" Dia jawab sambil paling muka, "Ibu jangan mati dulu lah.. Tunggu Ifan kahwin".. Geli hati i mendengarnya...Sincere kan jawapannya..

K lah.. Lepas buat MRI, perut i lapar betul. Tak makan langsung dari pagi. Chef KoYa dan TokNgah mai bawak ni....Jom kita makan dulu....
Bluberry Muffin
Brownies
Rojak Karim
Masa kemas - kemas nak balik..
Abang 'Imran ambik..Bit blurrr
I was so happy gak, malam semalam at 00.04AM i dapat jumpa blogger ni, NORAZIAN. Walau sekejap, but i happy sal dapat sorang lagi kawan baru.. Yan tengah shopping sakan kat BANDUNG..

40 comments:

  1. Kak Yan... get well soon. Semoga tabah hadapi ujian Allah.

    sungguh ikhlas jawapan irfan kan? hehe

    ReplyDelete
  2. K.yan..baru dpt bkk blog ari ni..ade my family dtg tdo umah..tu yg x sbr sgt nk tau lps k.yan called smlm..oh my!! ortho slalu bikin cuak..as i said..u as patient ade right nk decide to opt for operation ke x..try to dig as much info as u can..maybe Allah bkk jln kenal i,kenal dr nizar utk dptkan 2nd opinion..*i dh bunyi mcm spokesperson dr nizar dah ni*:)..mcm u ckp kalu dr nizar xleh buat,then fine do the operation but at least u puas ati u dah buat wuteva usaha yg u supposed to buat:) kan..btw did u come accross kt blog dr nizar, ade 1 patient ni he was diagnosed with brain tumor,dr ckp ade masa 6 bln jek nk idup..die smpai gi mekah 3x kak hoping to die in mekah..finally die buat dgn dr nizar..die bukan ade brain tumor tp sthng else..u tau die kene cucuk kat mn rf injection tu?kat pipi tepi sket dgn hidung..mase dlm OT,we discussed about thislaa..dr nizar ckp patient tu dh pulih cuma kene depends on ubat..pjg dh i melalut ni:)in short my prayers will always be with you..ok kak:)

    ReplyDelete
  3. buatlah yang terbaik Yan..

    Berdoa juga

    moga segala urusan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan olehNYA..

    ReplyDelete
  4. Fida rasa better juga kak yan dapat second opinion.. ye la, mana tau kan..

    aaaa,kat spital pun ada gambar makanan jugak!.. hehe.

    ReplyDelete
  5. YAN, sabar bebanyak.
    Sekali sekala memang datang perasaan risau bimbang dan cuak.

    Tapi I yakin, semangat diri U memang kuat, apalagi ada keluarga yang besar yang sentiasa menyokong. Orang tersayang yg sentiasa disamping...

    dan para teman blogger yang ramai mendoakan juga kesejahteraan U.


    *Amboiiiii AZIAN bertemu AZIAN...
    I cemburu, okeh. hehehe

    ReplyDelete
  6. Kak Yan dear..
    Sooo sorry to hear about your condition. Kami sekeluarga doakan Kak Yan cepat sembuh!!! *muah!* muah!*.

    Kuatkan semangat ya... (am very sure you are STRONG!!). Take care...

    p/s : I suker jawapan abang irfan! The kind of jawapan I selalu dapat dari Izzat jugak :)

    ReplyDelete
  7. salam kak yan,
    semoga semuanya dipermudahkan ye. hopefully kalau kena operate pun, takkan dapat la complication sampai paralyse tu.. may be kak yan boleh buat appointment dgn neurosurgeon pulak.. tgk ape pendapat dia. lecturer saya dulu prof zurin adnan, skrg kat damansara specialist centre rasanya. dia bagus.. *dan hensem juga..* :)

    ReplyDelete
  8. segala2nya Allah yg tentukan...jadi padaNya jugalah kita memohon.
    Tabah ye Yan, semuanya akan ok InsyaAllah.
    Take care...love you.

    ReplyDelete
  9. k'yan
    semoga cepat sembuh
    rehatkan diri,
    Insya'allah setiap penyakit ada ubatnya.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum K.Yan,
    be strong & tabah dgn ujian ini. semoga cepat sembuh. amin...!

    ReplyDelete
  11. byk2 rest dont think too much yea sis..hope everitin' wil be fine then yea :)

    * tesengih2 siput bace jawapan ikhlas dr Irfan..ngeeee

    ReplyDelete
  12. salam kak yan,

    ati tak tahu apa penyakit ni
    tapi harap semua akan berjalan
    dengan lancar dan segera selesai

    semoga kak yan segera sembuh
    nak call kak yan pun tak berani
    mesti tengah bz ...
    nanti bila kak yan dah keluar ati
    call wokey :)

    lucu betui dgn jawapan jujur dari
    buah hati kak yan tu

    ceriakan diri kak yan tu :)

    ReplyDelete
  13. akak..moga cepat sembuh dan sihat seperti sediakala ye..

    P/s : tersenyum sue bila tgk gamabr akak dgn penglipur lara dgn matanya tu.. :)

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Yan

    moga dipermudahkan dlm semua urusan

    Wassalam

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum my dear sis:)

    Tinie doakan agar akak cepat sembuh & diberikan kekuatan dalam menghadapi ujian dan dugaanNya:)
    Kuatkan semangat yaa sis:)

    ReplyDelete
  16. semoga Yan tabah dan sabar menghadapi ujian ini..

    moga dipermudahkan urusan pengubatan Yan,.... sembuh

    ReplyDelete
  17. salam kak,
    me harap akak sihat walafiat selalu..
    take care ok.

    ReplyDelete
  18. kak yan, saya doakan akak cepat baik ye. moga akak kuat hadapi ujian ini. tak care..

    ReplyDelete
  19. ALHAMDULLILAH Cyana,

    akak try to be positive..

    ReplyDelete
  20. TQ Maya,

    happy sangat bila dapat called Maya.. Dpt share cerita. Akak akan try buat mcm Maya suggested.

    Esok baru dapat hubung Dr Nizar.. Akak hope everything semuanya ok.. INSYALLAH...

    ReplyDelete
  21. INSYALLAH Kak Sal.. Saya harus sentiasa berfikiran positive.. Kalau tak.. haru saya...

    ReplyDelete
  22. Fida,

    mmg itu akak akan buat..

    Well fida, no food, no azian.heeee

    ReplyDelete
  23. TQ AA..

    moga dipermudahkan..

    family pun semua nya jenis caring.. tersangat caring..hee

    ReplyDelete
  24. TQ Niza.. INSYALLAH lah kan..takut mmg takut..

    Irfan mmg cam tu..

    ReplyDelete
  25. Eee..hanie ni.. siap melawak ye.. Eh.. kalau doc hensem ni mcm satu terapi gak kan...

    ReplyDelete
  26. TQ Kak Kasihredha..

    Mudah2an ye kak..

    ReplyDelete
  27. sayangsayangibu , mudah2an ubat akak akan ditemukan.. AMEEN..

    ReplyDelete
  28. GreenJade tq ye...

    Abang Ifan mmg banyak mulut tu.

    ReplyDelete
  29. TQ Ati,

    ati akak ni jenis tak kesah,, call lah at any time..

    Teringin gak nyembang dgn Ati..

    Akak jenis yg senang menceriakan diri..

    ReplyDelete
  30. TQ Sue,

    abang ifan tu mmg suka buat muka lawak now.. kalau dulu selalu senyum..

    ReplyDelete
  31. Assalam Bro Rozali..

    INSYALLAH..Ameen.

    ReplyDelete
  32. TQ Tine..

    terharu akak atas perhatian semua.. INSYALLAH.

    ReplyDelete
  33. INSYALLAH Ibu intan.. doakan ye...

    ReplyDelete

cliks..cliks