cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, April 3, 2011

Dine and Float at Antan Batura

Last friday nite, i telah berjanji - janji nak sembang - sembang dengan blogger Norazian (nama samalah pulak.Cuma tambah Nor je. Sekapal lak tu). Tup - tup Hubby dari office called dan ajak p makan kat luar. Tak kan kata tak nak kan.. So, kitarang pun layan lah dishes kat bawah ni.. Sedapppp...


Starter Hubby pesan French Fries and Garlic Bread.
Air yang i ordered, Tembikai Lychee dan Air Lychee tu Abang Luqman punya.
Nasi Ayam ni sebenarnya Abang Irfan yang ordered. Tapi bila tengok menu Abang Luqman lagi menyelerakan, dia kebas Abang Luqman punya.

Nasi Goreng Ayam.. Kenapa i makan nasi ek????

Siap ordered Soup Ekoq lagi..perrghhhh....

Spaghetti Seafood untuk Abang Luqman setelah Carbonara dia dikebas Abang Irfan.
Chicken Chop untuk Hubby.
Yang ni yang Abang Luqman dan Abang 'Imran ordered - Carbonara.
Memang menjadi kegemaran Abang 'Imran food yang ada cheese.
Emmm...sukanya dia..
Happy je muka bila tiba bab makan.
Abang Irfan suka garlic bread.
This place memang luas. Cantik gak tempatnya bersih. Nak tau di mana. Masih lagi di Shah Alam. Dekat dengan Tasik Shah Alam.. Orang Shah Alam mana tak tau, kat sini i nak war - warkan.. Last pegi in 2009 kot. Bila Kak Timah buat gathering..

*
*
*
*
*

Saja - saja nak manja - manja.. Dah semalam tak jumpa. Heee..

Lepas makan i berborak dengan Azian. Almost 1 hour plus.. Seronok...Azian nak pegi Bandung. So, kitarang borak pasal tips to Bandung.. She's so excited to go.. Happy holiday.. Nanti Nanas Bolen atau Durian Bolen 2 packs untuk akak ye. heee

36 comments:

  1. dlm banyak2..
    sup ekoq paling menawan kalbu..hihik..
    saya mmg hantu sup..hehe

    ReplyDelete
  2. Spaghetti Seafood....my kids favorite, so used to be home made frequently, sampai ta pow bekal ke sekolah!..

    ReplyDelete
  3. sweetnye kak yan n hubby in white..semoga berbahagia selalu..=)

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat jumpa teman blogger sambil makan2 kan :)

    ReplyDelete
  5. sweet couple :)

    duhh sis...bikin kcor liur larr nak lak time tgh lapar nih uhuhu

    salm kenal 2u2 :) *hugsss*

    ReplyDelete
  6. Sup ekoq tu...sup ekoq tu kak yan.. ya Allah... terliur..hehe

    ReplyDelete
  7. selamat malam kak....

    banyaknya menu..sedap kan..sesekali makan luor sama2 sahabat dan family


    kak..banyak2 gambor ayu suka gambir last...bukan manja..tapi carring gitu.. i like..sepadan sungguh...

    ReplyDelete
  8. wah2 sampai juling2 mata tuu :)
    caboara tuu sedap nampak dah lama x makan :))

    ReplyDelete
  9. best nye makan2 ngan family.Bulan da lma x blik umah.huhuhu T_T

    sweet je akak n hubby~eheee suke2

    ReplyDelete
  10. As salam Kak Yan cantik manis...
    Wooowww, saya bab makan leh tahan tapi x leh blah laaa tengok gambar couple of the year...Kak apa kata akak buat contest couple of the year...heheheh

    ReplyDelete
  11. wohhhh..
    my peberet sup ekor tu..sedapnye..
    sweetnye gambar merpati dua sejoli tu..tapi muka abg kak yan nampak terkujat sikit..hehe..peace..

    ReplyDelete
  12. Hmmm. Abang Luqman dan Abang Imran can join Izzaty jadi cabonara fan... or anything yang bercheessseeeee :)

    Nice picture of you and abang! :)

    ReplyDelete
  13. besar kan tempat nya.. tapi cuma nak ke shah alam tu rasa jauh sangat dari rumah saya ni..

    ReplyDelete
  14. Qasehraihan,

    eeiii takut akak kalau hantu makan sup ni.. hee.. soup dia oklah.. lembuttt je.

    ReplyDelete
  15. kak yan, ade ek.. hehe.. ingatkan kak yan lupa.. hp rosak pulak tengah antar repair.. ni telefon rumah saya-41061653.. saya ade kat rumah dari pukul 1 ke atas..

    ReplyDelete
  16. As-Salam YAN
    Yang ditayang tu, sah tidak ada yang tak sedap. Tapi, bagi wong tuwek mcm Pak Temuk, ada sajian yang sudah lama diberi ditanda "Jangan Sentuh"!

    Ganteng & ayu kok yg dlm gambar berdua tu. Semogas bahagia selalu!

    ReplyDelete
  17. ni yg balik ni nak carik nasik ayam ni...huhu...

    ReplyDelete
  18. Sup ekoq jugak yg best rasanya...hehehe

    ReplyDelete
  19. kak yan...
    akak cepat beno buat entry pasei sy dulu...sy sibuk sikit ade audit ni hah...adoyai...apa2pun thanks sgt2 kat akak...ok, sy cari nanas n durian bolen tu, insya ALLAH...
    kak...sup ekor tu...feveret hubby sy...boleh la dtg tempat ni nnt kl g shah alam...hehehhe

    ReplyDelete
  20. Salam kenal msaa,

    rasa2nya semua kids suka kot.. nng buat sendiri lagi sedap kan..

    ReplyDelete
  21. Cik Nani sayang,

    tq ye... sweet old couple yee...

    ReplyDelete
  22. Assalam kak kasihredha,

    saya tak jumpa lah..hee.. phone call je. Almost 1 jam gak lah sembang.

    ReplyDelete
  23. Assalam Green Jade,

    tq. sweet tua couple lah...

    sian dia kena tahan ayaq liuq ye..

    happy to know u.

    ReplyDelete
  24. Ye Fidah, ye..sup ekoq..sup ekoq..heee..

    ReplyDelete
  25. Assalam Ayu,

    menu banyak sal org nya kan banyak.. memasing ada citarasa sendirik.

    sepadan ke?? hee...

    ReplyDelete
  26. Ieda, mmg dia suruh i amik gambarq dia julin2 tu...

    carbonara sekarang pun boleh buat. beli je yg tin tu.. hee

    ReplyDelete
  27. Bulan, maka nya minggu ni bulan kena balik kg lah ye.. windu kan..

    sweet??? awak tu pun sweet sangat akak tgk..

    ReplyDelete
  28. Yee Cik Sue intan payung,

    ooo perli ye.. siap couple of the year lagi.. tak sesuai tau. buat contest?? akak sebenarnya tak pandai lah bab2 tu.. ajarrr...

    ReplyDelete
  29. Assalam Nurkass,

    hubby akak tu sebenarnya kepenatan semalaman tak tidur. letih sangat tu..

    ReplyDelete
  30. Assalam Niza,

    Abang 'Imran mmg really big fan.. Maybe pembawak masa akak ngandung kot.. Suka western.

    ReplyDelete
  31. mmg really besar shaza. Mana tau one day.. senang dah nak carik kat mana nak makan sedap.

    ReplyDelete
  32. Assalam Temuk,

    betul lah tu.. kira mcm 'no entry' lah ye.. sama lah cam abah saya..cikgu pencen kan..hee

    ayu dan ganteng ye..hee tq Temuk.

    ReplyDelete
  33. Ok Shaza, akak still tunggu yr add ni.Nice talking to u.

    ReplyDelete
  34. Assalam Fadzli,

    kalau dah minat sup ekoq, mmg lah sup ekoq the best..Jom pekena..

    ReplyDelete
  35. Azian,

    kalau lambat nanati payah nak warm up..hee

    kalau p sana, ajak akak sekali tau.. hee

    ReplyDelete

cliks..cliks