cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, April 5, 2011

Jumpa kawan baru..Nurkass

Pagi - pagi lagi (pagi tak pagi lah.. Almost at 10.00AM semalam), i received one phone call which the number i could not recognized. Not in my list. But i noticed that it from someone in Shah Alam. I angkat, sembang - sembang kejap, and we promised to have our first meet up...

Tapi sebelum tu Kak Timah i buat hal. Meragam tak leh start.. Takut tada transport, i promised to meet her kat Plaza Alam Sentral, but kami akan calling - caling (untuk confirm tpt). So, sebelum tu i met Mem Aji Sabar and Mem Sue at Plaza Masalam. We had our lunch there. I malas lah nak tunjuk apa yang i makan tadi.. Nanti kata, makannnnn je..heee....We ate at Famous Thai ,Plaza Masalam. Tup tap tup tap, almost at 15.30PM. Means that time to pick up 'Anak - anak Sidek'.

Sebelum i hantar depa ni balik, i teringat lak nak ke Cosway at Sect 7. Sabun basuh dah habis.. Ration for 3 months dah habis.. Bibik i kan 'rajin' membasuh hee..hee... So, while i did my shopping there, diarang makan petang di resto sebelah.. I memang suka membeli barangan cucian di Cosway. JIMAT.. i boleh save for 4 months at least.
Dari cuci pinggan, cuci jamban (hee..hee), cuci dapur, cuci lantai, cuci sayur...Semua i beli kat sini..
This is concentrated sabun basuh.. Harap2 dia tak tuang/pakai macam pakai sabun 'cap kapak' lah...Ajar lah dua puluh kali.. Cam tu gak...
Satu lagi i suka Cosway ni sebab nak sokong Enviroment lah kununnya...heee...Kan dulu bekas guru Kajian Tempatan.. So, nak selamat kan dunia lah kunun...Then almost at 18.00PM, i keluar rumah.. We decided to meet at SACC Mall sal i boleh bawak Abang Romeo. I memang tak dapat gambaran langsung gimana lah rupa blogger ni.. I... of course dia kenal.. Over exposed kan..heee...Akhirnya kami jumpa.. Seronok sangat. Kami macam orang dah kenal 20 tahun dulu..heee...Ini lah orang nya...
*
*
*
*
*
*
tadaaaaaaa.....

Ada yang kenal dan ada yang tak kan.. So... i kenalkan di sini..heeee...
NURKASS. ( yang pakai tudung pink tu).
Nurkass with her fren, Azian gak...(sweet girl, macam my cousin lak bila i telek2 rupa Azian)
Kami pun menyembang di The Teapot Deli . Apa ye kami makan.. Semua decided to take Roast Chicken.. Sambil makan, sambil depa dengar torak i.. heee..Eeemmm baru tau cam ne ye, Nurkass.. Tak berhenti sembang..
Roast Chicken - RM15.00
Hot Nescafe, my favorite - RM2.50
Tak cukup kat situ, kita sambung lagi sembang di depan lobby. Then photography session lah ye...Sebagai pendengar setia Nurkass dengar segala cerita i.. heee. Tapi one thing, we were happy.. Happy sangat.. Kami berjumpa pasal i nak tunai kan janji nak bagi FM kat dia.. Hope Nurkass happy.

INSYALLAH kita akan jumpa lagi.. Dekat je ..Satu Shah Alam.. Anytime je call, then kita meet up.. Thanks for spending your time with me. It was a great moment.. Ummm... this afternoon i also had a chance talking to Shaza thru phone. Ini pun pasal FM lah.. So, Shaza, akak tunggu your address je.. Dapat gak berchatting dengan Maya Amir yang sedang warded di Perdana Hospital. Hope get well soon. Berteman biar beribu - ribu... Musuh i tak mau..

42 comments:

  1. bile kite nak bertemu pulak ye...
    kat shah alam jugak ni...hehehe..

    ReplyDelete
  2. Kakcik juga yang masih tidak berkesempatan nak berjumpa dengan Yan. :(

    ReplyDelete
  3. nampak hepi dalam persahabatan antara kalian..

    ReplyDelete
  4. bilalah pulak turn Gina nak jumpa Kak Yan yer?

    ReplyDelete
  5. Yeszaaa... berkawan biar beribu-ribu.... tapi, Aini rasa.. Aini lum jumpa ler memana blogger lagi...

    Maklumlah, Aini ni 'penyegan' orangnya... hehehe..

    ReplyDelete
  6. kak yan...
    apsal tetiba ramei bebeno nama azian nihhhh...heheheheh
    kak...kl satu shah alam tu, bila2 leh dtg kak...tp kl satu mesia nih yg payah...hehehhe

    ReplyDelete
  7. kak yan.. tu lah janji nak sms address semalam.. tapi bila dah malam tu jadi lupa pulak.. nanti kita email kat akak la..

    ReplyDelete
  8. betnye dapat jumpa kawan baru..

    Yan mesti peramah kan, rasanya kalau kita jumpa akak pun banyak dengar je kot

    ReplyDelete
  9. pengguna tegar brg cosway rupanya, sy pon beli juga brg2 cosway ni.

    sy ni dh la lom bekpes, tgk pula roasted chicken tu, lg bertambah keroncong ni

    ReplyDelete
  10. cantiklah nurkass...

    jeles ati ...
    you all dapat jumpa2
    ati ni selalu sangkut
    dgn anak2 je...

    ati teringin nak call
    kak yan...

    tapii...

    kak yan ni bz orgnya
    takut tak kena time saje tau...


    ^__________~

    ReplyDelete
  11. seronok kan kalau dpt jumpa rakan baru..btl tu yan berkawan biar seribu...dan bekasih pd yg sudi..he..he..

    ReplyDelete
  12. bestnya dpt jumpa teman blogger...
    ingat hari tu boleh jumpa yan di sari ratu...:)

    ReplyDelete
  13. waahhh..satu set semuanya..kagum2..hehe~

    ReplyDelete
  14. salam my dear kak yan..
    wahhhhhh..
    gambar tak hingat...miss u lahhh...
    nanti kita jumpa lg ye..muahhhhh

    ReplyDelete
  15. Assalam Kak Yan...
    Apalagi kak kasi buat perjumpaan laa sama akak punya followerrrrrrr...heheheh

    ReplyDelete
  16. Assalam Ainnoraini,

    kalau nak jumpa, apa salahnya. kalau takat lunch sama ke, teatime sama ke, tak salah kan...I'll love it. Nnt kita fix one day..

    ReplyDelete
  17. Qasehraihan mmg roast chicken tu sedap.. tu je lah pilihan yg akak suka..

    ReplyDelete
  18. Kakcik, INSYALLAH one fine day, kita boleh jumpa. Doa kpd ALLAH, panjang umur, murah rezeki. Dapat lah nnt.

    ReplyDelete
  19. Nieza,

    dgn u pun sure nampak happy.. berkawan kan..

    ReplyDelete
  20. Assalam Gina,

    awak kalau balik sini, bz sangat kan.. INSYALLAH one fine day.. Apa yg best kat Adelaide. Mana tau ke sana lak nnt.. heee

    ReplyDelete
  21. Itulah yan..azian dan azian bertemu azian.

    ReplyDelete
  22. Assalam Aini,

    apasal nak segan2.. beramah mesra tu kan bagus.. INSYALLAH one day kita jumpa...

    ReplyDelete
  23. Shaza tq for the address. Nnt akak kirim ye..Tungguuuu...

    ReplyDelete
  24. Betul tu Rose.. kan seronok kwn ramai..

    ReplyDelete
  25. Assalam Ibuintan,

    seronoknya kak.. siap sambung2 lg..heee

    alahhh akak jgn cam tu lah.. saya jadi radio ye..heee

    ReplyDelete
  26. syariza, akak suka beli sabun2 tu.. lama bertahan lah. itu pun jenis bibik yg tak pandai berjimat. kalau tak... lagi tahan lama..

    ReplyDelete
  27. Nurkass tu sweet person.. Seronok sembang tau..

    Ati my dearesttttt.. u can call me at any time. Akak bukan menteri. Bz bukan keterlaluan.. sikit2 je..U can call me.. waiting for your call. u know my number???

    0192129958

    ReplyDelete
  28. Aiii Ina..melencong nampak.. Berkasih pd yg sudi ye..heee

    seronok to meet new people.. Best sangat.

    ReplyDelete
  29. Alahhh kak kasihredha ni.. tak janji mana nak jumpa.. nnt kita jumpa ye kak.. sure seronok..

    ReplyDelete
  30. Cik Nani sayang, cuma tu je yg sedap..hee...

    ReplyDelete
  31. Nurkass,

    miz u too. seronok kan.. INSYALLAH one day kita leh jumpa lagi.

    ReplyDelete
  32. INSYALLAH Cik Sue, akak mmg plan. Nnt masa akak bayar niat, mmg akak nak invite bloggers yg sudi bertandang di rumah akak..Doakan ye..

    ReplyDelete
  33. iyea kak panjang doa cik sue supaya akak dpt buat pertemuan bloggers akak tapi jgn masa tue sue x dpt dtg udah ler..x dapet den nolong...uhuhuhu

    ReplyDelete
  34. Cik Sue bakal akak jemput jd pembantu akak..haaa...haaa...just joke.. hope kita boleh bertemu.. INSYALLAH....

    ReplyDelete
  35. Tudia, depa dah buat gathering dah... kak yan, arrange la gathering yang besar2 sket, boleh ramai2 rakan2 blogger kita ni berjumpa..insyaAllah dapat mengeratkan lagi persahabatan dari alam maya ke alam realiti....;)

    ReplyDelete
  36. bestnye dapat ngedate ngan kenkawn...sambil makan2....berbual2... dah lama rsanye x ngedate...

    ReplyDelete
  37. INSYALLAH Fida..

    akak akan buat one day.. INSYALLAH.. kita leh sembang dan makan2..

    ReplyDelete
  38. kak yan, boleh share tips beli barang cucian segala kat cosway tu...camne leh jimat tu ek?saya pantang tul kalo ada benda2 jimat camni, selalu beli benda lain je kat cosway, tak penah beli brg cucian..

    ReplyDelete
  39. Hee.. kelakar lah sue ni.. Sebenarnya mmg beli sekali ( ikut promo dia lah kan) beli 3 free 1 ke. Beli 2 free 1. Akak suka yg enviroment friendly tu..

    Kalau dish washer tu, akak bahagi dua. Masuk bekas lain dan dilute. Then concentrated tu kan pekat dan pakai sikit pun dah berbaloi..

    Kalau sabun basuh daia ke, feb ke.. kan kita main blasah tuang 3/4 scoop. Yang ni kan ada aturannya..

    ReplyDelete

cliks..cliks