cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, April 11, 2011

Eating and shopping - my therapy for stress..

Lepas balik dari DEMC, i felt so stress. Ingatkan nak ikut Hubby outing ke Empire on Saturday nite. Tapi i felt so tired also.. So, ingat just nak relax at home. Tapi bila Sunday, i felt like to do some shopping..Just to release my tension.. Eeemmmm... no other places yang i minat nak pegi kecuali Mid Valley. Kak Timah mogok lagi dan terus ke mechanic. I had to take a cab. Perut lapar sebab tak lunch lagi. Terus ke Strudels. Tengok ye apa yang kitarang ambik....
Geram tengok cakes yang cantik - cantik tu..
Sherperd Pie (tak ingat berapa RM) and Hazelnut Latte - RM9.50
I love the Chicken Lasagna.
Banana Crumble Tart - RM6.50
CiLi makan Macaroni..
Memang dah berniat di hati i wanted to do pedicure and manicure di
. So, lepas our late lunch, kitarang ke sana. Almost a year dah tak ke mari. Bila dah berCOTI ni, i terus buat French Manicure.

Waiting for pedicure.


French manicure after doing my pedicure.
Last time ramai Filipino. Now, ramai Myanmar girls lak. Lama gak i kat sini. Chef CiJu and CiLi went to musollah. So, i terus patah balik ke Metrojaya. Looking - looking...eehhh..buying - buying lak..hee.. On the way out dari Metrojaya, i terus menuju ke CD counter. I memang berhajat nak beli satu dua cosmetic.



Nicholas the professional make up artist.
Lepas i di 'goda - goda'.. akhirnya terbeli lahh...Lagipun memang i berhajat pun.. Sesekali memanjakan diri.. Tak salah kan..
Then Chef CiJu and CiLi went to Musollah again and i terus ke Patchi to buy some chocolate. Nak buat wedding gifts. Sambil i pun sambar sikit buat gifts my tekak.
Inspired me to do the hamper nanti.
Lepas tu kitarang terus ke The Gardens. I nak beli my Mont Blanc ink.


Tak leh duk lama - lama kat sini. The accessories kat sini buat goyang jantung. Heee...
Target the casing untuk pen - pen i yang dah banyak hasil sedekah Hubby.. (Nanti hadiah kan yang kat bawah ni ye Yang..heeee..)

Tengok jam almost at 21.30PM. We decided to have our dinner. So, kitarang ke Chili's.



Boring menunggu. So, berposing...
Ice Lemon Tea.
Kickin Jacks Nachos - RM 22.95 Sedap Hubby punya
recipe lagi...
Chicken Club Tacos - RM24.95
Fajita Trio - RM40.95. Makan bertiga pun macam senak je.. Kenyang.
Perut dah kenyang, pocket dah kempis, kaki dah longlai, kitarang balikk.. Memang sakan i.. Heee...Sesekali kan....

52 comments:

  1. selamat malam yan..sebelum ayu tidur..singgah sini...

    tu dia...lama ayu tak pi teraphy, tak pi shopping ngan kawan2......

    bestnya..

    ReplyDelete
  2. kak yan...

    bestnya cara akak hilangkan stress.. habis jelajah semua tempat. heheh. tp DIOR mmg best. worth buy :)

    ReplyDelete
  3. syoookkknya pedi& menicure...
    lama tak buat..
    sesekali memanjakan diri tak pe kan....memanjakan diri setelah penat bekerja:)

    ReplyDelete
  4. dah ok kak?
    wahh..wahh..shopping sakan...terapi minda tu

    ReplyDelete
  5. wahh bestnyer dapat manjakan diri tu...terliur jer nengok mkn yg sedap2 tu.:)
    p/s:nanti singgah umah ambil poskad yer..

    ReplyDelete
  6. wah wah kak yan..memang sakan!...

    he he..

    ReplyDelete
  7. heheh..i suke hilangkan tensen mcm ni.. ape lagik shhoppinggggg;)

    ReplyDelete
  8. TQ Ayu sudi singgah..

    i ni mmg suka shopping. Suka sangat. tp tgk kewangna lah. Kalau sengkek, beli yg betul2 perlu lah..

    ReplyDelete
  9. Cyana,

    haru kan.. ni kira sakit kuat.. (bukan sakit kuat terlantar). Tu yg habis satu mid valley tu..Heee...

    Dior ni dulu akak selalu pakai for the skin care. Ni saja nak pakai for cosmetic..

    ReplyDelete
  10. Kak Kasihredha,

    sy suka ke nail parlour ni. Dia buat sedap. French Menicure tu cantik sgt dia buat. berlayer - layer..

    ReplyDelete
  11. Leez,

    sesekali menyakan..hee.. Terapi minda betul lah tu..

    ReplyDelete
  12. Mmg seronok Nieza.. Dr tghari smpi tutup kedai tu..hee..

    ReplyDelete
  13. Afida, sesekali lah dear..hee..menyakan ye..

    ReplyDelete
  14. Maya,

    kalau terus down je, nnt lagi haru kan.. So, biarkan ceria.. Bukan sakit kuat terlantar. Akak sakit kuat bertenaga.. heee

    ReplyDelete
  15. kak yan,

    aduh... menu2 yang dimakan sangat la mengancam jiwa saya ni...

    ReplyDelete
  16. wah... shopping sakan nampak kak yan... buah tangan untuk saya xde ker... hehehe

    ReplyDelete
  17. tak mampu nak hilangkan stress macam tu..kalau buat macam tu jugak...hubby yg bertambah stress...hahahaa..

    ReplyDelete
  18. Ya Allah... ini betul-betul shopping sakan. Sampai pergi manicure lagi, makan berkali-kali hm... kalau kakak bukan kopak dah melepek balik purse kosong....

    ReplyDelete
  19. hope akk betul2 release tension ngan aktiviti yg akk buat ni

    ReplyDelete
  20. saye kan x penah wat pedicure manicure tu.sob sob.

    ReplyDelete
  21. as salam, wow!!! kakYan 1 mid valley ker ronda2.saya kalau dpt macam tue memang tak ingat dunia lerrr jawab nyerr...tambah pulak kalau poket tgh penuh..syok gilerr.

    ReplyDelete
  22. kena la ngan tajuk blog akak ek..
    sedap nyer makan tempat besss2..
    rindu nak makan chilis lagi...^^
    faveret place kat KLCC..:P

    ReplyDelete
  23. jelesnya tgk akak...mmg sakan..shopping, mkn dan shopping again...mmg heaven!!

    ReplyDelete
  24. ohh.. seronoknye kak yan.. saya pun teringin jugak nak buat camtu sekali sekala ..tinggalkan anak kejap pastu pergi beriang ria..hahaha

    ReplyDelete
  25. Nieza,

    mengancam jiwa dan nyawa ..heee.. berlemak gitu.

    ReplyDelete
  26. salam kak yan,

    dah keluar hospital rupanya

    bila hati rasa tak seronok
    mmg best kalau dapat shopping
    rasa lega sajekan...

    ati suka kalau kak yan tak pakai
    cermin mata nampak lebih muda tau

    apakata pakai saje c/lens
    ke mmg dah pakai :)

    ReplyDelete
  27. topimagine,

    sesekali menyakan apa salahnya kan..

    ReplyDelete
  28. Assalam K Pah,

    INSYALLAH Hubby tak pusing. I used my own pocket..hee.. Sesekali kak.. Kalau tiap bulan , tokey balak pun bangkrap..heee

    ReplyDelete
  29. kak zakie,

    benda ni once in a blue moon. tgk budget gak.. jgn jadikan amalan..

    pedicure manicure tu pun setahun sekali kat tpt tu.. selalunya yang sedang2 je..heee

    ReplyDelete
  30. Syariza,

    of course it is not the 100% cure. But at least some part release..akak pun bukan menyoping every month.. selalunya ikut budget.. Once a while lah..

    ReplyDelete
  31. Miss B,

    cuba lah sesekali.. Akak pun pandai benda2 ni bila dah tua2 ni.. Masa time cam awak, tak penah pun.. But u akan enjoy the moment.

    ReplyDelete
  32. Ayuraza,

    kena ye tajuk nya.. hee jenis org suka makan..

    compare Chili's dgn TGI Fridays, akak suka TGI lagi..

    ReplyDelete
  33. BSB, bukan tiap hari, bukan tiap bulan, tapi sesakli sekala....

    kalau tiap hari/mingu/bulan, pengsan akak..heee...

    tp apa2 pun shoppig mmg digemarikan..tak perlu barang mahal2, murah2 je pun dah ok kan...

    ReplyDelete
  34. Wahida, akak bukan jenis setiap sale pegi..so sesekali lah bershopping.

    ReplyDelete
  35. Cik Pah, since anak2 dah besau2 ni akak selalu p shopping sendiri. Lagipun ada org di rumah..

    ReplyDelete
  36. Assalam Ati,

    aka dah kuar spital hari sabtu ptg.. Tu yg sunday tu outing..

    saje nak release tension..mmg lah bukan 100 % ilang risau..tp kenapa nak tambah ion2 negative dlm badan..

    akak mmg pemakan specs. dan memang pakai contact lens. Cuma lately malas sangat nak pakai specs dan jugak c lens..Boleh gitu..heee...

    ooo muda ye..nampak gaya kena palai balik lah contact lens akak tu...

    ReplyDelete
  37. kalaulah akak buat camni untuk ilangkan stress... komfom sampai je rumah lagi stress


    poket dah kosong

    sesekali okey je kan!

    ReplyDelete
  38. hheee... sesekali tak pe ibuintan..

    saya pun buka buat benda ni hari2 or minggu2 or bulan2.. once in a blue moon.

    ReplyDelete
  39. Tu diaaa...sekali pi shopping abeh sume kene chopping..ekekek..

    Tgk ke harga makanan tu..terus rasa sempit tekak saya kak...fuush..bulee tahan!

    CD tu kat sini pun harga dia hai..bule berkira laa 'murah'..kat mesia apatah lagi..tapi kalau dpt beli..memang satu kepuasan! tul tak kak..?

    Mmg bestlah akak punya terapi..!:D

    ReplyDelete
  40. Assalam Sufeenan,

    akak buat benda2 cam ni bukan tiap hari or tiap minggu or tiap bulan. Usually every six month. Kena tgk budget lah..

    lagipun benda2 tu kira complementary for yrself kan.. Sesekali tak pe. Jgn dibuat selalu. Itu dah kira penyakit...

    ReplyDelete
  41. Bestnya Kak Yan. Jeles tengok, tau!
    Dah lama sungguh Aini tak memanjakan diri sebegitu rupa. Manjakan jari-jemari yang panjang-panjang ni. Manjakan Kaki Ronald McDonald's Aini dan yang paling penting... memanjakan PERUT yang tak surut dan asyik MENGEMBANG ni. Hahaha...

    ReplyDelete
  42. Aini, sesekali boleh lah p. APa salahnya.just for yrself.

    akak mmg suka ke nail parlour ni.. suka sangat.. best..

    ReplyDelete
  43. akk sy dh email detail add kt mailyahoo. sy tgk kt sidebar FB akk

    ReplyDelete
  44. Syariza,

    tak dapat lah.. u email kat FB inbox..

    ReplyDelete
  45. ihiksss
    mmg bestttt kn ... women day out!

    ReplyDelete
  46. Shopping memang best...( ewah..cakap ngalahkan pompuan ..hehehehe).....tapi selalu kalau shopping, tak leh lama2...cepat2 beli apa yg patut terus balik, maklumlah dah tua2 ni mana larat nak berjalan banyak dah...hehehhe

    ReplyDelete
  47. Makanan kat Chillis tu nampak sedap sangat :-)

    ReplyDelete
  48. Eiiikkk... mcm perli je miker tu.. Teman mmg sakit kaki. tp hati teman kuat kalau bab shopping ni.. Hubby je yg sakit pocket..haaaa....

    ReplyDelete
  49. Eynda, frankly speaking akak suka lagi TGI Fridays. Masin sikit lah kat sini.

    ReplyDelete
  50. Syoknye tgk hasil rembatan akak kat CD. beli ape tu? compact powder ke? dpt free gifts skali ye?

    ReplyDelete
  51. hee..Cuna,

    sesekali. apa salahnya. Beli compact powder, lip balm and mascara. The rest gifts.

    ReplyDelete

cliks..cliks