cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, September 30, 2012

Pampered Myself at The Nail Parlour

Since 2010  our company started  bagi extra allowance to us as directors lah. entertainment cam tu lah.. macam nak karaoke ke, party ke. heee.. tak lahhhh.. for me i will spend it for bab2 mencantik - cantik diri or memanja2kan diri kot . Well bila dah banyak duit ni,rasa gatal lak nak spend..Hee..So berkira - kiralah..Nak jadi cite, when me and Chef Ciju went for window shop ping at first, then jadi shop shopping bukan window dah...once kuar je dari Metrojaya di Mid Valley, we saw Nail Parlour rite in front of us.. Emmmm pe lagi.. Usha - usha lah...
The Metrojaya entrance can be seen from this shop.
After getting some information from the staff, kitarang pun started do the treatment. I really wanna do French Manicure, but the girl said, kuku i  pendek...emmmm melepas..
****I like the interior - pinky****
Chef Ciju memang suka bab2 cam ne...pucuk dicita, free lak tu..tak sesuai
Puas that girl mentreat kaki ku yang besar tu
Chef Ciju was so happy with Marvel
We just spent RM90 for pedicure and manicure, siap buffing lagi..K lah tuu...So decide wanna go for this activities every month especially time 'cuti'.....I was so happy with the service..For me yang baru or suka2 ber pedi dan mani i think dah ok sangat lah tu compare kalau aku buat kat Bali...For me they had good skill.. Most of the staffs were Filipinos ..Many branches mereka ada , di Mid Valley, One Utama, KLCC and Bukit Tinggi.


s E L A M A T b E R P E D I C U R E d A N m A N I C U R E
*****************************
Volume 1, Book 3, Number 56 :
Narrated by Abu Huraira
While the Prophet was saying something in a gathering, a Bedouin came and asked him, "When would the Hour (Doomsday) take place?" Allah's Apostle continued his talk, so some people said that Allah's Apostle had heard the question, but did not like what that Bedouin had asked. Some of them said that Alllah's Apostle had not heard it. When the Prophet finished his speech, he said, "Where is the questioner, who enquired about the Hour (Doomsday)?" The Bedouin said, "I am here, O Allah's Apostle ." Then the Prophet said, "When honesty is lost, then wait for the Hour (Doomsday)." The Bedouin said, "How will that be lost?" The Prophet said, "When the power or authority comes in the hands of unfit persons, then wait for the Hour (Doomsday.)"

38 comments:

  1. saya buat manicure pedicure sendiri sendiri aje..hihihi~

    ReplyDelete
  2. sesekali manjakan kuku tgn dan kaki best jugak kan kak... kuku kaki n tangan pun nak gak cantik hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes dear.. sesekali.. sambil2 rehat..

      penting gakkk.

      Delete
  3. Blh jugk cuba kan..ehh kat tempat i takde lak nail parlour ni...murah tau kalau 90rgt pedi n mani siap buffing lg...
    Dh buat sure taknak masuk dapur :-) syg laa heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke...alahhh mai je ke Empire ke, Mid valley ke..

      mmg murah lah.. offer.. sayang kan bila dah cantik2 tu.. hee

      Delete
  4. dah penat2 keje..reward utk diri juga penting..hehehe

    ReplyDelete
  5. segan nak pi sebab kuku buruk... gigit kuku dari kecik sampai tua bangka ni.. hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. awat suka gigit kuku.. mcm hubby akak..

      Delete
  6. assalam...semoga sihat selalu...:-) akak.... nak pegi tempat ni adalah salah tu dalam list bila balik m'sia nanti..teingin nak cantik kuku...murah ye.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Dil..

      INSYALLAHH.. kita janji2 nak?

      Delete
    2. janji2?insya Allah..beres aja...:-) i lke....hehehe....

      Delete
    3. INSYALLAH..harap2 Dil sudi jumpa akak... and kita dating2 kat sini.. heee..

      Delete
  7. salam kak yan... wah... best nyer ber manicure dan pedicure......
    teringin jugak remy nak buat camtu....he3
    tapi tu lah... kalau lelaki yg pi....org selalu salah anggap...... ada sesuatulah.... padahal... lalaki pun suka jugak nak mencuba benda2 cam nie.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Remy... mencantikkan sama je maksud membersihkan kan... pegi je lahh..

      Delete
  8. ahhhh..best la, lama da x mani padi ni :))

    ReplyDelete
  9. bestnya dapat bermanja-manjakan diri cam ni, lagi best kalau dpt free kan. sape tak suke..hihi

    ReplyDelete
  10. sesekali ape salhanyer kan..kalo sy ade duit lebih sy pon nk buat jgak..sesekali..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali.. pampered ourselves. mmg tka salah..

      Delete
  11. xpnah wat manicure & pedicure..slalunya potong kuku sndri..pastu dah..tu je..hihi

    ReplyDelete
  12. wahhh... sesi memanjakan diri...tak pernah buat... hu hu hu......

    ReplyDelete
  13. Sesekali memanjakan kuku. Kakak tak pernah buat. Potong, bersihkan sendiri aje Yan.

    ReplyDelete
  14. Salam Kak Yan,

    Terima kasih singgah di blog saya. :)

    ReplyDelete
  15. sesekali memanjakan diri apo salah nyer kan...:)

    ReplyDelete
  16. Seumur hidup belum pernah buat lagi... teringin jugak :-)

    ReplyDelete

cliks..cliks