cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, September 29, 2012

Kenduri Dua'a Selamat di rumah NekCik

Dah hampir berkulat dah cerita i ni hah.. Almost a month ago.. I think a week before UPSR, NekCik buat majlis dua'a selamat dan majlis khatam quran for CiNi....Dua'a  selamat for anak - anak yang nak sat for exam lah. Thanks NekCik.. I tumpang majlis..
ini masa PakAji baca dua'a lahh..
Ini pulak anak - anak yang akan menduduki exam, UPSR and PMR.. anak - anak i lah tu, Abang Luqman and Abang 'Imran.
 After that terus dibuat majlis khatam.. 
 simple majlis. yang penting, hajat sampai..
Well, tak sah kan kalau majlis tak tayang food kannn...Jommmm..saksikan yeee..
ada Pulut Orange.. heee. sebenarnya pulut kuning. tapi nape tah kunyit tu pelik kaler nya tu.. 
makan dengan Dalca.
Nasi Bryani Arab TokPuCu yang buat..
Ayam Masak Merah NekCik buat.
this was recipe yang Chef CiJu masak dan bawak ke rumah NekCik.. I tak sure samada the name of this dish you all pernah dengar.. But we call this as KOSMOT. Masakan tulang rangka lembu.. I tell uuuu.. SEDAPPPPP... nanti i share the recipe okkk...

ini kata NekCik dia buat Acar Buah dari lebihan Tamar...So Acar Buah Tamar lahhh..
 ada Acar Timun or Jelatah...
DESSERT timeeee...
 mini cake with decoration.. so cute.. 
Layer Cake
 Ini Halwa Maskat..
Konyaku by Chef KoYa
 
Walnut Bread Pudding by Chef CiJu
ini Banana Cake NekCik buat..
 tadi dah ada dua majlis kann.. yang ni pulak bufday celebration for the 2 girls. Kak Yayang and CiNi...
 
Ini pulak Bunga Telur for Ustazah lah kot.. NekCik sila jawab ye..
Ini Door Gift by NekCik..
Door Gift ni i yang buat.. 
ini gak.. I yang buat. 
ALHAMDULILAH majlis telah selamat selesai. dan i balik agak cepat masa tu sebab ada guests nak mai.. ALHAMDULILAH gak anak - anak UPSR and PSRA telah selamat berpeksa.. Now berhoney moon katanya.. heee...While PMR sedang suspend menunggu.. 
**************************************
Volume 4, Book 52, Number 41 :
Narrated by Abdullah bin Masud
I asked Allah's Apostle, "O Allah's Apostle! What is the best deed?" He replied, "To offer the prayers at their early stated fixed times." I asked, "What is next in goodness?" He replied, "To be good and dutiful to your parents." I further asked, what is next in goodness?" He replied, "To participate in Jihad in Allah's Cause." I did not ask Allah's Apostle anymore and if I had asked him more, he would have told me more.

18 comments:

  1. anak2 yang peksa mak2 yang lagi berdebar kan kak...

    ReplyDelete
  2. Semua makanan pun kelihatan sangat sedap. :)

    ReplyDelete
  3. Ya, nampak simple majlis, tapi hajat dan niat itu yang penting. I rasa pulut tu warna camtuh, mungkin digunakan kunyit hidup kot.

    Lama tak tengok orang buat Halwa Maskat. Zaman dolu jer ada. Cantik dan nampak menyelerakan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH..

      dia pakai kunyit serbuk AA..

      tak tau kenapa..

      mmg seddap yg ni..

      Delete
  4. assalam yan..GUD LUCK utk ank2 yg menduduki UPSR & PMR..amin..ehem bermacam2 hidangan yg disediakan.. semua nampak sedap..

    ReplyDelete
  5. wah...semoga semua berjaya nanti....amin.... remy suka cup cakes tu....nampak bunga setaman kat ats tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH..

      Remy sebenarnya cuppies tu lebihan dari rumah Tun Rahah (ibu PM najib)..tukang masak favorite dia duk belakang rumah nekcik.. baik dgn kami. tu yg dapat merasa tuu..

      Delete
  6. Senang buat dalam satu majlis..... meriah, semoga anak-anak Kak Azian berjaya dalam peperiksaan.

    ReplyDelete
  7. salam k.yan......meriah makanannya walau kata majlis ringkas. alhamdulilah semua dah selesai. btw akak dgn nekcik bersaudara ke? hehe sorry la kalau ketinggalan tapi sekadar bertanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak n nekcik bersaudara.. IBU SAUDARA KU YANG KUAK..hee

      Delete
  8. Replies
    1. ALHAMDULLILAH...org melayu dan org Islam tak jauh dgn majlis begini..

      Delete
  9. nasi briyani arab tu nmpk sedapppppppp. takde resepi ke? hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i tak dde recipe for that. tapi kalau nak cuba Mandi Rice, boleh click kat search lah ye..

      Delete

cliks..cliks