cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, September 2, 2012

First blogger raya rumah i...

Today ada invitation from my cousin in Telok Panglima Garang. Thot boleh moved from our house bit early. Tapi malangnya, ada halangan. Sampai rumah my cousin pun almost lepas waktu lunch.. Sembang memang seronok. Almost at 4.45PM kitarang gerak balik. Jammed pulak. We rushed back sebab this blogger nak mai rumah i. Suka sangat ada blogger popular nak mai.. ALHAMDULLILAH sampai je rumah,  food semua almost done. Chef CiJu tak ikut ke rumah our cousin sebab demam, tapi kena masak.. heeee..Anyway.  Lega. Kalau tak jamu apa je.. Biscuits kering je lah jawabnya...Jom tengok sopo yo yang mampir rumah i.. dannn.. apa yang i jamu kan for them.. 
menayang session.. My Big Table in action.. Takat boleh served 3 dishes je..ALHAMDULLILAH..
Spaghetti Sardine.. 
 Ayam Goreng coated honey n hickory. 
and Walnut Cake. Walnut ni fresh from K a s h m i r. Mr Fahad kirimkan before Eid ul Firti.. Ehhh... Siapanya pengunjung nyaaa....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ini dia.. Blogger A Z I E   A Z A H..and family.  Kami sembang sakan.. Seronok.. Cuma masa je yang jealous with us.. 
My son took this blurrrrr pics. Tak suka tauuu.. But i tak kira.. Letakkan dua sekali.. heeee...Azie, i was so happy meeting u..Kami dah jumpa banyak kali sebenarnya.. But this time we spent our time lebih sikit.  Such a wonderful person. friendly. hope we can share more n more stories later. heeee...Jangan serik mai rumah i. Jangan serik dengan layanan yang tak seberapa... INSYALLAH..kita boleh meet again n sembang - sembang again..
***********************************
Volume 2, Book 15, Number 72 :
Narrated by Aisha
Abu Bakr came to my house while two small Ansari girls were singing beside me the stories of the Ansar concerning the Day of Buath. And they were not singers. Abu Bakr said protestingly, "Musical instruments of Satan in the house of Allah's Apostle !" It happened on the 'Id day and Allah's Apostle said, "O Abu Bakr! There is an 'Id for every nation and this is our 'Id."

38 comments:

  1. best nyer.......
    bertuah bila dua blogger bersatu.......

    ReplyDelete
  2. assalam kak..seronoknya bila dapat bertemu..semoga ada rezeki dil berjumpa akk juga..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH my dear.. I m sure one fine day..If we have good niyyah, INSYALLAH diperkenankan nanti..

      Delete
  3. Wah! Azie dah beraya ke rumah Yan rupanya...

    Semalam kakcik ke rumah adik di Sek 28, Shah Alam. Abang tanya nak ke mana lagi... sebab penat, kakcik ingat nak balik je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm...kalau tak sure dah boleh join.. Tak pe, nanti senang2 kita jumpa2 ye kak...

      Delete
  4. kek from Kashmir...mcm best jer kak yan...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkk...walnut tu je.. heee... cake tu buat kat rumah i..

      Delete
  5. t food so sedap, spaggeti sos sardin, de resepi x k yan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti akak share the recipe ye.. now rasa malas sikit. hee

      Delete
  6. bestnyer..bab2 jumpa rakan blogger ni mmg best la..dh la dh rapat di alam maya..lg rapat bile dpt jumpa diluar..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah...semakin ramai teman bila jd blogger.ni.

      Delete
  7. slm ,slamat hari raya,nampak sedap nya cheezy prawn tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.
      Selamat hari raya. Alhamdullilah guests pun kata sedap.....

      Delete
  8. akak . cam sedap je spageti sardin tu. nk rasa. nnti p gathering buat la ..eh request plak :D

    ReplyDelete
  9. seronok bila dpt bersua muka....
    smoga ikatan tu bertambah erat...

    ReplyDelete
  10. xpernah jmpa mana mana blogger lagik...

    PSSS...nak resipi cheecy prawn bleh...look so yummy....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah one fine.day..

      Cheezy prawn tu I dah link.kan.

      Delete
  11. Seronoknyer berkunjung kunjung berhari raya...
    wow, new resipi i think; spagethi sardine...
    slrupppp, seem tempting

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengeratkan silaturrahmi...
      Yesss new.recipe..mmg disukai.anak2.

      Delete
    2. LOL.absolutely gonna give it a try later. cant wait to try it in close future...

      Delete
  12. fuh... semer food best2... cheezy prawn tu betul2 nampak sedap la kak....nyum2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomlah mai.umah..insyallah kalau.stoxk masih ada.

      Delete
  13. impian saya - gi jenjalan umah kak yan bila balik cuti nanti. can kan...? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallahhh..tp kena set lah ye..cuma next wk tak boleh lahh..

      Delete
  14. dlm byk2 ..tersangkut pd cheezy prawn..yummmmm

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. never mind.next year i ask azura bakes for u. hope still got stock lah.. anyway, good news lah. my fren also request saffron lah.. later we talk about it.

      Delete

cliks..cliks