cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 20, 2012

shopping AINO n IKEA

Shopping time ni sebenarnya dah lama dah. almost a month ago.. I and the geng went to One Utama. We went to Aino. I nak cari something for my kitchen lah..Suka this place. really suka.. Some more masa i went there, AINO tengah SALE. Soooo.. apa lagi.. I went there ramai. Chef CiJu, My Mommi and My Daddi, Chef KoYa and TokNgah.. First kami meredah ke AINO...
I bought these pan lah.. Suka coz of the color. memang menanbat hati..My Mommi pun sama mencukai.. Layannn..
Bahagia depa ni kalau dilepaskan kat sini.. Hangkut je lah..
My Daddi kepenatan, sambil relax - relax kat luar.
beside pan, My Mommi beli gak mugs. suka packing dia, pakai macam tu hahh!!..
After that, we were waiting NekCik and TokPucu sampai. berjanji dengan depa ni.. Memang pantang depa ni dengar kami berjimba, sure nak joint. heeee... Bila waktu ni perut tengah lapar. Lunch time lagi tu.. So kitarang terus ke IKEA. Apa lagii.....
share 3 of us, me, Chef CiJu, and Chef KoYa.
orang veteran sume makan nasi..
aduiii..makk.. i ingat sikit je barang yang di grabbed tu.. bila tiba counter, eeemmmmm 300 plus gak habis... biasalah kannn... kalau ke IKEA ni..
jiwa kacau kalau dah ke IKEA tapi tak membeli.. I love the bottles. Bila pakai bottle yang neck nya cengkik macam tu, sure ice ketui tak leh masuk. So i bought bekas ice bentuk dolphin tu. sukaaa..
Ini barangan yang dibeli di AINO. i suka pisau orange tu.. very sharp.. suka.. 
ini lah pan yang i beli.. (tadi baru tanya bibik kat mana dia pan yang baru i beli, i mean yang kecik. dia bilang ibu beli satu ajah.). now i ada prove. i bought 2 pans. so, mana satu lagi.. dont tell me, kau buang pan aku bik.. mau aku mengamuk nanti...why i tell u this...
cerita selingan.. My new bibik jenis suka membuang. minggu pertama dia bekerja, dia buang tutup tong sampan yang i beli kat IKEA about 5 years ago.. Bayangkan sebesar - besar tutup tong sampan tu boleh dibuang nya.. then the other week, kaki tong sampah tu pulak dibuang nya.. bayang kan lah.. Maka, masa ke IKEA ni lah i thought wanna buy a new tong sampan. unfortunately tak ada yang berkenan. so i went to K i t c h e n   S h o p. I bought Brabantica 20L Pedal Bin. Tengah ada SALE tau..Actual price dalam RM509, but i bought at RM329.. Warranty 10 years. So, kalau bibik i cabut lah pedal tu dan buang, i tak leh nak kat apa dah..Sabar je lah kan..
*****************************************************
Volume 7, Book 64, Number 264 :
Narrated by Abu Huraira
Allah's Apostle said, "Allah said, 'O son of Adam! Spend, and I shall spend on you."

40 comments:

  1. remy pun suka baranga kat aino nie...tapi remy pi yg kat empire shopping gallery tu.....
    byk pilihan yg menambat hati.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak penah sampai lagi lah yg kat aino tu.. nak kena terjah nampaknya tuu...

      Delete
  2. cantik n mmg sll terpegunnnn tang2 brg kitchen nih.. lg2 klu pan yg polka dotz! hahahaha hampes je bibik2 ni. mmg suke mmbuang. laju je die. mcm2.. skt jiwe dibuat nye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik2 kan..akak mmg mengeram lah even buka akak yg memasak di rumah..heee..

      well bibik is bibik..

      Delete
  3. terpikat ngan pan warna warni tu, cantik sgt.
    alahaiii ada gak bibik camtu ekkkk, nampak gaya akak kena slalu pantau dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mmasyaza..geram je tgk. kalau dapat, sure i beli sume..hee

      eemmm bibik ni mmg menguji kesabaran kita..

      Delete
  4. Betul ke dia buang pan tu? Jangan dia bawa masuk dalam beg pakaian dah le... :)

    ReplyDelete
  5. tak payah tunggu veteran kak..sy ni pon kalau tak jumpa nasi sehari..resah semacam, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..ye lah kann.. ada sesetengah org macam tu.. akak tak pulak..apa2 boleh je..

      Delete
  6. kalo pergi ikea..ni mau berjam2 abiskan masa kat dalam..ni ralit tgk brg.
    adoi..terliur nengok meatball..lama dah ni tak makan .

    ReplyDelete
  7. terus terasa nak prg ikea lunch nanti.........huhuu

    ReplyDelete
  8. Wahhh...pan kaler pepel tu kak azie mesti suka.

    Kalau asik membuang je tak lama le tu bibik tu sendirik kena buang...kihkihkihh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo aa suka pepel yee...


      heee....harap2 tak kena buang dlm masa terdekat lahh..haru nanti..

      Delete
  9. sy suka sgt pan tu..warna warni..hehe..
    rajin la memasak kalo leh beli mende alah ni..keke

    ReplyDelete
  10. cantikkk pan tuh, nk g cari jugak laa :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. gi lahhh..gi lahhh.. tak tau ada sale lagi tak..

      Delete
  11. sangat gerraammm kalo sampai kat peralatan dapor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. exactly..boleh pusing n pusing n pusing. 5 6 kali kat situ kann..

      Delete
  12. Sy suka aino dan ikea.... 2 tempat tu adalah tmpt yg suami mas takut nak masuk sbb kalo dh masuk bininya lupa diri sekejab hihihihihi.....

    ReplyDelete
  13. Kak Yan..Alin x perasan pun Aino tu kat one utama. New wing ke old wing? Baru makan meatball Ikea. Mmg sedap. Dan memanglah kalau beli kat Ikea w/pun 2-3 ketul jek brg dah beratus...hehehhehe

    ReplyDelete
  14. Asslmkum kak Yan
    OMG..tak pernah pergi sana. kalau pergi memang rambang mata kot. Tengok gambo2 akak ni pun dah best..part kitchen gatjet tu yg tak tahan tu.

    ReplyDelete
  15. Ziyyan lain kali cakap kat bibik you..kalau nak buang suruh dia hantar setapak jaya...

    ReplyDelete

cliks..cliks