cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, September 4, 2012

Orang beraya, i shopping ke Johor Premium Outlets

Sebagai anak Johor yang walau pun sekadar balik setahun sekali, seronok dan proud gak bila now Johor sedang menjadi tumpuan tourists. especially dengan adanya Johor Premium Outlets. Masa orang sibuk - sibuk dengan JPO ni, i asked to myself, entah bila i boleh sampai sana.. because if i back to my hometown agenda utamanya beraya (sebab i balik kampung hanya pada hari raya, my parents kerap ke Shah Alam). So, i dont think that i boleh sampai ke JPO. ntah macamana punya cerita tah, on the fifth raya i went to JPO with my Hubby lagi.. tapi to tell u lah.. nak sampai ke sini berjam gak lah. because of traffic during hari raya. especially di Pekan Nenas area. So, we decided ke sana bit early.. plus minus gerak dalam 10.30Am gak lah.. 
 Nak cari this place memang bit crazy. NO SIGNBOARD yang boleh direct us ke sini. pakai GPS pun boleh tersasar.. Itu je dah berjam nak cari jalan.. Haru..
and at last kami sampai...Kalau di Phuket just 1 level.
ini lah ahli rombongan yang pergi ke sini. 2 cars. 
macam - macam ada.. mostly branded items lahh.. sebenarnya this concept merata ada di dunia.. the  first time and first place  i pegi masa di P h u k e t   P r e m i u m   O u t l e t s  So, kurang lebih sama je concept nya.. USA merata ada, Korea ada, Japan pun ada. Concept sama just stores nya aja yang berlainan antara satu sama lain..
ada orang tanya, tak beli hand bag ke kat sini.. well baru je beli. m a s a   s h o p p i n g   k a t   s i n i. then mine new arrival ok.. heee.. kat sini memang tak akan ada new arrival...mostly off season punya items.  a year or 2 years back punya items. that's y dia murah.
 i tak masuk kat sini sebab tak gemar design handbangs nya. I singgah ke Burberry.. Hampir - hampir 'terfall in love'.. Dapat discount 40% off RM6500.. Kata mamat yang layan itu, akak tak kan dapat this price kalau beli ke KL.. adui ai nya...sabar wahai hati.. heee... 
 kalau 100 pics i ambik, sure gambar dia 20 keping.. heee..
dah aim,, nak balik nanti makan kat Coffee Bean je..
 huuhhh!!! depa bangan je.. FOSSIL store memang jadi tumpuan orang.. gila - gila.I kurang minat..Kalau zaman rugged, rasa boleh masuk lah. hee. now sudah over..
 then masuk Clarks... Harusnya lahh...
 ini yang terbeli. Actual price was RM308, but i bought at RM248.. ok lah kannn????
 depa ni senyum - senyum je masa i milih - milih tu.. depa cakap, kalau kat Holland just 20 30 euro jee.. Eeee.. tak sesuai.. kenapa ari tu balik tak borong so boleh jual kat kami.. 
sebelum ke Clarks we all belikan My Mommi bed spread. cantik. actual price dalam RM690 but then discount 70%.. ok lah tu kan...
Hubby lak ke Royal Selangor. eemm.. 3 4 barang gak lah yang disambar di situ...
Chef CiJu pun memilih tetapi tidak tersangkut..
 kaki dah penat, cuaca pun agak mendung, kami singgah di Coffee Bean.Hubby punya. 
 I love the Cranberry Saladnya..
 Cle Zul punya.
 TokNgah punya
 muka - muka lapar.
time to go. hujan lebat.. both Chef KoYa and cle Is kena balik Shah Alam.. Kami lak bali ke Pontian..


tapi sempat singgah sini.. ini rumah baru CiRah. Nanti kalau CiRah buat house warming, boleh lah kitarang ke JPO lagi. hee.. dannn...ke Legoland, Malaysia first International Theme Park. .Depa ni stay di JB. pun sama baru pertama kali ke JPO,,, lagi haru kan..Hampir jam 10.00PM baru kami tiba rumah.. Now, kalau orang tanya dah pegi, yeahhhh... i boleh cakap.. Dahhhhh..
*************************************
Volume 9, Book 90, Number 332 :
Narrated by Abu Huraira
I heard Allah's Apostle saying, "By Him in Whose Hands my life is! Were it not for some men who dislike to be left behind and for whom I do not have means of conveyance, I would not stay away (from any Holy Battle). I would love to be martyred in Allah's Cause and come to life and then get, martyred and then come to life and then get martyred and then get resurrected and then get martyred.

40 comments:

  1. hadoii menggoda la clarks tu kak! kawan pun borong banyak pasang masa kat UK ... mmg berbaloi la kan ... kita yang kejauhan ni pejam mata je la beli...hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..akak bila dah balik macam menyesal tak hangut another 2 pairs. ingat macam nak beli benda lain. akhir nya..emmmmm

      Delete
  2. hari tu masa I balik M'sia mmg ada plan nk pergi JPO, tapi x berkesempatan...busy sgt ke sana ke mari dgn mcm2 urusan. Kalau I pergi JPO tu, rasanya I target Clarks je. mmg cpt kalah dgn kasut berbanding handbag. handbag I suka, tapi x sekerap I beli kasut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah kita.. bags tu sesekali je.. kasut kalau boleh sebulan sekali.. or maybe 2 kali. hee

      Delete
  3. waaahhh... seronok seronok.. nak jugak tengok2 jpo tu.. tengok2 je dulu... sbb ada list nak ke sinun2 tu.. ngeeeee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok lahh.. sama je macam lain2 PO..maybe.. i can say that sebab dah ke Phuket. sama je..

      Delete
  4. What a coincidence! I also went there jugak this year's Raya, but on Thursday la hehee.. yeah the routes to reach here are bit confusing jugak, since sebelah highway kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke.. YA ALLAH.. kalau kita dapat jumpa kat sana bagus kan.. heee..

      well not only confuse lahh.. crazy..

      Delete
  5. anak2 dah x sabar nak ke Legoland...awal2 sure penuh kan....kena tunggu lama2 sikit :)

    ReplyDelete
  6. sedapnya makanan tu. terasa lapar la saya kat sini

    ReplyDelete
  7. johor dah jadi tumpuan. legoland, JPO dan transit sblum ke singapura.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...tambah mahal lah segalanya di JOhor..

      Delete
  8. Salam k yan, teman kalo blk kota tinggi belah suami, mmg akan masuk exit 253 ke JPO tu..dekat dr jln lama..teman suka bebenor nyinggah fossil..ari tu sambor wristlet je..murah..kalo beli kat online plg murah blh dpt RM130, kat JPO RM75-RM100..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..masa tu pun ramai nya manussia kat fossil tu..tak larat i...

      Delete
  9. boleh tahan jugak rege kat JPO tu ye kak yan.......
    teringin jugak nak kesana.... tapi window shopping aje la...... tgk rege after discount pun mcm masih tak mampu.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Darling remyyyy...yg mahal bila ada discount worth buying lah..tp kita jgn lah beli yg mahal...banyak choices lagi..

      Kiranya items kat situ match to all people...

      Delete
  10. wah2.... dh sampai ke sana yek kak... dana lum kesempatan lg... huhuhui...
    seronok kalu tgk kwn2 neyr gambar gi situ....

    ReplyDelete
  11. bestnye shopping....plan nk juga trun jhor ke lego land...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah..ingat next time kalau pi jpo langsung nak ke legoland.

      Delete
  12. Lom penah sampai..da tgk kyan nyer picas ni haruss g..hihi

    ReplyDelete
  13. Shopping = pengubat stress...ekekeee...

    Jun kalau stress memang keluar shopping kadang2 tak beli apapun dapat window shopping dan beli benda2 kecik walaupun bukan untuk diri sendiri pun dah rasa kurang sikit stressnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U r absolutely.rite...suka that statement..melegakan..

      Delete
  14. ooooo, rupanya off season punya items...patutlah murah...tapi murah dia pun pada saya tetap mahal...tak mampu...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg off.season punya items.bukan.macam.kat boutique.

      Delete
  15. okeylah kepada yg suka brg branded kan..nens suke jgak..tp x mampu lagik..hehe..tp..kalo dpt jenjalan sini pon best jgak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yessss..tak semestinya kena shopoing benda mahal baru ke sini..

      Actually.ada lagi yg lain2..vincci hush puppies...mcm2 lahhh..

      Delete
  16. kalau saya berkesempatan ke sana... tak beli pun takpe... jenjalan jer... hehehehe

    ReplyDelete
  17. seem nice to be there...hopefully one fine day nanti...

    ReplyDelete
  18. tapi saya belum, ajak lah saya pegi sana... heheheh... ok, baru tahu yg design handbag kat situ adalah off season punya ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallahhh..nnt kita buat rombongan cik.kiah..heee...heee

      Yesss..off season..

      Delete

cliks..cliks