cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, September 17, 2012

Family Gathering at TokNgah House.

Hi guys.. Today semuanya cuti kan. Satu Malaysia. Emmm..syawal pun dah habis. semalam habisnya. but still i m sure ada lagi yang buat open house. well this is Malaysia.. seluruh dunia sambut raya paling lama i think seminggu je.. tapi kalau malaysian  lebih sebulan gitu..i think Singapore gak.. (sorry kalau salah. tapi setahu i sama like Malaysia sebab ramai sedara mara di sana). 

Kat sini i nak story pasal open2 house yang i pegi. Alaaa..open house rumah TokNgah.. kira kurang lebih family gathering lah..TokNgah and Chef KoYa cooked for us. Jom tengok cerita di sebalik gathering kami..
 menunggu...
dan menunggu.....
 sambil taking taking photos gituuu..
 Chef KoYa very the busy...
thorn among the roses
 NekCik and Luqman.. Granny and Cucu..
 walau berjumpa saban hari masih tetap nak tangkap gambar sama.. felik tak???enuf ..enuf.. jom kita tengok apa yang yang diserved kan for us..
 penuh table counter Chef KoYa..
 kampung dishes, Ayam Masak Lemak Cili Api.
 Kami orang Johor, so tak tinggal Sembilang Masak Asam Pedas.
 ulaman ada Tengek Burung, Timun and Daun Ceylom (betul ke ek?)..plus Sambal Belacan..
 Terung Tumis Goreng.. sedapppp..
 Sabsuka dari NekCik plus Roti and Chef KoYa prepared Roti John.. ada intinya plus bread..
 Nasi Putih
 Butter Cake ye Chef KoYa?? Lupaaa..
 Brownies.. I love thisss..
 Konyaku
 Chef CiJu bawak C a r a m e l   C a k e.
ginger soya bean drink - hasil air tangan TokNgah.
si tecit  sama CiLi.. 
ALHAMDULLILAH... the food was so awesome.. semuanya sodap...sian kat TokNgah..keletihan.. kami datang just makan.. tak tolong pun. kitarang tolong makan je... harukan.. Last but not least kami dapat gambar sama - sama. Ini lah kami.. Kami sama - sama, jalan sama - sama, shopping sama - sama.. Semuanya mengeratkan silaturrahmi antara kami sekeluarga.. INSYALLAH.. we will keep it up..
*************************************
 Volume 7, Book 64, Number 275 :
Narrated by 'Ali bin Abi Talib
Fatima came to the Prophet asking for a servant. He said, "May I inform you of something better than that? When you go to bed, recite "Subhan Allah' thirty three times, 'Alhamdulillah' thirty three times, and 'Allahu Akbar' thirty four times. 'All added, 'I have never failed to recite it ever since." Somebody asked, "Even on the night of the battle of Siffin?" He said, "No, even on the night of the battle of Siffin."

46 comments:

  1. Sedapnya! Ramainya!
    Seronok berkumpul ramai-ramai makan berhidang.

    I berkenan bekas-bekas makanan yang warna merah menggoda tuh! IKEA eh?

    ReplyDelete
  2. Alhamdullilahhh..


    No aa..itu dari rachel ray..

    ReplyDelete
  3. I perasan U pun ada bekas camtuh, isi cendol hari tuh masa jamu guests dari Sabah! Lawo beb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess.. besar2.. tp sume boleh bakar atas stove punya. nnt kalau i dapat cari, i tell u ok..

      Delete
  4. statement yang last sekai tu yang syahdu, makan sama-sama, jalan sama-sama, memang loving famiy habis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah2an lah kann. sentiasa harmonis dan berkekalan hingga akhir hayat even the elderly dah tak de nanti. INSYALLAH..

      Delete
  5. alahaiii kak sembilang masak asam pedas tu, terliur la.
    butter cake, brownies, alahaiiiiiii sedappppnyaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukang masak yg masak semua tu. mengancam tekak memang..

      Delete
  6. Salam kak, alahaiiii kita pun lama tak dtg sini, moga sihat2 selalu :-)) paling tak thn tgk ayam tuuu haaaa... sedapnya! mkn ngan timun byk2 curah kuah byk2 mmg best hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH u sihat.. tak pe..nnt2 jengah2 lah yee...

      food org sediakan.. sooo..ngapp je lah kann..

      Delete
  7. aduhaiiiiii lapooorrrrr
    special le mangkuk2 merah tu....suke

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. mangkuk Rachel Rays kak.. cantik2 but bulky2..

      Delete
  8. meriah kak yan...bila semua dah berkumpul.... dpt pulak makanan yg memang menambat hati,.....makin rancaklah semuanya......

    ReplyDelete
  9. menariknyeee la hai maknan2 nye. lg2 asam pedas dgn ayam msk lemak tuh!

    ReplyDelete
  10. Semer sedap terutama sambal belashen, ulam2 n terung itu psl maa peberet. Beshler. Meriah sungguh. Nsb baek muat kamera akak.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambal belashen tu mmg sedap.. akak siap tapauuu.. heee..macam nak fengsan nak menggayakannya as tukang tangkap gambaq..huuuhhh..

      Delete
  11. bestnye....meriah....and the foods look so yummy....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan takat meriah.. kecohhh.. maklumlah aje dah kumpul..

      Delete
  12. Kak Yan...Jun perasan your family ni very the rapat sangatkan. Selalu together2. Bestnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. semoga ALLAH tetapkan hati kami bersama.

      Delete
  13. bestnyer.... paling terliur op cos lah kt asam pedas tu heheheh... tp sume hidangan sgt menyelerakan... suka nengok aktiviti akak n family bsr akak nih... sgt rapat sgt enjoy

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami ni makan2..jalan2..shopping2... then lotih gak lahh..

      Delete
  14. seronoknyer makan beramai2 camtu...eratkan silaturahim..;)

    ReplyDelete
  15. kak yan, semua mknn tu ohsemm...lapar terus.

    ReplyDelete
  16. wah..makan-makan lagi...ulam dan sambal belacan tu mmg menggoda sungguh! ;p

    ReplyDelete
  17. Sedapnya makanan.. Banyak pulak tu. Tapi yang paling berharga sudah pastinya moment bersama sanak saudarakan..

    ReplyDelete
  18. salam balas ziarah ^_^

    kami balik malaysia nanti la baru boleh beraya macam ni. huhu..

    ReplyDelete
  19. seronok tgk aneka makanan....seronok tgk kesepakatan...

    ReplyDelete

cliks..cliks