cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, July 6, 2012

Nachos.....


This N3 actually old N3 zaman rumah i tak meriah.. I really wanna show to u guys how to make Nachos. But please dont compare mine with Min, Salam Dua Benua ye.. Maluu.. This recipe Hubby yang punya.. Memang kitarang suka.. sedap betul if u eat  while it is still hottt...Goshh!!!..This dish which i really liked to eat during my second pregnancy.. I could have the whole plate kalau Hubby bawak i ke  Chili's. I m sure you know how much per plate..So i couldnt have it every day..HA..HA..HA.. But my hubby knows how to cook it...Jom kita cuba..

The ingredients. No need to explain, rite??? Just see..Pandai - pandai lah..
Next step



Then..
Pour the red bean. Dont use Ayam Brand any more...Many other brands suggested..See Halal Logo..Adabi is highly suggested.
Kacau sampai pekat. Really pekat..
Then sejukkan..
Let the gravy becomes thicker and blend together. Then cool it before you spread the thick gravy on tortilla chips. On the top of it, sprinkle shredded cheese and garnish it with red capsicum.. Bake it until you see the cheese melting..Then you can serve it while it still hot...especially during tea time..PPEEERRRGGGHHHHH!!!!!!!
Jommm layannnn..

22 comments:

  1. salam kak yan,
    saya tak penah makan nachos ni tapi boleh imagine kan mesti sedapppp sbb semua bahan2 utamanya mmg saya sukaaa... hihihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg favorite kami semua.. mmg tak akan kenyang..nak lagi dan lagi.. he

      Delete
  2. memang Perrrggggghhhhh
    tak nak buat....nak makan yg Yan masak...boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehhh... why nott.. nanti saya buat sauce dia banyak2. akak mai saya terus serve.. ok??

      Delete
  3. Wah..mmmm sedapnya... Idea yang menarik.. Boleh cubalah nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lahh.. i m sure anak2 u suka sangat..

      Delete
  4. sedap tu kak...... nachos buatan sendiri......
    lepas nie buat salsa pulak, cicah ngan nachos.....
    lagi ohsemmm.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. picante salsa pun sedap gak kan. wal weii.

      Delete
  5. humak aii sedapnya aku tengok nachos tu sis yan..yebba yebba andreea andreea

    ReplyDelete
  6. Kak Yan,
    dah lama gilers saya tak buat nachos ni. Bila tengok Kak Yan punya terus terasa nak buat nachos sekarang jugak, hehehe.
    kalau saya buat slalu sampur mince meat so lagi kenyang sbb saya slalu buat utk makan dinner :-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduiiii..malu akak niiii.. Org terrer2 bagi comment ni.. Akak sebab bdk2 suka chicken sebab tu buat chicken.. Kengkadang je buat daging.. Tapi yg penting, sedap kan....

      Delete
  7. ayam brand?
    ada dengar sipi2 tak boleh makan . betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nieda,

      mmg betul tak boleh makan. but this pics lama punya dah.. Now we all langsung dah tak consume.ADABI je.. sila abaikan yee...hee

      Delete
  8. amboi...sedapnyer makan2... seronok betol tengok juadah banyak2 atas meja tu... mcm bulan puasa plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well itu mmg gambar dalam bulan puasa.. Kan i cakap republish.. sorry ye.. It was in 2009.

      Delete
  9. tqsm for t recipe ya, leh la cobeee utk buka puasa bln ramadhan nanti, anak nak sure suka n impressed mak dia ni pandai buat nachos..:)

    ReplyDelete
  10. absolutely....i m very very sure.. mesti suka gilersss.. hee

    ReplyDelete
  11. pun boleh cuba...resepi sesuai utk saya diet di bulan ramadan nanti..:P

    ReplyDelete
  12. kakyan. AKHIRNYA! dr hari fm ade mtk recipe.. ya Allah.. kite hantu nachos! klu kat chillis tu dpt bole ddk diam2

    ReplyDelete

cliks..cliks