cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, July 25, 2012

Shopping lagiii.. Living Quarters and Ratu.

Pegi shopping lagi. Tapi with my partners. At first we went to the bank, ada appointment pasal company. Right after that tak tau nak buat apa.. Of coz kitarang tak  masuk office.. Kalau bukan bulan Ramadan, we off on Wednesday. Now ramadan kami hanya mai on Monday and Thursday je.. heee.. Pemalas belum kann...So, since dah terlalu awal habis appointment tu, kitarang pun decided lah nak go jalan - jalan sambil buang - buang. heeee.. Ada yang kata nak tengok abaya lah. ada yang nak Living Quaters lahh... So, we decided to go to The Curve..
tak ada apa pun yang teringin. I was not interested with the abaya.. Tengah tunggu shipment abaya ni, So, tak teruja lah..Terus kami decided nak ke Living Quarters. 
Banyak sale you.. Depa rembat gak.. I pun sama.. Tup - tup nampak bowl yang same pattern with my new glassware. 
Ini dia. I took 2 sets.. Murah beb.. I set macam atas ni RM139, tapi ada discount 50%.... So ok sangat lah kan.. itu yang terus capai 2 sets.. Guysss.. Living Quarters kat The Curve ni akan ditutup.. Pindah masuk Metrojaya..So now ada sale tau.. Sayang kan kalau Living Quarters ke Metrojaya.. Barangan jadi sikit choices nya.. Shah Alam, Subang Parade semua dah tutupp.. Heaven place to me tau.. What to do..
..Because of we cant eat kannn.. heee... we decided to go back.. Tapi sempat lagi mengusha kawasan lobby this mall... Cantik gak.. Tapi i rasa lagi cantik yang tahun lepas punya.. 
sebelum sampai parking. singgah lagi.. Mem Sue ingat nak cari kasut.. But then tak ada yang berkenan.. Maka terus lah kami balik ke Shah Alam..Masih awal lagi kalau pun nak pick up anak - anak.. Thennnn..
 i terpikir nak ke Ratu.. Kedai tudung and abaya... Emmm.. new product for me. Tapi i rasa dah lama dah brand ni.. Ada yang i cuba cari di sini.. Hopefully dapat lah yeee..
 duta depa ni ataranya Lidyawati, N Ngasri,,lain - lain i tak tau..

 cari punya cari.. i nak cari yang cam tu.. Well bila i pakai yang jenis macam ni. muka i memang nampak bulat.. Yang atas ni Grey.. Cantik gak.. Seee... muka iii.. Buruk kann. Well i bukan nak pakai bawak berjalan.. Nak wat apa ek??? Tungguuuu..
dan yang biru tua ni...
Maka 2 hijab yang i rembat.. then dapat keahlian. SO, next time baru boleh dapat discount till 20%.. Ok lah kann..terus bila dah selesai di sini, piced up the kids. cuaca amat lah panas nya..terus balik rumah...
tiba kat rumah, oven ku berbunyi.. Chef CiJu prepared something. Guys.. today is my BIRTHDAY.. 44 dah.. tua kan..Thanks to all my blogger's frens, my FB frens, my ex students, relatives.. Macam artis you i menyain autograf..dapat gak balas sorang - sorang.. INSYALLAHH.. well.. tu yang Chef CiJu buat kan cake.. Heeee.. pilihan antara Red Velvet dgn Rainbow Cake... Tapi menjadi nya.... tungguuuu ye... ada hidangan istimewa iftar nanti.kunun2 celebrate bufday lahh...
*****************************************************
 Volume 3, Book 32, Number 230 :
Narrated by Abu Salama bin 'Abdur Rahman
That he asked 'Aisha "How was the prayer of Allah's Apostle in Ramadan?" She replied, "He did not pray more than eleven Rakat in Ramadan or in any other month. He used to pray four Rakat ... let alone their beauty and length... and then he would pray four... let alone their beauty and length... and then he would pray three Rakat (Witr)." She added, "I asked, 'O Allah's Apostle! Do you sleep before praying the Witr?' He replied, 'O 'Aisha! My eyes sleep but my heart does not sleep."


54 comments:

  1. hppy besday kak...smoga dipjgkn usia n dimurahkan rezki...

    ReplyDelete
  2. Selamat hari ulangtahun kelahiran Yan.

    Semoga Allah sentiasa merahmatimu dan keluarga. :)

    ReplyDelete
  3. nyoping saja, tauke2 ni semua. alhamdulillah rezeki ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee... alaahhh bukan shopping gegileee...sikit2 jeee..

      Delete
  4. Happy birthday, kakak.. May Allah Bless You With Health, Wealth & Imaan... Amin.

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday Yan semoga dipanjangkan umur...murah rezeki...ameen...

    Kita sama ... akak pun tak boleh pakai tudung jenis camtu...muka nampak bulat betul...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. tu lah kann...senulat bulat nya.. hee

      Delete
  6. May Allah swt keep blessing Kak yan on YR BIRTHDAY n always..aamin

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir utk kak yan...semoga sntiasa dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yg baik dan berbahagia di samping keluarga tersayang...

    ReplyDelete
  8. Selamat hari lahir yan....kita sebaya laa tp i tua 4 bln dr u...huhuhh i la yg tua..
    Anyway....mesti i nak tumpang berdoa utk u jgak....moga bertambah murah rezki u...diberiNya kesihatan yg baik sepanjang masa ya..ameeeenn :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke..tak pe. janji hati muda.. hee...

      INSYALLAH.. thanks for the dua'a..AMEEEN..

      Delete
  9. selamat ulangtahun kelahiran kak....... salam besday dari remy........
    doakan akak terus berjaya dlm hidup dunia dan akhirat........

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnks Remy.. Comment awak ni masuk spam.. baru nampak..

      AMEEN for the dua'a.

      Delete
  10. happy bday sis Yan. moga sentiasa sihat sejahtera dan bahgia selalu bersama keluarga tersayang. menarik deco lobby mall tu....ala2 kg...

    ReplyDelete
  11. Semalam mas berbuka dan shopping sedikittttt baju raya amani kat the curve, tgk kt gf mcm2 baju ada wah syoknya, jadi x keruan mata kita tp syg boleh tgk dari jauhje sbb amani buat hal plak so niat nk ke living quater terus batal hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg cantik kan kat bawah tu. ooo kalau cam tu mmg kena ulang lagi lah tu..

      Delete
  12. Heppy Belated Birthday Kak! May Allah Bless You Always!

    ReplyDelete
  13. selamat hari lahir kak... thn ni bday dana pun masa bln pose lg...

    wah2 syok tgk akak bersupink... cantik gk tudung syria tu kt akak, walaupun bolat tp msh lg cun, kalu dana mmg tak blh belah betul...dhla bolat pakai spek jd buruk bebeno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dana,

      thanks..best kan bufday bulan posa ni..feel blessed.

      alaaa...supink sikit2 je..alaahh duk pk pk, bolat pun bolat lah.. hee

      Delete
  14. hepi besday sis...wah shopping sakan tu...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..

      mana ada sakan nyaaaa.. sikit bebeno..

      Delete
  15. happy birthday kak yan.. semoga dipanjangkan umur yg diberkati, dimurahkan rezeki yang dirahmati...

    ReplyDelete
  16. selamat menyambut hari kelahiran sis...
    kita beza umur 1 tahun jer....

    suka lah set pinggan tu....
    memang berbaloi beli time sales :)

    ReplyDelete
  17. Happy Birthday to You...
    Happy Birthday to You...
    Happy Birthday to Kak Yan...
    Happy Birthday to You...

    Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & diberi kesihatan yang baik..

    Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. YA ALLAHHHH..siap nyanyi2 yee..thanks dear


      AMEEN..

      Delete
  18. happy birthday moga murah rezeki dan dipanjangkan umur..amin

    ReplyDelete
  19. Happy birthday kak yan...moga dimurahkan rezeki & beroleh kesihatan yg baik...insyaAllah...

    ReplyDelete
  20. Salam K Yan
    Janam din mubarak K Yan, moga bertambah rezeki dan ceria selalu. Diberi kesihatan yang baik untuk terus mengembara lagi....Ameen

    ReplyDelete
  21. selamat hari lahir kak yan....lupa pulak hari lahir kak yan sama ngan mek jah...huhu...
    semoga akak dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yg baik hendaknya....amin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke..Thanks for the wish.. kem salam mek jah gak.. wish dia gak yee..

      Delete
  22. Kalau tak silap Alin, last year aada rumah kampung bagai..tahun ni pintu jek..hehehe...happy befday kakak comel :)

    ReplyDelete
  23. selamat hari lahir, kak yan...
    may god bless you with more heavenly taste food in the future...
    lovely blog to be read from time to time...
    ikhlas dari jiwa taw...
    -____-

    ReplyDelete
  24. HAPPY BIRTHDAY KAK YAN YANG SANGAT SWEET...!!!! HAPPY & HEALTHY ALWAYS...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear...jgn lebih2 puji..makin kembang akak ni nanti..hee

      Delete
  25. HAPPY BLISSFUL BIRTHDAY KAK YAN! been enjoying your blog so much, keep it up! may you be blessed with good health and merry life onwards :DD

    ReplyDelete

cliks..cliks