cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, July 27, 2012

My Little Celebration with Rainbow Cake.

ALHAMDULILAH..dah 7 days kita berpuasa. And i noticed FB, blogs, penuh orang tayang food.. Mengiurkan.. heee.. Tahanlah wahai iman... memang boleh tergugat kannn.. Bab menayang ni Ustaz Azhar ada bagi talk. Tapi tak kesah lahh.. Janji kita sabar je kan. Hee.... welllll.. i tak  kira..Hari ni i nak tayang gak my food.. Look what Cheff CiJu cooked for us.. 
 Nasi Minyak
  Mayonnaise Giant Prawn - This prawn yang Kakcik tulun beli kan masa dia ke KK.. still have. And this was the last pack.
 Salmon Curry
 Cili Padi Goreng Bawang.
 Balance Sambal Sardine.
 with my Fibre Starfruit, Kiwi and Red Apple..andddddd.....
ada a bit celebration.. Alaaahhhhh takat potong cake je.. Simple.. We did after Tarawikh.. ALHAMDULILAH.. 
eee.....44 tuuuu.. huuu..huu.. well feel so blessed. Especially this 44th birthday in this Ramadan al Mubarak month..
 no candles...heee..maluu..
 nak potong punya lah susah..hee
Rainbow Cake with Cream Cheese.
Ini lah yang dibuat oleh Chef CiJu for me. Rainbow Cake. Nanti we share the recipe lah ye.. I bab cake ni, ok ok je..Just ber dua'a  especially on my birthday,  to ALLAH AL MIGHTY...................ALLAH'S LOVE HAS NO LIMIT, ALLAH'S GRACE HAS NO MEASURE, ALLAH'S POWER HAS NO BOUNDARIES , MAY ALLAH GIVES ME ENDLESS BLESSINGS TODAY AND ALWAYS.. INSYALLAHHH..
*********************************************************
Volume 9, Book 93, Number 475 :
Narrated by Abu Musa Al-Ashari
The Prophet said, "None is more patient than Allah against the harmful and annoying words He hears (from the people): They ascribe children to Him, yet He bestows upon them health and provision.

76 comments:

  1. hepy birthday kak, apa ada pada no. yg ptg hati maintain muda n terus tambahkan amal ibadat kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks..tu lah kann. i also dont care.. hee.. yang penting happy..dalam hati ada taman. hee

      AMEEN for the dua'a.

      Delete
  2. kita singgah tapi dapat tengok jer...huk..huk

    ReplyDelete
  3. Akakkkkk ... so sweet your birthday celebration. Tak perlu besar-besaran. Asalkan bersama dgn kesayangan pun kita dah bahagia, kan kak. And food prepared by Chef CiJu .. MasyaAllah sedapnyaaaaa ..

    Happy belated birthday, kak*walau dah wish kat Fb aritu .. nak jugak wish lagi*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ellaaaaa...alaaa simple2 jee.. Ygn penting people arnd us and FOOODDDD..

      tak kesah nak wish 100 kali. hee. i m happy..

      Delete
  4. Happy 44th birthday Kak Yan darling!!! <3
    Cantik kek rainbow tu!! Chef CiJu terima tempahan tak???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Niza darlingggg...

      Chef CiJu mmg buat cake for tempahan..

      Delete
  5. happy birthday kak yan.. semoga sihat dan sentiasa berada dalam peliharaan Allah.. amiiinnn..

    ReplyDelete
  6. Tahniah yan...wishes for u.. i dah bg last entry :-)
    I pun tempah rainbow cake for my daughter last year..memang betul la u...time nk potong tu susah bebenor...hehee anyway ...cantik la cake u...oya tanya chef ciju...kari salmon tu masak mcm kari ikan biasa ke? Sedap tak..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks anyway..

      yg ni susah nak potong sebab masuk fridge..

      Salmon curry tu masak macam masak curry biasa.. We all suka je.. Esp kepala dia.. I mmg sukaaa..

      Delete
  7. Bertingkat2 keknya, pandai Chef Ciju buat. Mesti sedap :)

    Panjang juga hayat udang KK tu, ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lahh. macam leceh je kan. tapi saya order je.. hee..

      Itu lah yg last..

      Delete
  8. happy belated birthday kak yan! tak nampak mcm 44 punn!

    *

    udang besar idaman hati tuh! cenggitu rupanya....besar betul eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. ye kee??? tua dah weii..


      itu udang kirim kat mak tu dulu. masak dia ke KK.

      Delete
  9. comelnya kek dia. selamat hari lahir. moga panjang umur murah rezeki =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu buat besar2.. tak habis makanpun..

      thanks for the dua'a.

      Delete
  10. Tak nmpk mcm 44 pun, msih cntk dan sweet je :-)
    Comel kek akk, texturnya nmpk lembut je....msti sedap tu....T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH... sebab gelak je kot..

      Ok lah cake tu.. akak ni jenis tak berapa suka cake..

      Delete
  11. sekali lagi kak...selmt hari lahir dari remy......
    nak sikit cake yg cantik tu........
    sweet sangat !!!

    ReplyDelete
  12. happy 44th birthday Kak Yan.
    Bestnya dpt kek kalerful habis :-).

    ReplyDelete
  13. Selamat hari lahir kak...semoga dilimpahi keberkatan daripada Ilahi....birthday sy hari ni...hehehe tak sangka pulak kita ni sama bulan dan bintang ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo sama2 leo lah kita ye.. agak2 sama character kita tak??

      Delete
  14. Happy birthday Yan!!
    44th year old muda lagi tu..
    May you be blessed with happiness disamping orang2 yang tersayang didunia & akhirat insyallah..

    ReplyDelete
  15. happy belated 44th birthday kak yan :)

    udang tu sgt menyelerakan.....rasa nak suruh fiza buat aja :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear...ooo boleh je kann kalau ada yg suka masakkan..

      Delete
  16. happy belated birthday sis...

    simple celebration...
    but with your love ones tu yg best tu....

    ReplyDelete
  17. selamat hari lahir kak yan
    semoga di beri kesihatan yang baik
    dan berjaya di dunia dan di akhirat..amin!

    nampaknya kita ni mesti ada sama sikit2
    sbb ati pun bulan julai juga...nx wk..hehe

    share resepi kek menawan tu yek...
    dah jatuh cintalah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mayb lah ati...

      Recipe tu lps,raya,lah yeee..

      Delete
  18. rainbow cake tu looks so tempting! I've always cream cheese. Salmon curry seems like a new thing :D

    ReplyDelete
  19. Wow, the cake looks truly amazing and delicious...
    Btw nak tanye, who is Chef CiJu actually???
    Is she your maid or sister...
    Just nak tahu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chef ciju is my sista..our belovedchef in the hse....

      Delete
  20. aduh kak....satu2 tgk menu sambil telan air liur tau....mmg nampak super duper lazat...tgk plak time petang2 gini....mau tak meracau bijik mate ekeekekekek...

    rainbow cake tu sgt gorjes.....cantik....

    ReplyDelete
  21. Alin tgk makanan sepintas lalu jek..kalu tenung lama mmglah tergugat..

    Alin ada belajar buat rainbow kek tp tak try lagi kak..

    ReplyDelete
  22. happy bday kakyan... cake tu emang mengiurkan lah...kaler ia pun meriah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa pun boleh tahan lahh..first time chef ciju buat.

      Delete
  23. salam,

    wah nasi minyak tu nampak best... kek tu pun nampak menarik... bg, sy tak kisah nak tayang gambar makanan pd bulan puasa, pokok pangkalnya berbalik pd niat kita kan...

    anyway, selamat hari lahir yg ke 44... manusia bisa menghitung umurnya yg tlh lalu, yg akan dtg ttp menjadi rahsiaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu arif..akak ok je...tanya,iman,lah..kalau takat tgk then sampai u batal, goyah nya iman.

      Delete
  24. hepi befday kak yan... sedapnye menu iftar nasi minyak ngn udang...fuhh...tgh2 malam ni tgk pun terliuq gak... hehehe

    semoga terus diberikan kesihatan yang baik...dilanjutkan usia...tercapai segala impian dan cita2 kak Yan... Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear.nasib baik ada
      org masak kan.

      Thanks for the duaa

      Delete
  25. Salam ramadhan dan happy belated birthday kak yan....

    Mudanya kakakku.. Cantik. Mudahan murah rezekinya. Pjg usiannya...

    Mmg cun habis krk rainbow tu.. Tergoda ayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduiii muda tang mana tuuu...
      Thanks for the duaa ye dear..

      Delete
  26. Selmat hari jadi yan,,moga panjang umur dan murah rezki..amin

    ReplyDelete
  27. happy birthday ... :)

    salam kenal

    ReplyDelete
  28. Happy Birthday Kak Yan... colorful cake sangat cantik!!! and you looks sweet in abaya.. with the sweetest smile sbb malu dok potong kek sorang2 kan? hehe.

    Semoga akak dan keluarga diberkati dan dilimpahi kasih sayang ALLAH swt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks cyana...tua dah lah kann..anyway heart still young young lah..

      I try to use,abaya now. Duaa allah gives me strength...

      Kalau nak cake,akak jemput mai umah mesti datang nanti.

      Delete
  29. Malu apa pula?
    Ok la tu dari takde kek langsung..lg malukan hehe.

    Chup chup... FB / blog sy takde gamba makanan bln ramadhan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cake org sedekah..heee..alhamdullilah..

      Ooo ye ke...

      Delete
  30. salam ramadhan, happy birthday kak Yan..muda jelita lagi akak tu...hehe didoakan semoga dirahmati Allah selalu:)

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah, sedappp npk kek tuh ;-)

    ReplyDelete
  32. nak sume resepi. huhu. terliur ni. terutamanye kek tu. lame dah cari resepi. ;)

    ReplyDelete

cliks..cliks