cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 5, 2012

Minyak murah di Giant..

Yesterday i went to my  K e d a i   C a n g g i h   i n   P u t r a   H e i g h  t . Ada interviewed with new staffs. Sementara tunggu tu sempat i membuat kunjugan ke Giant. Sebab boring. Lepas pegi Gurdian beli  F l e x s a , terusha - usha i kat Giant. Terus i tersangkut kat sini..Cooking oil..
Memang i pakai this brand guna minyak soya or sunflower or canola. Well, sebenarnya last Saturday baru je  b e l i   m i n y a k   k a t   G i a n t,  3kg dalam 22.79. Itu paling murah offered by Giant. So ambik lah 3 bottle. Then yesterday i noticed this brand lak offer.. 2 kg just RM10.99.. Normal price, RM15.99..Seeee..MURAH kan. Let say i beli 3kg of Giant cooking oil at the price RM22,79 so if 6kg jadi RM45.58..Then if i bought 6kg for this offer just RM 32.97.Soooo untung i dalam 12.61.. Apa lagiii.. borong lahh. I bought 6 bottles.. Hopefully, still banyak lagi dan masih offer lagi.. One more thing expiry date lambat lagi.. Oct 2013.. I nak rembat lagi.. Hee.. So guyssss, pegi lah kalau sesiapa pakai this cooking oil..TERSANGAT LAH MURAH...Tolong promote Giant pulak.. Heee... tak peee...
*******************************************************
 Volume 7, Book 65, Number 288 :
Narrated by 'Umar bin Abi Salama
I was a boy under the care of Allah's Apostle and my hand used to go around the dish while I was eating. So Allah's Apostle said to me, 'O boy! Mention the Name of Allah and eat with your right hand, and eat of the dish what is nearer to you." Since then I have applied those instructions when eating.

26 comments:

  1. Kakcik selalu guna minyak cap buruh je Yan. Baru2 ni, stok minyak di tesco pun boleh habis. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahh..takut je kan kalau minyak tak ada. kita ni jeni smakan bergoreng.

      Delete
  2. Yan... saya selalu guna minyak Saji...nanti nak cubalah minyak ni...

    ReplyDelete
  3. Saya memang pakai canola oil atau sunflower...thanks kak. Nanti nak serbu giant gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi hari ni akak pegi lagi dah tak de Ita..huu..huuu..dah 15.99 balik..

      Delete
  4. kat tempat TPJ selalu tinggal yg harga tak masuk akal jer, yg bwh 20 henggit semer abis...

    ReplyDelete
  5. olive oil yg murah tetap di Tesco ..hehehe

    ReplyDelete
  6. Kalau kakak beli banyak pun masak tak rajin Yan. Takat beli 2-3 botol utk stok bolehlah... tapi betullah jauh beza harganya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah saya tak leh kak.. kena beli banyak..

      Delete
  7. Tq info yan..boleh bagitau Puan Bini suh beli.Tapi x pnh guna Olife ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. stopppp..jangan pegi.. dah tak de dah.. I pun ingat nak tambah.. Hari ni dah naik balik kr RM15.99

      Delete
  8. kena pergi hari-hari check... mana tahu esok murah balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh...gerem akuuuu....ingat nak rembat lagi dalam 10 botol..hampaa..

      Delete
  9. lagi satu kak... kalau nak beli... beli yg saiz besar.... rege murah sikit.... cam remy event dok sorang, beli sabun pencuci pun saiz yg palig besar..... sebab rege jauh lebih kurang dari saiz kecil2 kalau dikumpulkan.....
    nek berbelanja kena pandai berkira....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Remy..Akak siap pakai calculator lagi..hee..

      Delete
    2. perkara remeh yg kekadang kita tak buat.....
      sebagai pengguna kita kena bijak berbelanja....
      kebykan barang2 tu boleh guna lama.....
      tapi yg paling kelakar....
      sabun cuci pinggan, sebotol setahun remy beli..... sebab jarang2 guna.....he3

      Delete
    3. betul tu.. tapi if u manage yr dapur alone i m sure u guna secara bijak. but when u depend on yr maid... u will be sakit hati..

      Delete
  10. kak yan mau tanya ni. brand tu ade tak canola, corn and soybean oil ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada...i selalu beli this brand. canola, corn, n soyabean.. sume ada.

      Delete

cliks..cliks