cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, July 10, 2012

Santai Hujung Minggu di Villa D'Lagos (1)

Last Saturday afternoon Hubby ajak singgah lunch at Nilai R & R.. Terus dia ajak makan Masak Lemak Daging Salai. Maka semua orang pun makan benda yang sama. Layan je lahh.. Hubby kata sedap.. 
 Tapiii... YA ALLAHHH pedas nyaaa.. Macam nak tercabut telinga.. Hubby steady je.. Ye lah Hubby memang pencinta cili.. Suka pedas - pedas. I ala - ala pedas, ok lah...
 Kesian kat mamat ni.. Mencungap...
 Ikan yang dia amik memula tu ada Ikan Pari Masak Asam Pedas, then ada Keli Goreng Bercili.. Memang favorite dia. Tapi baru je masuk mulut, terus dia kata, Ibu kenapa pedas sangat.. kesian dia....
 Minum air...dan
 Minumm... dannnn...
 minum..akhirnya dia surrender.. sian dia.....
Those yang suka food pedas - pedas, boleh lah berkunjung ke sini. Kalau tak silap kedai nombor 4.  Food dia memang sedap - sedap, cuma pedas lahh..
Kami meneruskan perjalanan, sampai ke sini...
dan akhirnya ke sini....Kami ke A'Famosa.
A bit jammed here..
We had family gathering here. ToNgah rent a villa here.
Nice view on the way to the villa..
Once we arrived here, semuanya tengah berendam sakan..

All of us here, at D'Lagos Villa.. 29 of us including my new maid...(i dah dapat new maid tau)..Nanti i cerita pasal dia ni ye..
Quite a big villa. It has 4 rooms and 2 toilets. 
The open hall and kitchen.
the kitchen.
chandelier 
tv in the open hall.
First bedroom. Got daybed, and single bed. Tapi ada extra bed under divan tu. Just tarik je.. So ramai boleh tidur kat bilik.
Second room was my room. Sama je.. So means 3 orang boleh dapat tidur atas katil.
Third room, sama je like other two. 
single bed plus extra bed.
fourth room with double bed. 
sejadah and mukena also provided here. Towels also.. At the kitchen pun all the facilities cukup..Rent kat sini pun dapat murah sebab the owner kawan to TokNgah.. Kalau other costumer, price nya much much different. Rasa - rasanya rata - rata villa di sini disewakan dalam lebih kurang RM1000 for 4 rooms. Dan tak boleh lah nak massuk ramai - ramai.. Tapi just because the owner TokNgah kenal, maka kami dapat real murah lahh. Ok..i stop dulupart sini.. Ada cerita lagi tau.. tunggu yee..
*********************************************************
Volume 7, Book 64, Number 264 :
Narrated by Abu Huraira
Allah's Apostle said, "Allah said, 'O son of Adam! Spend, and I shall spend on you."




31 comments:

  1. best nyer semua....
    pasal mkn kat rnr nilai tu.... memang pedas pun.... kesian kat budak2......
    pasal villa pulak... meamng ohsem.... siap ada pool sendiri.... rege kalau kongsi ramai2.... ok ler kut...he3......

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang remy.sian sangat kat se kecik tu. tak cukup makan ..heee..
      well villa tu orang sponsored.. heee... best kannn.. free..

      Delete
  2. alah2 sian nyer abg irfan... kepedasan sampai terberenti mkn yek...

    bestnyer villa tu kak... besar n facilitynyer lengkap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah mmg kesian. kalau tak sure habis nasi tu...silap2 tambah...

      mmg sebar dan selesa...

      Delete
  3. Kakcik memang surrender dengan kepedasan!

    Dah lama kakcik tak bercuti dengan adik beradik. Dulu ada juga beberapa kali kami bercuti bersama macam yang Yan lakukan itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya suka gak pedas.tp yg ni mmg pedas..

      kami ni mmg tak leh pisah kakcik. ke mana aje..

      Delete
  4. Erkk... That spicy, eh? Besar nye porch villa itiew.. Berderet keta besor2 leh muat.. Kenen2 akak la nanti.. Ngeh3x.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dear...macam nak meletup mulut dibuatnya..

      yess..memang besar. boleh masuk 5 kete. hee..kenen yeee...

      Delete
  5. akak sekarang daah boleh mkn pedas...kalau dulu2 alamat keluar masuk toilet le jawabnya.
    Bestnya cuti2 bersama2.
    Tokngah tu suami nekcik ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasihredha..Tokngah tu abang kedua Nekcik..abah Yan tu abang sulong Nekcik..Nekcik ni ke 3..and the only princess !! tu yang anja anja lbih sikit tu!!!! ada 2 lagi lelaki kat johor!! camtu la hikayatnya

      Delete
    2. oo dah ada org tolong jawabkan ye..

      Delete
    3. itu lah ye kak kasihredha.. heee...

      akak ada gastric ke?

      Delete
  6. syoknyaaaa kak!
    saya pun ada berangan gak nak g stay mana2 accomodation kat melaka tu
    tapi kena well plan sbb dekat sgt ngan rumah mak di muar & mertua di jasin ... hihihihihi... best gak ajak semua adik beradik kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suziii..akak pernah tu sewa hotel tau kat kampung lagi. pegi sewa ramai2..heee..

      Delete
  7. pedas? my fav! huhu...sian si kecik tu..

    lamanya tak ke a famosa...suka nak bawak anak ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kesian si kecik tu. jadi sikit makannya..

      akak tu pun tka pegi ke A Famosa..jalan2 bandar je..

      Delete
  8. bestnyer k.yan..asal g travel cukup korum..sume ade!
    bila la saya nk bwk famili sy g jenjalan cam k.yan ni..harmonies!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami lak bila tak pegi sama2 tu macam pelik je..macam tak patah kaki sebelah..

      Delete
  9. Cepatnya kak yan dpt ganti maid....boleh share...maid sy nak balik next year....

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dulu mmg membekalkan maid dear. but now surrender.. macam2 hal...banyak dah i bawak massuk bibik ke malaysia ni. almost 30 org kot.

      Delete
  10. kami kalu g a famosa just mandi je..pastu blk..xde la nk sewa sbb mmg org melaka...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye lah kann.. tapi akak kat kg pun penah stay kat hotel kat kg tu, then mlm bbq.. mmg best.

      Delete
  11. sya walau pun orang n9, tak than pedas jugak kak
    seronok trip melaka ni sya tak pernah sampai lagi mungkin cuti sekolah hujung nanti kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya,

      kalau reramai worth it stay kat bungalow or apartment.

      Delete
  12. su mmg suka makan pedas2..tapi sian kat anak2 le..

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. akak mmg dah berkali2..since anak dara. but since berkeluarga ni baru 3 kali kalau stay overnite.

      Delete
  14. Salam cik Azian..boleh saya minta contact no owner banglo d lagos ni?

    ReplyDelete

cliks..cliks