cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, July 21, 2012

Gift from Indonesia and Korea

Seronok sangat bila dapat hadiah kann..Sama macam i.. My Indonesian fren just back from Korea. Then once dia arrived in KL, i fetched her and her kids kat LCCT. Stayed kat rumah i. Dan dapat lah sama - sama meraikan  M a j l i s   T a h l i l  yang i adakan.. ALHAMDULLILAH..
Ini gambar yang i cilok dari FB dia.. heee.Sorry Yanti.. 
Yanti was wearing chocolate dress. 
ALHAMDULLILAH i and Chef CiJu dapat ole - ole dari Jakarta... Thanks Yanti.. andddd....
ole - ole dari Korea.. I dapat  Korean Coasters Drinks.. Cantikk.. 
Thanks a lotss..Banyak betul dah gifts dari Korea i dapat.. Maybe tahun depan kot baru i dapat pergi ke Korea ni.. INSYALLAHHH...Tapi yang dah pasti, Hanoi.. Feb 22 till Feb 26... Emmm.. Kashmir??? Jommm.. sapa nak pegi.. April kot..
****************************************
 Volume 3, Book 47, Number 745 :
Narrated by Anas
Once Allah's Apostle visited us in this house of ours and asked for something to drink. We milked one of our sheep and mixed it with water from this well of ours and gave it to him. Abu Bakr was sitting on his left side and 'Umar in front of him and a bedouin on his right side. When Allah's Apostle finished, 'Umar said to Allah's Apostle "Here is Abu Bakr." But Allah's Apostle gave the remaining milk to the bedouin and said twice, "The (persons on the) right side! So, start from the right side." Anas added, "It is a Sunna (the Prophet's traditions)" and repeated it thrice.


16 comments:

  1. cantik ler kak coaster tu......
    tertiba jer teringin nak sekeping he3.....
    nice art design..... too korean.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. akak pun suka...hee..nak sekeping??? eee tak lehhhh..nnt akak pegi, akak cari satu utk Remy.

      Delete
  2. Alalala kiutnya!
    Ole2 dari jakarta tu kain sarung ke?

    Wah gi februari & april pun saya travel tp lain2 tempat pulak eheh.

    Kashmir? wowwwwwwww tak kesampaian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes kain sarung..

      Feb and April ke mana ek?

      Yess Kashmirr..

      Delete
  3. Marhaban ya Ramadhan, pucuk selasih bertunas menjulang.Dahannya patah tolong betulkan, puasa Ramadhan kembali menjelang, salah dan khilaf mohon dimaafkan. Selamat Menunaikan Ibadah puasa, Kak Yan

    ReplyDelete
  4. Seronok dpt hadiah dari luar negeri, akak nak pegi Bandung jek.....beli utk diri sendiri..hehe..
    Selamat berpuasa Yan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. mmg serronok. some more kami dah agak close dah..

      Delete
  5. tahniah dpt hadiah..
    Selamat berpuasa..
    semoga bertambah berkat di bulan yang mulia ni..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Memang best Husna.. Salam Ramadan al Mubarak..

      Delete

cliks..cliks