cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 19, 2012

My Daddi's Burthday

Huuuhh, tak tau kenapa feel so lazy to update my blog.. Patutnya lagi nak puasa ni lagi full of semangat lah kan.. While look at the pictures in folders banyak sungguh.. I dont think i wanna delete all the pictures. So better buat N3.. Semangat...semangatt.... bangkit semangat.. Yesss...Ok.. Nak cerita pasal my big table. Last Monday nite, July 16, my big table penuh.. 
 Hubby bought Nasi Kukus.. I love this Nasi Kukus.. Ini  N a s i   K u k u s   S r i   D a m a n s a r a. .My favorite. I can finish the whole portion successfully..heee..
 The fried chicken dia memang superb. 
 with hot drink and Nasi Kukus, hhhhhh..what a day..
 eh... ada Red Velvet???My portion..
 well a whole cake..
 ooo....rupa - rupa nya.. My Daddi's birthday.. Boleh baca Jawi tak???..Yang ke 71.. Masyallahhh..
 My Daddi ALHAMDULLILAH.. masih lagi sihat.. Cuma gigi je yang dah tak de.. 
 Chef CiJu made the Red Velvet for his birthday....
disuap oleh Abang Irfan.
 dapat special gift lagi dari TokNgah..
dapat Jam Tangan Seiko.. Seronoknya kan.. Semoga My Daddi sentiasa dikurnai kesihatan yang baik, semoga berbahagia dunia akhirat. Semoga fit lagi dan boleh travel lagi tahun hadapannn..INSYALLAHHH...
*********************************************
 Volume 3, Book 47, Number 741 :
Narrated by Urwa
Aisha said to me, "O my nephew! We used to see the crescent, and then the crescent and then the crescent in this way we saw three crescents in two months and no fire (for cooking) used to be made in the houses of Allah's Apostle. I said, "O my aunt! Then what use to sustain you?" 'Aisha said, "The two black things: dates and water, our neighbors from Ansar had some Manarh and they used to present Allah's Apostle some of their milk and he used to make us drink."

46 comments:

  1. pak long, selamat ulang tahun. moga sihat selalu.

    ReplyDelete
  2. wah! bestnya dapat selebret besday bapa..bapa Su dah 8 tahun kembali kepada-Nya..hurmmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAHH...beliau masih sihat dan bertenaga lagi.. Bagi yg dah pergi, kita sedekahkan AL - FATIHAH..

      Delete
  3. takpelah saya dah wish dah....tulisa jawi siapakah yang ayu itu

    ReplyDelete
  4. bestnya ayahandanya masih ada dan sihat walafiat ..

    ReplyDelete
  5. Yaii dan Nyai biasanya org Jawa Johor guna utk datuk dan nenek... Yan asal mana ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyooo...Jowo Johor..Tapi tak pure..

      Kukup, Pontian Johor..

      Delete
    2. Satu kapal nampaknya.... saya dari BP...

      Delete
    3. iya lahhh..last time i dah habaq dahhh..

      Delete
  6. Kak, nasi kukus sri dmnsara yg kat bwh pokok tu ke? Yg setiap hari org beratur pnjg nk beli nasi tu, kalo betul mmg dh dkt sgt dgn umh mas n hubby suka mkn nasi kukus tu...

    Semoga Allah sentiasa pelihara kesihatan dan di panjangkan umur didy kak yan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah tu agaknya Mas Sani. Akak tak tau. Pernah pegi sekali selebih nya hubby beli masa balik kerja.

      INSYALLAHHHH..and thanks..

      Delete
  7. Assalamualaikum Azian

    moga diberi kesihatan kpd pakcik...supaya dapat beramal dgn sempurna


    Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Bro Rozali,

      INSYALLAHHH...AMEEN..


      Selamat Ramadan gak utk semua..

      Delete
  8. Your daddi muda 5 tahun dari arwah ayah i masa dia passed away last year..hemm..teringat kat dia pulak..Al Fatihah..
    doa i moga pakcik di anugerahkan kesihatan yang baik ..murah rezki sepanjang hidup..ameeenn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the dua'a..

      semuga Allah pelihara mereka semua..

      Delete
  9. selamat ulang tahun.. semoga diberi kesihatan dan rezeki yg murah..

    sodap nmpk ayam n red velvet tuh.. aww!

    btw k.yan selamat berRamadhan ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks..and INSYALLAHH..

      ALHAMDULLILAH..sedap semuanya..

      selamat beramadan yeee.

      Delete
  10. Wahhh meriah dan seronoknya tengok Abah yg masih sihat kuat dan ceria. I pernah jumpa masa gathering sarapan kat Bangi dulu. Dia memang ceria dan mesra. Semoa sihat sejahtera selalu. Aminnnn segala doa.

    Selamat menyambut Ramadhan buat YAN sekeluarga...

    ReplyDelete
  11. hepy belated birthday utk ayah akak... semoga diberikan kesihatan yg baik n dipanjangkan usia... walaupun dh 71thn tp nmpak msh kuat... msh sihat alhamdulillah...

    geramnyer tgk red velvet tu kak... terliur2...
    selamat berpuasa utk akak n family yek,

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Dana..



      ALHAMDULILAH he's still fit..

      Selamat Berrpuasa gak..

      Delete
  12. slmt hari lahir....
    masih sihat nampaknya.......
    moga dipanjangkan umurnya......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. sihat dan sentiasa bertenaga..

      Delete
  13. sihat lagi ayak kak yan..
    epi besday pakcik..semoga sihat & leh g travel lagi ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH...

      ye lahh dah ada plan dah nak travel tu. Jogja rasa2nya..

      Delete
  14. selamat hari lahir pakchik dari remy......semoga panjang umur dan terus dipelihara kesihatan dan keselamatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bagi pihak ye.. Hee..INSYALLAHHH...

      Delete
  15. selamat hari lahir buat daddi kak yan dan selamat berpuasa kak yan.

    ReplyDelete
  16. tak penah rasa red velvet..
    semoga daddy yan sihat & gembira selalu di samping anak2 yg menyayanginya

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke.. i rasa bila adik buat kan je..

      Thanks and Insyallah..

      Delete
  17. Selamat Harilahir kepada pakcik, muga diberkati,dirahmati dan diberi kesihatan yang baik oleh Allah

    ReplyDelete
  18. selamat hari lahir utk utk pakcik!

    salam ramadan buat akk sekeluarga!

    ReplyDelete
  19. Salam Azian,

    Selamat ulangtahun kelahiran utk ayah,semuga diberi kesihatan yg baik,dimurahkan rezeki.
    selamat berpuasa buat yan sekeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Rozila. ALHAMDULILAH ALLAH kurnia kesihatan dan umur yg panjang buat beliau..

      Ramadan Al Mubarak to u..

      Delete
  20. salam ramadhan buat yan sekeluarga. semoga pengisian ramadhan kali ini yang terbaik buat kita kerana tidak pasti kita akan bertemu lagi di ramadhan akan datang...
    maaf dari saya jika ada tersalah dan silap sepanjang mengomen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun macam tu gak.. Salah silap mintak maaf. Who knows kita boleh bertemu lagi nanti di ramadan akan datang.. INSYALLAH..

      Delete
  21. Selamat Menyambut Ulang Tahun Kelahiran buat Daddy Kak Yan. Alhamdullillah masih diberi kesihatan yang baik. comel sgt masa potong kek tu.. hiks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee..comel sebab dah tak de gigi. heeee.ALHAMDULILAH.. masih sihat dan mampu nak travel lagi tu..

      Delete
  22. my mom is older than your daddi kak..tp mak dah nmpk sgt uzur..

    ReplyDelete

cliks..cliks