cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, July 24, 2012

My Fibre Juice, Winter Melon, Orange and Cabbage.... sedapppp..

Selalu minum juice kan. Well juice yang kita biasa buat just put the fruit dan pakai juicer kan.. Then air terpisah dari serat - seratnya.. And this time i nak share, minum juice with the serat  - serat sekali.. So halus 
lah.. In fact u boleh tambah dengan sayur sawi, kobis, and daun keledek.. Nanti i share the secret.... Ok this time, i nak  show u this juice..
Sediakan Winter Melon daln 1/3 bahagian, 2 biji fresh orange, and 5 helai kobis..I masukan dalam fruit juicer i.. Bersama - sama fruit and vege tadi ni, masukkan 600gm air sejuk yang bercampur ice ketul. Then spin about 1 minute. Benda tu jadi lumat...
 Okkkk..tadaaaaa...
So, yummmmm.....I guna special juicer.. Nanti kita share ye..First minum dulu....Uppssss!!! nantiiii.. iftar nanti. Not now... Chowwwwww..

28 comments:

  1. tengok cam sedap jer...nak try gak lah

    ReplyDelete
  2. arghh... gedik.
    sedap ke air sayur mentah. nanti aku cuba.
    smlm aku buat air timun asam boi. mmg sedaplah.

    ReplyDelete
  3. sedaaapppppnyer..
    sume dh terliur ni..
    huhuhu, dugaan!

    ReplyDelete
  4. saya suka jus dgn fibre nye sekali!!! tapi sawi? bukan pahit ke? ;D

    ReplyDelete
  5. nasib baik dtg tengok tgh malam......
    nampak cam menarik kak...gabungan fiber vege dan juga fruit........

    ReplyDelete
  6. nampak menarikkkkkkkkk...
    jgn lupa hidangkan kt kami raya nnti yerrr.. ;D

    ReplyDelete
  7. winter melon n orange tu dh ok tetiba ada kobis plak....wah lain dr yg lain! Nampak menarik, warna pun cantik tp yg penting khasiatnya kan :-)W

    ReplyDelete
  8. hah? letak kobis? apa rasa dia kak? unik lah...

    ReplyDelete
  9. wah!mcm unik jer...sedap x?hehehe...

    ReplyDelete
  10. uwaa besnyaa..sgt healthy, okies nanti share tau kak yan...

    ReplyDelete

cliks..cliks