cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, July 7, 2012

Masak apa tuuu????

6 hari lepas punya cerita...Bising sangat kat dapur ni.. Diarang ni buat apa ek? Tengok Chef KoYa tengah mengacau benda ni...
Isi ayam yang dipotong dadu kecik ditumis dengan bawang besar yang jugak dipotong dadu..Chef KoYa tumis sampai masak..
 Nampak lak ada Pasta Sauce..Emmmm buat apa ek???
ada baked beans gak... Emmmm..Masak  N A C H O S  keee???
Emmm.. masak apa ekkk..
kemudian, kedua - dua bahan di atas dimasukkan dalam tumisan tadi.. kacau sampai agak pekat..tambah bahan lain like broccoli, tomato yang dislice..letak garam sikit atau ikut rasa lah.. 
when i see  my big table, emmm macam - macam ada.
ada satay
nasi impit plus kuah kacang.
ada Otak - otak Gelang Patah..
and after 10 minutes, i nampak ini....bahagian atas tu untuk TokNgah..
dan ini kami punya.. CHICKEN WRAP...
yumm..yum...
so great.
Sebenarnya all the food we had during iftar. some more ada guest from Singapore, my cousin yang lelaki tu.. Ramai lah rumah i.. ALHAMDULLILAH...dapat reramai sempena Syabaan ni.. Tak lama lagi Ramadan.. Tengok je lah nanti.. Naik muntah ijo tengok my big table.. Hee..Oklah.. chau.. Nak tidur kejap.. Pagi ni or maybe tengahari ni kitarang akan libur.. Alaaa dalam negeri jee.. Tunggu yeee..ke mana lah gerangan kami.. Daaa..
***********************************************
Volume 7, Book 65, Number 289 :
Narrated by 'Umar bin Al Salama
Who was the son of Um Salama, the wife of the Prophet: Once I ate a meal with Allah's Apostle and I was eating from all sides of the dish. So Allah's Apostle said to me, "Eat of the dish what is nearer to you."

32 comments:

  1. Replies
    1. ALHAMDULLILAH... sebab chef nya rajin sangat. hee

      Delete
  2. Seronok tengok meja makan Yan yang meriah tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu baru iftar tak rasmikan kak.. kalau sebulan ramadan tuuu.. YA AMPUNNN...

      Delete
  3. Wahh dpt 2 resepi dahhh yg dua dua ni fav we all...nachos tu wajib klau p chilis tp hargaaa mak aiii...mmg tak blh mkn selalu..yg ni chicken wrap pun sedap..kena cuba ni thanks chef koya.. ;-)
    Nnt share resepi lg tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. yg kat chili's tu mahalll..

      bagus kalau dapat buat sendiri. jimat sikit lahh..

      Delete
  4. salam...wah satu lagi resipi ni, yang ni inti chicken wrap ya..ok ok kita nak buat soon so kalau nk buat bulan puasa nanti dah xpert..thanks ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam....

      betul tu..ALHAMDULLILAH.. boleh lah nanti ye..

      Delete
  5. Alamak kak. makanan yg terhidang tu sume feveret saya. Best la kak makan ramai2 gini. Meriah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH..boleh lah ella cuba nanti. sure aiman suka.. hee..

      macam ni lah kami ella.. jalnn..makannn..

      Delete
  6. Dapat idea untuk ramadan nanti...asik2 nasi je...tapi apa yang dimasak tu boleh je makan dgn nasi jugak agaknya.

    ReplyDelete
  7. Hmmm..boleh minta my wife buatkan chicken wrap tu

    ReplyDelete
  8. meriahnya...menarik kak...... biar penuh semeja , janji semua puas hati...... kalau ada lebih , antar kat remy sikit....he3

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Azian

    Nyam nyam
    ada khas untuk Tok Ngah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Bro ROzali..

      yumm..yum..

      mmg lahh kena. hee..

      Delete
  10. one big happy family u hv yan! Makan n jln slalu sama2!

    ReplyDelete
  11. The more the merrier, sis... Alhamdulillah. The merrier the better rezeki, Insya Allah..

    ReplyDelete
  12. Wow meriah sangat belog nih....I loike :-). Actually nak ajak tuan punya belog utk dtg event saya cooking demo by Brisik Restaurant next weekend. If interested sila email kat saya hartinarssyid@yahoo.com.my.Following you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for the invitation. Kat mana dan bila ek?

      Delete
  13. wallaaaa.... meleleh tengok ni kak yan...!!

    ReplyDelete

cliks..cliks