cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 12, 2012

Romantika Sale..jommm...

Yesterday afternoon i went to R o m a n t i k a, Plaza Alam Sentral. Weiiii...SALE!!!!.For those yang suka shopping English items, sure tak tahan..Even i m not a big fan of English Decoration ni, but sometimes tergagal mengawal perasaan..Ada je yang teringin.. Well...since dah nak puasa and of coz nanti kita raya kannn.. heee..I did some shopping.. Jom layannn..
Penuh setrolley..
I bought this..
this... Biscuit Container 
and this, English stools.Cantik kann. Ada satu lagi warna..Biru.. I love that..Tapi decoration tak berapa nak kenan.. And also 2 set of tea set.
Okk..cukup lahhh.. RM1K terbang dahhhh....Kalau dilayan perasaan, mau kedai ni pulak dibeli.. heee..Anyway, because of i ada discount card here, some of items yang tak ada discount i tetap dapat discount.. SALE here akan diadakan till August. So, jommm shoppingggg...
***************************************************
Volume 3, Book 34, Number 266 :
Narrated by Ibn 'Abbas
'Ukaz, Majanna and Dhul-Majaz were market-places in the Pre-lslamic period of ignorance. When Islam came, Muslims felt that marketing there might be a sin. So, the Divine Inspiration came: "There is no harm for you to seek the bounty of your Lord (in the seasons of Hajj)." (2.198) Ibn 'Abbas recited the Verse in this way.

64 comments:

  1. Nanti kakcik datang beraya kat rumah Yan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. u r welcome kak..tak perlu jemput2 dah..mai je lah..

      Delete
  2. raya tukar konsep pulak... biskut pun kena english konsep tau, bukan makmur dan tart nenas,

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu sudah pasti. Earl Grey tea, ginger nread, biscotti, heeee..

      Delete
  3. Makkkk oii... TERGAGAL ek? hahaha.

    Sale ni sampai bila?
    Saya selalu gak gi romantika masa duk kl dulu tp kat wangsa walk.. cari KATAK kekekeke.
    Bln dpn nak pi terjah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..tergagal mengawal.. heee...

      cari katak? oo yang hiasan tu ye..

      Delete
  4. Waah.. Bagus tu utk carik bahan2 buat hantaran kawen...

    ReplyDelete
  5. Ops nak jawab soalan psl sejadah tu... haritu tanya jah kak, sebab sejadah tu sebijik mak saya beli kat madinah eheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo okk.. tapi kalau berkenan nnt PM akak ye..

      Delete
  6. kena request kedai tu ready trolley besar lagi kak ;p

    ReplyDelete
  7. Banyaknya borong... tapi kalu cantik2 memang rasa nak beli jugak kan.. w/pun kadang2 tak tau nak buat apa..

    ReplyDelete
  8. bestnye...ala mcm tak leh balik la plak mggu ni..kalau tak sure leh soping.Saya mmg minat brg2 english ni.

    ReplyDelete
  9. kalu dh minat tu berhabis berapa pun tak apa kan kak... tp mmg cantik2 kalu dana pun geram... cume dana takde passion kt brg2 camni... tp kalu pg kedai yg jual brg2 manik ke kristal mmg dana tak hengat time borong heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak bukan peminat sangat pun cuma certain items i suka. Not all. but worth buying lah.. cantik2.

      Delete
  10. alahaiii kak banyaknya membeli, bestnya. nampak semua cantik2

    ReplyDelete
  11. shopping sakan kak yan......
    tapi tak kisah kak... janji puas dgn apa yg dibeli.... cantik2 remy tgk......
    meriahlah hari raya nanti.......

    ReplyDelete
  12. last week pergi romantika kt selayang, memang best sebab sale. banyk item yg murah2... tpi poket pula tak brape nak mesra. hehe, sib baik smpai August, still have time tngu salary this month. hehehe

    ReplyDelete
  13. mak aihhh dekat rm1k .. huwaaaaaaaaaaaaaaaaa
    sesekali .. sale lak kan ;))

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. nasib baik dah nak maghrib.. kalau takkkkk..hee

      Delete
  15. fuhh...bestnya, terkesima trus bila baca rm1k melayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekaliii.. kalau tiap bulan, koyak pocket..

      Delete
  16. PEHH..SY KALO G SINI MMG RAMBANG MATA..TANG LAMPU TIDUR TU MMG BERKENAN BETOL..HUHU..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah minat tu, apa benda pun cantik kan..

      Delete
  17. amboiiiii....bawak balik pakai kontena ke?hehehehe...~

    ReplyDelete
  18. Kak Yan .. I like it too. Stool tu kan, i pun ada kat rmh tapi yg hexagon shape. jgn rmh kita sama dah la ye kak yan. Almaklumlah .. taste kita Omputeh. Chewahh .. suka yg mata biru ijo je kita ni padahal tekak belacan!!! Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke... kalau sama pun tak pee..heee..

      Delete
  19. Ini mmg shopping sakan kak...penuh troli tu hah smpai terbang 1k hihihihi

    ReplyDelete
  20. waaaahhh... tengah sale ke tu.. sweet2 kan barang kat situ.. kalo ada lebih, pass kat saya satu dua item ya.. hehee..

    ReplyDelete
  21. sampai 1K akak habis? mmg sakan betul ni...

    saya pulak mmg tak minat english style, tapi bila pegi tgk rumah member guna deco english style ni, cantik la pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak english style ni, tak boleh terlalu banyak.. less is more..baru betul.

      Delete
  22. Cantik tin biskut tu...airtight ke kak yan?

    ReplyDelete
  23. kak, antara romatika ngan KK yang mana harga lagi ok kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak suka ROmantika lagi.. only c.rtain items je yg boleh dapat di KK DECOR>

      Delete
  24. kalau letak biskut bagi kat saya mmg sesuai sungguh tu kak! heheheh

    ReplyDelete

cliks..cliks