cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, July 22, 2012

Shopping time - Mid Valley and Metrojaya Sale, Qamilla pun..

This ramadan, my parents tak puasa sama - sama dengan kitarang. First time after 8 years. Sedihh. tapi they will come soon. INSYALLAHH.. Well, since they were here, and before leaving last Tuesday, me, Chef CiJu, Chef KoYa, and My Mommi went out. Nak cari My Mommi punya kasut raya.. heeee...Senang hati kalau dah dapat carri sebelum raya, so bulan posa i tak  keluar. I memang malassss nak keluar kalau puasa. I jenis boleh pitam kalau bersesak -sesak. Haru kann..Ok..ok.. nak cerita our shopping moment.. Sampai je Mid Valley. kami terus makan. Lapooo.. Terus ke Belanga. Jom tengok apa kami makan.. (Sorry lah ye sebab tunjuk food tengah2 hari ni.. Heeee...Dugaannnn)..
 Chef CiJu took Nasi Kerabu warna kunin.. 
 My Mommi took Nasi Dagang.Tapi tak makan ikang dia sebab gatai - gatai.. heee..
 Chef KoYa took Nasi Lemak Pandan.. Suka tgk color nasi tu..
 I took Oxtail Soup 
 and Nasi Tumpang 
 amik pulak Cucuq Udang.. emm nafsu betul kann..
 I took Lemon Grass with something - something lah.. Tak hengat..
 menungguu..
 dan makannn..
 selesai dah..jommmm..shoppingggg..
 banyak sale..sana          
ada yang berangan nak ke India.. tu yg gambar kat sini.. Siapa kah itu??
 My Mommi sedang mencari dan mencari akhirnya dapat kat Snowfly kat Metrojaya...I brand when i was young. Now takleh pakai dah.. Pattern taj sesuai kaki yang sakit ni..
jangan mare ye.. I pun menyambar di Metrojaya ni.. Sebab that day was member's day.. sooo....
bila dah penat dan letih kaki tu, terus ke  S t r u d e l . Then the rest boleh ke mana - mana yang patut..
relaxinggg...
well, masa tu lapar bali dahhh.. Tea time.
Then kami terus balik. ALHAMDULLILAH jalan so smooth even masa tu kalau diingat- ingat kan akan pack gegile.. Tapi smoothhhh.Ehh... kami tak terus balik. Singgah Anggerik Mall, sebab ada yang nak cari abaya.. Not me ok... heee..tak ada yang berkenan, masa nak keluar, saja- saja masuk Qamilla. Emmm hambikkkk..
ada orang cuba ini, dan berkenan.. Sambarrr..
Cheff KoYa cuba je, tapi tak beli..
yang kat mannequin ni pun cantik.
ada sale tau kat sini.. heeee.. sebenarnya i sambar gak satu abaya kat sini. T.shirt style.. Nanti lah tunjuk.. Putih punya..
emmm.. dapat pulak yang melayannya baik, Yasmin was a good salesperson.. Macam tu yang jadi bersemangat nak menyambar.. heee...ALHAMDULILAHH.. selamat dah shopping time kami.. Malam baru sampai rumah.. Puas hati dapat belikan kasut My Mommi. Dia pun happy.. Yeahhhh.. 
***************************************************
 Volume 3, Book 36, Number 461 :
Narrated by Abu Musa Al-Ashari
The Prophet said, "The honest treasurer who gives willingly what he is ordered to give, is one of the two charitable persons, (the second being the owner)."

24 comments:

  1. wah akak bestnye dpt shopping raya. saya ni satu habuk pun tak bersopping lagi. jenoh le nak sopping bulan puasa ni, org ramai sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg penuh org kalau dah puasa kann. kat s alam jammmed.. haru betul.

      Delete
  2. wah...puas bershopping kak...dari siang ke malam......he3...
    nasi tumpang nampak sedap..... nak try kat belanga nanti......
    baju2 kat qamilla tu nampak cam cantik2 la kak.....
    nak kena try google kat sana lah nanti....
    bnoleh kasi kat yg tersayang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi tumpang for the first time akak makan di Pasir Mas. sedap..

      Qamilla memang cantik2 products dia..gi lahh..

      Delete
  3. best nya.. tak dapat sambar apa2 pi kl baru2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe.. boleh mai lagi.. sambar lah macam2 nanti.

      Delete
  4. salam ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa buat kak yan sekeluarga :)

    syioknya dh shopping raya...tp memang betul shopping awal lg bagus, takdelah penat dan bersesak-sesak dgn ramai org hihihi
    mas kalo gie Midvelly pun suka makan kt restoran belanga, suka nasi kerabu dia sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena awal2..kalau tak, menangis lahh.. hee..orang ramai.. parking jadi problem..

      Delete
  5. Ala.. Sibbaik lagi stengah jam nak iftar..

    ReplyDelete
  6. yummm all t foods n syoknyerr shopping

    ReplyDelete
    Replies
    1. food sedap tau.. shopping lagi lah sedap..hee

      Delete
  7. kalu ke blog akak ni mmg best... tgk psl makanan yg best2, pastu supink.... suke bile akak supink ngn mak akak...

    ReplyDelete
  8. setuju ngn k.yan..kalo si penjual tu ramah..hati pon senang nk membeli belah kan..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. tu yang kengkadang kita dok ngulang tpt tu..

      Delete
  9. wah shopping mmg seronot kan..kalo bnyk duit la hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak cukup duit, beli je yg murah2. janji shopping kannn..

      Delete
  10. argghhhhhhhhh..terus laparrrr tgk gambar nasik kerabu tu kak! saya & fiza pun suka kalau shopping baju kat Metrojaya, sebab choices dia banyak & unik

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee. nasi kerabu ni dah kira commercial dah...

      metrojaya banyak choices and banyak vouchers.. sukaa..

      Delete
  11. salam kakyan... selamat berpuasa...seronok shopping...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berposa ye.. seronok lah kan. tapi lepas tu :-(. duit terbang hee.

      Delete
  12. slmt bpuasa kak..syiok nye dpt shopping dgn mak yg tcinta:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam al mubarak..

      sure lah seronok. walau bukan shopping gila2.. sama family is the best moment.

      Delete

cliks..cliks