cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, July 26, 2011

Nasi Kukus d Best at Sri Damansara

Pernah makan Nasi Kukus? I pernah makan dan memang suka makan. First time makan, di Plaza Alam Sentral. Then, kalau ke kedai tu, memang i akan order Nasi Kukus. Why i suka Nasi Kukus ni. Sebab, ada kuah kari, ada acar mentah, ada Ayam Goreng, dan ada sambal belacan. And then one day Hubby bawak balik Nasi Kukus yang ada dijual di kawasan ofis di Sri Damansara. Hubby kata, sedap.. Well.....memang sedap. Lagi sedap dari yang i selalu makan tu..
I suka sebab ada sampah - sampah tu.. Sukaaa..
Hubby beli asing kan dengan kuah dan sambal belacan dan juga acar.
Sudut ni pulak.
Ni bila memula dibawak balik.
Really love the gravy. Ni macam kuah lemak.
Acar Mentah.
Sambal Belacan.
Sorry sangat i tak ambik penuh no telefon. Nanti edit ye.. Ada di area Sri Damansara. Area dekat - dekat SSF SUngai Buloh tu.. The best lah bagi i..

18 comments:

  1. Haritu first time makan nasi kukus masa pi umah adik kat gombak...not bad jugak kak yan;)

    ReplyDelete
  2. Kakcik selalu beli di Cheras Baru. Sedap juga. :)

    ReplyDelete
  3. kat area rumah akak pun ada satu yg best :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum & salam kenal Yan,
    saya suka makan nasi kukus....kalau masak nasi ayam, briyani dll memang masak kukus...

    ReplyDelete
  5. Salam sis,
    Dah lama x singgah sini, ooh nasi ayam kukus tue dekat ngan kawasan rumah saya, sebelahnya sekolah sri damansara kan...tapi saya x pernah pun makan kat situ. Harus memcoba nie pasal dah jadi godaan plak heheheh...Sis sihat ker??? hehehe

    ReplyDelete
  6. kt sini mmg femes..sbb penah masuk tv x silap..wpun sri damansara tus ebelah je ngan umah ktrg kak, x penah try lagi...boleh la pasni :)

    ReplyDelete
  7. saya pun suka mkn nasi kukus ayam berempah mcm tu, tapi tak pernah la try kat situ..

    lagi best kalau dpt sampah tu byk2 kan kak? terangkat!!!

    ReplyDelete
  8. Kak Yan, ada satu kedai kt TTDI Jaya berdekatan dgn Masjid TTDI.. nasi kukus sedap. tkpun akak ke Seksyen 7 foodcourt belakang Unisel tu. :)

    ReplyDelete
  9. Yelah..mana2 sure tak sama.Tp yg penting sedap kan.

    ReplyDelete
  10. Cheras baru kakcik? emm masa duk kat pandan perdana dulu tak penah makan. so tak tau lah..

    ReplyDelete
  11. boleh cobalah nanti tu kak kasihredha.

    ReplyDelete
  12. Amie,

    salam kenal gak.

    kukus tu kan lagi bagus.

    ReplyDelete
  13. Dia ada 2 tpt CIk Sue. Dekat Damansara Kip kot ada satu lagi.

    ReplyDelete
  14. Pegi lah Sha.Sedap lah pada tekak akak. INSYALLAH tak nyesal.

    ReplyDelete
  15. Wahida, kira sampah leh makan lah ye.

    ReplyDelete
  16. Ooo kat Sect 7 tu pun ada? Boleh coba lah nanti.

    ReplyDelete
  17. selalu bungkus kat sini..sebab hasben keje kat area situ..jadi kalau malas2 nak masak balik keje pesan kat die..;)

    ReplyDelete

cliks..cliks