cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 25, 2011

EGSK first convoy

Apasal i acting cam nie ek????
Nak mai cite.. This was our first convoy after our first activity kat sini.. But unfortunately i tak leh join. Biasalah. Masalah kesihatan dan kebizian Hubby. Tapi apa - apa pun i was so happy. Yang penting "NO OBLIGATION" dalam activity group ni. Ikut keselesaan. Depa p Taiping. Tengok itinerary tu memang teringin. Tapi... Tak pe lah. INSYALLAH di suatu masa dan ketika i akan turut serta. Doakan aje kesihatan i pulih kembali.
The convoy berlepas dari perkarangan ofis Karangkraf yang terletak di Seksyen 15.I think i was the second tiba kat sini. Sebenarnya i baru je lepas balik dari LCCT hantar my parents balik kampung. Bayang kan mata perit sebab dah bangun at 5.00am then hantar parents dan terus ke sini. But happy sebab dapat at least bersama - sama sebelum diarang berlepas ke Taiping. Lagipun nak masuk paper u..hee...
Masa session bergambar ni i memang malu lah coz i was the only lady driver. Dr J masih tak sampai - sampai. Kalau ikut kan ada 2 lady driver lah kan.. Nak wat cam no.. Tak de rezeki Kak Mie join the photo session.
Tu dia orang kuat kita, Haji Azmeera. Kuat semangat jua.
Awatt lah tu ye..hee
Bergaya gitu semuanya..
Cap jempol tu.
Beratur semua...
Bersama - sama ahli keluarga memasing. Anak - anak i ada dalam kete. Tidur.
Lepas je diarang berlepas, kitarang pun p breakfast.. Dekat - dekat area rumah i.. Pekena Nasi Lemak dengan Nescafe Tarik.. Wala wei...


Group activity at here. Some of the picture dari collection Azita.
Walaupun i tak dapat join, tapi i cilok gambar -gamabr activity di Taiping.. Sakan depa.. Happy2 sumenya. Saja je bagi i jeles. ALHAMDULILAH berjalan lancar dengan izin ALLAH. Semangat ukhwah utuh terjalin. I was happy dapat new frens kat sini. In fact jumpa ex junior masa sekolah dulu. Besar rahmat ALLAH. Biar kawan beribu, i tak nak musuh walau pun SATU. Too dangerous.. SEMOGA ALLAH SENTIASA MEMBERI PETUNJUK KEPADA KITA SEMUA SEBAGAI INSAN YANG LEMAH INI. SEGALA YANG BAIK DATANG DARI ALLAH, YANG BURUK ITU KITA....LIFE IS TOO SHORT.

22 comments:

  1. kak yan...
    bestnya layan gambar konvoi tu...

    nie yang buat ayu jeles..
    hehehehhehe

    nak ikut dah terlambat...
    aduh....

    ReplyDelete
  2. Memang seronok convoi ni Ayu. Meriah..

    Jom lah nanti leh join.


    INSYALLAH one fine day. Mana tau..

    ReplyDelete
  3. kak yan...comeynya akak di tengah... you're the leader!! hehe.

    nanti kalo dah sihat bley la akak join convoy. best jek tgk aktiviti tu. hehe

    ReplyDelete
  4. sebenarnya akak malu cyana.. ye lah.. kita sorang je kat situ.


    insyallah one fine day.

    ReplyDelete
  5. wahhh napaknya yan sorang je lady driver ye....semoga cepat sembuh dan dapatjoin utk next konvoi

    ReplyDelete
  6. kagum tu, di tengah2 himpunan lelaki ada wanita yang cekal dan tabah..jadi driver... he he..

    ;)

    ReplyDelete
  7. wah... dasat la akak... ramai-ramai geng lelaki tu akak sorang je 'lady driver'... caya la... ;p

    ReplyDelete
  8. Kak Aya,

    saya joint sebab benefit for me n kiddos. Hubby bit bz. So, dgn joint ni adalah bendda nak dibuat bila kena waktunya.

    ReplyDelete
  9. well feremfuan tu sebenarnya nampak je kuat. hakikatnya bila di langgar boleh jatuh tu..heee

    ReplyDelete
  10. Maria,

    sebenarnya ada sorang lagi lady driver. Seorang doctor..so, akka ada member lah..heee

    ReplyDelete
  11. BESTNYER...

    KIRANYA K.YAN MMG SGT2 AKTIF KAN..KALO LYA SIHAT NK AKTIF GINI GAK..DULU2 TIME BELUM SAKIT MMG AKTIF JUGA..MCM2 XTVT BLH JOIN..NI BLA SAKIT SMUA TBATAS:-(

    ReplyDelete
  12. meriahnyer konvoi tu, sy pun suke gak join xtvt cenggitu tp takde geng la..
    hukhukhuk..
    plus, asben kureng bg galakan, hwaa... ;p

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Yan

    moga cepat sembuh, untuk menghadapi bulan Ramadhan ni..supaya dapat beribadah dengan sempurna

    SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK

    Wassalam

    ReplyDelete
  14. waa bestnya kak yan .. konvoi estima tuu .. jelesss tau ! ....

    x menahan tgk nasi lemak tuu .. hermmm dah lah pose ekekke :))

    ReplyDelete
  15. bila diapit tengah2, akk mcm iron lady la :)

    ReplyDelete
  16. Bestnya berkonvoi...tak pernah ada experience macam ni lagi kak.Biasa konvoi nak gi Family trip atau kenduri saje hihihi

    ReplyDelete
  17. Wahhhh.... “there is no rose without a thorn”

    Selamat Ulangtahun Kelahiran YAN, moga sejahtera dan ceria selalu...

    Ada ucapan untuk U di sini:

    Contol ~ Option ~ Shift = Command...!

    ReplyDelete

cliks..cliks