cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 18, 2011

Bufday My Daddi - 70 years old

Ok lah. nak warm up ni pun kemain susah..rasa - rasanya memacam jampi serapah nak memulakan N3 baru ni.. Ok guys, i sendiri tak tau kenapa dengan myself.. Suddenly i feel so down.. Berhari - hari dok tidur je dalam bilik. Locked. Bangun pepagi.. Teman Hubby breakfast, then masuk bilik, curfew. Then tengahari bangun, buat apa patut, then tidur lagi.. Pukul 10 malam je i dah tidur balik.. In fact My Mommy tanya, kenapa.. I oso dun know the answer. Now gradually i back to normal. The doctor oso gave me some anti depression pills. So, hope i m ok..

Ok lahh nak citer sikit. Just now i said that My Mommy asked me rite. Both my parents dah lama ada kat sini. Last Saturday baru je balik. A day before depa balik, we celebrated My Daddi's bufday. Alaahhh buka tiup - tiup lelen. Nanti Abang Irfan cakap, "Ibuuuuu.. Hola cakap, kita tak boleh tiup lelen macam orang kafir".. Emmm..makanya.. Kami makan - makan aje lah kan.. Hee.. As usual, Chef CiJu lah yang memasaknya. Simple je menu kami..
My big table cant afford anymore. So, kena tambah 2 extra tables for kiddos.
Food dah ready...
Ada Grilled Lamb.
Ada Salad.
Homemade Thousand Island.
Mushroom Soup for kiddos especially Abang 'Imran.
Ada Garlic Bread.
Then Hubby bought outside food, Nasi Kukus the best lah..
Tu lah My Daddi. Sambut bufday yang ke 70 tahun. ALHAMDULILLAH..
For main menu pulak, Chef CiJu masak Nasi Buhara.
Ayam Opor.
ALHAMDULLILAH..dapat semua kami makan beramai - ramai walaupun ada dua anak My Daddi tak dapat bersama. Sorang di JB dan sorang di Gombak yang ada urusan dan tak dapat bersama sama meraikannya.. I was so happy that until now My Daddi still sihat walafiat. Now, My Daddi pun dah suka melancong u.. Since i bawak my parents ke Bali, since then depa suka.. Ye lahh.. dah tua - tau kan.. Dah plan dah.. Next year nak ke Bandung.. Semoga impian kami tercapai.. INSYALLAH....

26 comments:

  1. happy birthdy utk dady..

    yan, sgt prihatin ngan ayah..moga family tumpang gembira membuat sambutan ini..sebagai ingatan dan kasih syg si anak terhadap ayahnya..

    ReplyDelete
  2. selamat ulang tahun hari lahir tuk daddy kak yan...

    wahhh meriah2... he he, adik fida pun dah pandai jugak, kalau tiup lilin mcm orang kafir katanya....

    ReplyDelete
  3. Semoga terus dikurniakanNya dengan kesihatan yang baik. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  4. sedapnya menu2 diatas :)
    happy birthday uncle ..semoga sihat dan bahagia selalu

    ReplyDelete
  5. wahhh..meriah..
    banyaknye makanan..yummy..
    mesti sedap nasi buhara tu..menggiurkan..hehe

    selamat menyambut ulang tahun kelahiran buat daddy kak yan..semoga tercapai segala yg dihajati..

    ReplyDelete
  6. wow akak bestnye menu, sedapnya tgk nasi buhara tu

    ReplyDelete
  7. selamat menyambut ulang tahun..

    semoga dikurniakan kesihatan yg sihat dan diberkati oleh allah didunia dan akhirat...

    tibe2 teringat kat aruah bapak saye...alfatihah untuknye...

    ReplyDelete
  8. Terrima kasih kak sal..Selagi mereka ada. INSYALLAH buat yg terbaik utk depa..

    ReplyDelete
  9. TQ Fida..

    sambut dgn makan2 je..

    kelakarkan bebudak sekarang. kita pun tak leh nak cong..

    ReplyDelete
  10. TQ kak kasihredha..

    INSYALLAH sihat. ye lah sihat orang tua..

    ReplyDelete
  11. semoga diberi kesihatan yang baik buat daddy kak yan. selamat ulangtahun kelahiran buatnya.

    akak, saya dan wahida nak tya pasal bali. mm...

    ReplyDelete
  12. Kass,

    family akak ni kalau kumpul mmg cam ni lah.. food penuh meja..

    ReplyDelete
  13. Ain,

    fatihah buat arwah..

    alhamdullilah masa ada abah.. makin tua kami jadi makin rapat..

    ReplyDelete
  14. Niezaaaaaaa,
    sorry akak ada baca sms tu. tp tak teringat nak call balik.. tunggu sat lagi ye.. akak tepon..

    ReplyDelete
  15. "selamat ulang tahun kelahiran utk daddy kak yan...smga sentiasa dikurniakan Allah kesihatan yg baik utk meneruskan sisa2 hidup di samping ank2 yg tersayang....menu mcm biasa..the bestlah kak.."

    ReplyDelete
  16. wowwww 70 and he's still kuat kak..alhamdulillah.. bile bday nye kak? same month with me:)..

    p/s : akak kenapa down?

    ReplyDelete
  17. Pia,

    tq..as usual lah kannn.. makannn jee..

    ReplyDelete
  18. Maya,

    ALHAMDULLILAH.. mmg kuat lagi. boleh travel lagi gak.

    p/s: entah lah maya.. tak tau lahh..

    ReplyDelete
  19. semoga Allah panjangkan usia dady akk & diberikan kesihatan yg baik

    Best tgk bila akk buat mkn2, mmg meriah

    ReplyDelete
  20. Happy Belated Birthday to your dad. Seriously, sampai kena ambik anti depressant kak? Hope u'll be fine.

    Panjang betul meja makan! :P

    ReplyDelete
  21. Syariza,

    family akak ni besar. dan suka makan...hee

    ReplyDelete
  22. TQ Daddy Ziyyad.

    pasal anti depression tu akak amik yg mild je lah. INSYALLAH ok..

    ReplyDelete
  23. Kak Yan.. betnya tengok foods atas meja.... Selamat Ulang Tahun buat daddy kak Yan. Semoga dipanjangkan usia, di beri kesihatan dan berterusan lomantik. hehe

    ReplyDelete
  24. Happy birthday buat ayahda akak...semoga sihat selalu dan dirahmati Allah selalu. best mkn-mkn tu..walaupun dirumah tapi meriah kan.

    ReplyDelete

cliks..cliks